Recomand: lentilele Black Eye pentru smartphone

Cred că mi-am cumpărat primele lentile auxiliare pentru smartphone acum vreo 6 ani. Din SUA, de unde mi-am luat și primul iPhone, în decembrie 2007. Aveam un wide, un macro și fisheye. Le mai am și azi, cred, pe undeva. Proaste, însă pentru smartphone-ul la vremea aia păreau extraordinare. Din fericire, lucrurile au evoluat fantastic. Aproape orice smartphone are astăzi un super display, iar unele camere foto sunt teribile (vezi camera monochrome de la Huawei P9 – Leica). În cîteva zile Apple va lansa un nou model iPhone. Se vorbește despre un sistem dual camera, la fel ca la Huawei P9 sau LG, dar nu știm sigur nimic încă.

Tot ce știm cu siguranță e că dacă doriți să aveți niște lentile auxiliare extraordinare pe care să le atașați smartphone-ului vostru, oricare ar fi el, trebuie să mergeți la Black Eye Romania. Care au un magazin online aici. Am primit în teste de la ei două lentile – fisheye și wide – și mărturisesc că inițial eram sceptic. Știam cît de mult strică claritatea imaginii vechile lentile. Pînă într-o seară, la apus, în Grecia, cînd mi-am amintit că am niște lentile deștepte în geantă, care merită să fie testate. Iată-le, fisheye și wide:

sdr

Nu-mi venea să cred. Pe moment nu mi-am dat seama că este foarte important să ai răbdare și să așezi cu foarte mare atenție lentilele peste camera foto. Motiv pentru care majoritatea imaginilor nu sunt foarte clare. Greșeala mea. M-am grăbit. Era și o lumină extraordinară în locul ăla, iar soarele urma să apună în cîteva momente. Am înțeles apoi cît de bune sunt aceste lentile. Le-aș zice profesionale, deși nu sunt. Sunt doar niște lentile extraordinar de bine făcute. Pe care le recomand tuturor pasionaților de fotografie instagram (pentru cine nu știe, ăsta e un tip de fotografie realizat doar cu smartphone-ul).

Iar dacă vreți să vedeți cît de mare este unghiul de acoperire al unei lentile fisheye sau wide, iată cum arată o imagine făcută din același loc, dar fără lentilă:

dav

 

Am încercat zilele trectute lentilele Black Eye și la Dinner in The Sky (vezi aici). A fost bine.

 

1 Comment
  • Gandaci bucatarie
    September 3, 2016

    Am avut si eu unele acum cativa ani si am ramas dezamgit. In schimb pozele tale ma fac sa-mi schimb parerea si sa-mi doresc altele :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *