Portret de Familie 2014

Vine o vreme cînd înțelegi că Binele e ceva mai intens în preajma verbelor a oferi, a dărui. Evident că ți-e bine și-n situația lui a avea. Sau a deține. Numai că binele scris cu majusculă apare – nimeni nu știe de ce – atunci cînd posesia se transformă-n semn de atenție, deschidere și bunăvoință către altcineva. E acolo, în surprinderea cu bine, un… ceva,  nu pot să-l numesc, care generează zîmbete, străluciri, bătăi de inimă, înmuiere de genunchi. Și care face ca proprietatea să devină irelevantă.

Sunt gîndurile care au stat în urmă cu trei ani la baza conceptului de fotografie publică numit Portret de Familie, gîndit de Foto Union. Timp de trei ediții am încercat să facem, alături de prieteni și de parteneri din zona de business cu foarte multe cifre, un Bine. Anul trecut, spre exemplu, am oferit aproximativ 8000 de cărți poștale printate cu fotografii ale diverselor familii care au venit în studioul amenajat de Foto Union. Aceste printuri au plecat pe adresele rudelor și prietenilor, astfel că Binele s-a răspîndit.  Și s-a întors la noi sub forma unei nevoi de a face, din nou, ca Binele să se întîmple.

Dacă sunteți de acord cu mine că Binele e mai intens în preajma verbului a oferi, trebuie să știți că anul acesta, la Portret de Familie, de veți veni,  sub brad e un loc în care puteți pune un ceva cît de mic pentru cei 60 de copii de la Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ din Bistrița. Pe care i-am întîlnit acum vreo două săptămâni și despre care nu vă pot spune decît că ei trebuie să fie o destinație a Binelui.

Împreună cu Bidefender, susținător oficial al campaniei Portret de Familie, vă anunț că… iar e bine. Și că aici găsiți toate detaliile despre campania Portret de Familie de anul acesta.

afisul-Portret-de-Familie-web

Portret de Familie este un eveniment tradițional al Foto Union, susținut anul acesta de Bitdefender. Și organizat cu sprijinul Academiei de Biliard și al De altădată.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *