Victoraş Ponta! Dănuţ Şova! Sunteţi acasă?

Pesediştilor le plac senzaţiile tari. Atât de tari încât nouă, observatorilor, ne stă adesea mintea în loc. Să luăm, spre exemplu, cazul Severin. Un ziar britanic îl prinde pe europarlamentarul Adrian Severin cu chiloţii în vine. Ce face PSD? Ridică din umeri şi priveşte mirat în spate. Altfel spus, mai nimic. Toată lumea urlă că Severin trebuie înlăturat. Din Parlament, din partid, dintre socialişti. PSD, nu, nu şi nu. Nu-l trage de urechi, nu-l sancţionează, nu-l exclude. La capătul răbdării publice, Severin îşi dă singur demisia din partid. Vanghelie, de lîngă el, stoarce o lacrimă de aligator pe cale de dispariţie, şi-l anunţă pe Severin, „omul de care avem nevoie”, dacă vă mai amintiţi, că partidul îl reaşteaptă cu porţile deschide după ce îşi va dovedi nevinovăţia. Sau după ce va ieşi de la închisoare, că n-a fost clar cînd…

Incerta demisie a lui Severin s-a produs într-un moment festiv pentru cel mai bun prieten al pesedistului – DNA. Mai exact, cu ocazia sărbătoririi unui an de la momentul arestării senatorului Cătălin Voicu, un alt om de care PSD-ul lui Vanghelie are nevoie. Pentru cine nu-şi mai aminteşte, Cătălin Voicu e tipul ăla cu burtă mare căruia i s-a pus pata atât de tare pe o tipă naivă numită Justiţia, încît a vrut s-o scoată la produs.

Puse faţă în faţă, faptele de care sunt acuzaţi Severin şi Voicu nu seamănă deloc. Unul s-a bucurat la câteva mii de euro, celălalt a cerut la cină justiţie cu multă grăsime, adică după chipul şi asemănarea sa. Cu toate acestea, Severin a fost împins în afara partidului, la presiunile europenilor. Iar Voicu e în continuare membru PSD, cu acte în regula de trei simplă: dacă dau un milion la 2 judecători, de cîte milioane e nevoie pentru toţi judecătorii? Ba, mai mult, Cătălin Voicu este aşteptat să se întoarcă în Senat în fotoliul călduţ pe care partidul i l-a păstrat cu grijă.

Dacă nu greşesc eu, în PSD sunt câţiva jurişti tineri, care au studiat Dreptul după Revoluţie. Fostul procuror Victor Ponta şi avocatul Dan Şova sunt doar doi dintre ei. Ar fi interesant de aflat cum le-ar explica ei foştilor profesori că arestatul Voicu e în continuare membru PSD.

 • (editorial pentru ziarul Puterea)
7 Comments
 • Diana
  April 5, 2011

  hai frate, nu mi-e drag ponta, dar e primul acre a iesit si a cerut demisia lui severin, peste tot…eu inteleg ca nu iti place de el, dar, totusi….

 • androidul cu sobolani
  April 5, 2011

  poate voicu e prea periculos ca sa fie abandonat. severin era bun la imagine, mai spalat, mai cizelat, pe cand un voicu abandonat ar putea dinamita intreg PSD-ul. el e o parte din “fundatia” partidului si nu profesorii universitari de care zicea dinescu, ca ar trebui sa iasa in fata in acest partid.

 • androidul cu sobolani
  April 5, 2011

  ps: vezi ca te injura si asta micu de mai scrii blasfemii de-astea.

 • ,pm
  April 5, 2011

  mister VanGhelie spunea ca iese din politica daca justitia il gaseste pe Voicu vinovat. povesti de zZz.
  Cu de d-astia sub USL, o sa tot stea PDL la putere…

 • Cristian Șuțu
  April 5, 2011

  @diana> si a obtinut-o?

 • lulu
  April 5, 2011

  Buna seara!
  Ai fost corect, obiectiv! Excelent articolul de fond!
  p.s. ma bucur ptr locul obtinut in top-bloggeri….esti citit…pana la urma este cel mai important lucru.

 • Diana
  April 6, 2011

  @ sutu: daca ne-am uitat la acelasi film in ultimele zile, eu zic ca a obtinut-o…daca tu stii altceva, suna-l pe vanjeli si informeaza-l ca a plans degeaba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *