Să ieşiţi bine!

Mă tem că v-a scăpat atenţiei o ştire esenţială. Ştirea cu ş mare: achiziţia publică de hîrtie igienică la Camera Deputaţilor. În caz că aţi citit-o, totuşi, pe undeva, atunci cu siguranţă n-aţi remarcat amploarea ei. Daţi-mi voie să vă explic!

Este vorba despre o achiziţie de hîrtie igienică în valoare de peste 30.000 de euro. Mai exact, 83.046 role de hîrtie igienică, dintre care 6.500 role trebuie să fie de calitate superioară, în două straturi, preporţionată, gofrată, de culoare extra alb. La care se adaugă 67.000 de role de prosoape de hîrtie. (sursa)

Deci, cum să vă spun? Vi se pare că deputaţii stau mult la toaletă? Ei bine, trebuie să ştiţi că programul de lucru al unui deputat e de numai 3 zile pe săptămînă. Cîteva ore luni după amiază, marţi şi miercuri zile pline, iar joi pînă la prînz. Asta în condiţiile în care se lucrează… Dar voi ştiţi bine – din miliarde de ştiri pe tema asta – cît de mare e rata absenteismului la parlamentari. Prin urmare, 83.000 de role de hîrtie igienică? Vi se pare mult pentru cei 412 deputaţi? Dacă răspunsul vostru aritmetic este pozitiv, atunci luaţi în calcul şi următoarea informaţie: anul trecut, în luna mai, a avut loc o altă achiziţie publică de hîrtie igienică. Tot pentru Camera Deputaţilor. Cîteva date: 73 000 de role de hârtie igienică de tip 1, 2300 de role de tip 2 şi 63 000 de role tip prosop, potrivit site-ului de achiziţii publice. Toate de culoare extra alb. Iar pentru asta s-au scos de la bugetul de stat aproape 25.000 de euro. (sursa)

Prin urmare, ştirea cu ş mare e că deputaţii cumpără 83.046 role de hîrtie igienică în condiţiile în care acum nouă luni cumpărau alte 73.000 de role. În total, 156.046 role de hîrtie igienică în mai puţin de un an.

Plauzibil?

4 Comments
 • hm
  April 8, 2013

  no acum serios, firma noastra a facut petrecerea de Craciun la Casa Poporului si buda era infecta, nici urma de hartie igienica.

 • Pyuric
  April 8, 2013

  Vorba aia: they’re full of shit.

 • Me
  April 8, 2013

  Traim vremuri cacacioase…Si ei la fel. :)))

 • Dan Doran
  April 10, 2013

  Daca produc asa de mult cacat, e clar ca au ce pune-n gura. Dar io cred ca ar fi vremea s-o si ia in gura. Pumni, nu altceva !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *