O mutare genială. Bonus: Oltean iese la încălzire.

Poate n-aţi înţeles prea bine în ultimii ani ce înseamnă preşedinte-jucător. Ei bine, acum puteţi să aflaţi. Asistăm de cîteva zeci de ore – şi jocul încă nu este încheiat – la un maiestuos exerciţiu de culturism politic. Dat bine cu ulei pe pectorali, Traian Băsescu a ieşit duminică pe scenă anunţînd încetarea colaborării sale cu echipajele de poliţie şi jandarmi. Pentru şahiştii posesori de gantere, trebuie spus că mişcarea este genială. Vasile Blaga, ministrul care a scăpat ca prin urechile acului de remaniere acum cîteva săptămîni, nu mai are ce muta acum pe tablă. În cîteva momente, el va înclina regele. În locul său ar putea fi numit – aceasta este bănuiala mea – Ioan Oltean, cel despre care vă explicam aici că ştie să mute pionii.

Iar pentru cei care au uitat că Blaga a fost şeful de campanie al candidatului Băsescu şi poate cea mai importantă mînă dreaptă a sa, trebuie să ştiţi că ceea ce i se întîmplă acum buldogului e doar începutul sfîrşitului său.

 • later edit / Vasile Blaga a demisionat. Momentul a fost surprins aici.
10 Comments
 • TRAIAN BASESCU
  September 27, 2010

  Nu cred ca Blaga va fi remaniat. Daca a avut cohones atunci cand s-a facut remanierea, de ce nu ar avea si acum? S-a schimbat ceva intre timp? Putin probabil. Pot sa cred ce spune Gandul, ca i s-a cerut sa demita sefii de politie si pot sa cred ca ar fi amenintat cu demisia. Dar e in avantajul lui Basescu sa il aiba pe Blaga la Internet, decat in PDL. Demiterea lui Blaga ar putea duce chiar la o scindare a PDL. In orice caz, cu Blaga SG si Videanu prim-vicepresed, Basescu ar pierde controlul partidului. B-V-B ar putea rupe PDL, luandu-i cu ei pe toti cei care nu mai spera la un mandat de orice fel in 2012. Singurul lucru care ii tine sa nu se revolte e ca Blaga este inca ministru…

 • tristan
  September 27, 2010

  De data asta cred ca ai scris aiurea. Omul (mustacios) e prea vulnerabil, e uns cu toate alifiile. Are gramada de terenuri trecute pe amanta.

 • Vio
  September 27, 2010

  Eu cred ca Blaga mai are ceva “carti” de tip dosar in mana…

 • ericson
  September 27, 2010

  Ultimele stiri: Oltean a spus ca PDL nu trebuie sa accepte demisia lui Blaga. Asa ca te cam inseli, dom Cristi Sutu.

 • D
  September 27, 2010

  Ca si Cezar Preda, Ioan Oltean are alta menire in PDL, posturile de ministru sunt pentru altii. El e bun la partid nu la guvern.

 • laurentiu
  September 27, 2010

  jenanta lucrare a lui blaga. l-au facut rapid si smechereste. :)

 • TRAIAN BASESCU
  September 27, 2010

  Trebuie sa recunosc ca am gresit cu predictia mea, iar domnul Sutu a avut dreptate. Ramane de vazut si partea cu Oltean. Cica Oprea ar cere postul, urmand sa dea la schimb Apararea, care e importanta pentru familia Basescu (vezi afacerile fratelui…). Ma astept totus si la o furtuna in PDL. Cred ca sunt multi pe acolo care si-au umplut buzunarele si ar vrea sa treaca in opozitie ca sa mai aiba ceva sanse in 2012. Eu asa as face daca as fi in locul lor. Deci in zona asta va fi mult de cules pentru Blaga.

 • anne
  September 27, 2010

  chiar asa putere are udrea?

 • Gabriela
  September 27, 2010

  as previziona… Oprea la interne ca e bun de lingau… (asta ca tot spunea prezidentul candva ca e seful mafiei personale a lui Nastase)… acu’ e bun de seful mafiei sale personale :))
  in PDL in locul buldogului… secretar general… o vad pe madam Udrea… ca tot facea ea niste declaratii nu mai demult… si citez… “Daca va spun, nu mai dati nimic altceva. Odata, la Bucuresti, dupa ce am spus ceva foarte important despre Capitala, am spus ceva de canditatura si nu s-a mai dat decat asta. SE VA OPRI ORICE JURNAL DE STIRI DACA SPUN LA CE FUNCTIE VOI CANDIDA IN PDL”… spunea ministrul Dezvoltarii si Turismului… :)

 • Gabriela
  September 27, 2010

  si uite asa a mazilit tripleta BVB… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *