Joulupukki ei ole olemassa*

Breasla presei trăieşte în perioada aceasta momente unice de entuziasm. Fostul jurnalist Cătălin Avramescu este propus pentru a deveni ambasadorul ţărişoarei noastre dragi în nu mai puţin de două state europene: Finlanda şi Estonia. La aflarea acestei minunate veşti, păsărelele de la Casa Presei au început să ciripească asurzitor, fântâna din faţă a pornit, brusc, după mai bine de 20 de ani de repaos, iar în timpul unui singur clipit de ochi au dat în floare toate plantele de la geamurile etajului 4. Jurnaliştii au ieşit şi ei afară, acoperind cu exaltarea lor protestul destul de gălăgios al celor două gemene care vin aproape zilnic la Casa Presei ca să se plângă de vibraţiile nucleare ale imobilului lor pus sub urmărire de neştiute servicii secrete.

E bine la Casa Presei. Cătălin Avramescu nu ştiu dacă e aşa bine. Fiindcă, din informaţiile noastre, propunerea de a deveni ambasador în Laponia i-a fost făcută iniţial în luna martie a anului trecut. Şi probabil că cele 14 luni au trecut al dracului de greu. În fine. Bine că a regăsit cineva hârtiile de anul trecut, propunerea oficială ajungând astfel la Parlament spre aprobare.

(continuarea aici)

12 Comments
 • Marieta
  May 23, 2011

  Dacă vrei să scapi de cineva îl trimiţi ambasador călare pe două ţări. Halal! Da’ tehnica aplicată lui Lăzăroiu ce are?

 • Cristian Șuțu
  May 23, 2011

  diversificare :)

 • Răzvan Brăileanu
  May 23, 2011

  Cătălin Avramescu n-a fost niciodată jurnalist. Nu-i ţin partea în niciun fel, a publicat la noi, în revista “22”, diverse comentarii, la fel şi în “Cotidianul”, dar de aici şi până la a-l numi jurnalist e cale cam lungă şi nu ştiu dacă merita să mergi pe ea numai ca să-ţi iasă primul paragraf din editorial.

 • Cristian Șuțu
  May 23, 2011

  nu stii daca merita? eu stiu!

 • andy
  May 24, 2011

  …olemassa joitakin, ja jopa tulee kesällä

 • Gabriel Preda
  May 24, 2011

  @Razvan Braileanu
  V-am trimis acum o saptamana dosarul Raluca van Staden, inclusiv pozitia Ad Astra. Nu am primit inca raspuns, asa ca mai usor cu “Avramescu nu e jurnalist”. Apropo, va felicit pentru dosarul cu Japonia lovita de tsunami. Nu stiu ce ati fi scris daca nu apelam la amicii mei, Iulia Mihalache, Ovidiu Mihalache, Mihai Bistriteanu, ca si, prin Andreea, la prietena sa.
  @Cristian Sutu
  Am citit articolele lui Catalin Avramescu din Bursa si pot sa spun cu mana pe inima ca este un jurnalist. In ce priveste teza domnie-sale de doctorat, marturisesc ca nu am reusit sa citesc mai mult de vreo 50 de pagini, din doua motive: e prea dificila pentru mine, si nu m-am indurat sa platesc pentru traducerea in engleza (originalul in romana, aparut la Humanitas, era epuizat de mult).

 • Gabriel Preda
  May 24, 2011

  Mai am ceva: Avramescu poate ca e ciudat pentru studentii sai, dar e un cercetator foarte serios. Cred ca ar face bine daca ar publica mai mult (ma refer la articole stiintifice), si in reviste importante. Are tot ceea ce ii trebuie pentru asta.

 • Cristian Șuțu
  May 24, 2011

  @gabriel preda, sa-ti dau un servetel?

 • Gabriel Preda
  May 24, 2011

  @Cristian Sutu
  Va intereseaza postul de ambasador al lui Avramescu ? Sincer, mi-e mai usor sa va obtin un post decat sa va inteleg ironia.

 • Răzvan Brăileanu
  May 24, 2011

  Domnul Avramescu poate fi numit cercetător, lector şi conferenţiar universitar, comentator politic, consiler prezidenţial, dar nu jurnalist. Cine nu a fost la conferinţe de presă şi şi-a luat notiţe, cine nu a închis o ediţie de ziar, cine nu a bătut coclauri ca să facă un reportaj, cine nu a hăituit autorităţile pentru o declaraţie etc. nu poate fi numit jurnalist.

 • Cristian Șuțu
  May 24, 2011

  bai, baieti, nu va mai certati pe tema asta secundara. in curind il vom numi cu totii “excelenta sa”. si gata.

 • Gabriel Preda
  May 24, 2011

  … si o sa dati receptii in cinstea sa la “Palat”. OK, putem sa cadem de acord ca este cel mai jurnalist dintre cercetatori si cel mai cercetator dintre jurnalisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *