Am camera lui Bresson!

Mă iertați, dar sunt entuziasmat ca un copil în dimineața de Crăciun. Tocmai am primit camera de fotografiat a lui Henri Cartier-Bresson. Da! Înjurați-mă! Invidiați-mă! Așa. Și dați-mi voie să adaug: mîine dimineață plec într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Unde sper să fac niște fotografii cu care mă veți invidia, cred, și mai tare.
În caz că n-ați auzit încă de Bresson, vă anunț că omul e o legendă. Este studiat la toate școlile din lume unde se învață despre fotografie, iar unii spun că este cel mai important fotograf care-a trăit vreodată. I se mai spune tatăl fotojurnalismului. A murit în 2004 și a influențat (o s-o mai facă încă vreme îndelungată) mulți fotografi.

Bresson a tras toată viața lui cu un Leica, pe 35 mm, alb/negru. Dacă aveți răbdare, priviți acest film. Dacă nu, citiți mai departe.

Să revenim puțin cu picioarele pe pămînt. Astăzi a fost lansat în România cel mai nou smartphone de la Huawei, modelul P9. N-o zic pentru că am o relație contractuală cu Huawei, dar vă spun: acest smartphone este o bijuterie. L-am testat în ultimele 4-5 zile și am rămas uimit de ce poate face. Huawei P9 are un sistem dual camera. Adică are două camere de fotografiat. Una face imagini color și cealaltă alb/negru. Noutate absolută pe care o aduce acest model de smartphone e colaborarea cu Leica, celebra firmă germană care produce camere și optică foto de mai bine de 100 de ani. Prin urmare, avem Leica, avem alb/negru și avem un unghi de cuprindere în echivalentul a 35 mm. Adică exact ce avea Bresson pe camera lui foto cu care a intrat în istorie.
Vreți să vedeți cum ies imaginile cu Huawei P9? Iată cîteva exemple:

A photo posted by Cristian Sutu (@cristiansutu) on

A photo posted by Cristian Sutu (@cristiansutu) on

A photo posted by Cristian Sutu (@cristiansutu) on

A photo posted by Cristian Sutu (@cristiansutu) on

A photo posted by Cristian Sutu (@cristiansutu) on

Mai multe imagini, în zilele viitoare.

1 Comment
  • Cezar Firicel
    April 28, 2016

    Daca nu te superi, te rog, Bresson folosea 50mm cel mai mult si cel mai des. Cat despre Huawei, colaborarea lor cu Leica e clar ca a schimbat felul in care telefoanele vor face fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *