Greva secretarelor

Nu ştiu dacă aţi aflat, dar Opoziţia intră în grevă de mîine. Cică nu mai vin la şedinţele Parlamentului şi nici n-o să mai ridice salariile.

Pare că-s curajoşi, nu?

Ei bine, hai să vă explic cum răspunsul corect este că nu, nu sunt deloc curajoşi. Dacă oamenii ăştia de la PSD şi PNL  renunţă la salarii (cuvîntul corect este indemnizaţie), ei sunt obligaţi să renunţe şi la sumele forfetare pe care le primesc lunar pentru salariile secretarelor, consilierelor, expertelor-parlamentar şi şoferilor, pentru chirii şi combustibili sau reparaţii la maşină, pentru diverse alte cheltuieli de la birouri parlamentare.

Probabil că n-au ştiut asta atunci cînd au anunţat că renunţă la indemnizaţii. Dar vă explic eu acum: sumele forfetare se calculează potrivit legii din valoarea indemnizaţiilor brute. Cu 150%, mai exact. Dar dacă indemnizaţia este zero, tot zero va fi şi suma forfetară.

Şi tare mă tem că – aflînd efectul ăsta parşiv al deciziei deja anunţate de şefii lor -secretarele parlamentarilor vor intra şi ele în grevă. Protestînd astfel faţă de prostia şefilor…

4 Comments
 • andaa
  January 31, 2012

  Nu au zis ca o doneaza? La indemnizatie ma refer.

 • corneliu
  January 31, 2012

  Daca situatia este asa cum o prezinti dumneata, e inca o dovada ca mascaricii din circul USL nu pot gandi doua mutari inainte iar din 2013 o vom da in bara sigur cu imbecilii astia conducand tarisoara.

 • Another
  January 31, 2012

  Da, este un bun test pentru opoziție. Vom vedea…

 • Eu
  January 31, 2012

  Error
  Forfetara nu are vreo legatura cu greva parlamentara. Forfetara serveste strict birourilor parlamentare din circumscriptii. Ori s-a anuntat, parlamentarii USL isi vor desfasura activitatea in colegii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *