Portret de Școlar 2017

Probabil că ați obosit în perioada asta să tot auziți despre cum e sau cum ar trebui să fie școala. Motiv pentru care, vă întreb, n-ar fi interesant de văzut și ce spun elevii? Răspunsurile lor au fost consemnate de Lina Vdovîi, de la Casa Jurnalistului (foto jos). Iar fotografiile au fost făcute de mine, zilele trecute, în cadrul campaniei de fotografie Portret de Școlar.

Enjoy!

Scolar-1

Eu n-am mers la școală de la început pentru că n-avea maică-mea buletin și când a vrut să o facă, eram deja prea mare pentru școlile astea normale. Până la urma, cineva care ne aducea sandvișuri a întrebat-o pe mama de ce nu merg la școală și m-a ajutat. Școala e foarte frumoasă, chiar dacă am colegi cu care mă înțeleg mai rău. Unii sunt mai băgăcioși în seamă, nu prea poți să glumești cu ei, alții se uită asa, la tine, și spun “a, asta-i tiganca aia”. Mă simt prost, dar nu aș schimba nimic. Sunt copii și nu-și dau unii seama dintre ei ce face sau dacă rănește pe acel coleg sau prieten în inima lui. Pe mine mă rănește uneori, dar le zic bine, pa. La școală am învățat să iubesc.

Andreea Ignat – 14 ani, clasa a V-a.

Scolar-5

Cel mai mult îmi place la școală să pictez. Eu desenez căsuțe. Îmi plac și copacii și florile, dar căsuțele cel mai mult pentru ca poți sa locuiești în ele.
Prima zi de scoală a fost cea mai frumoasă pentru că eram mulți copii, iar eu purtam o fustiță de orice culoare și o bluziță. Mi-ar plăcea sa nu ne mai trezim de dimineașă. Aș vrea să mergem un pic mai târziu, ca să dorm mai mult. Seara, mă culc la 10, dar aș vrea mai târziu. Înainte de somn îmi fac o băiță cu apa calda, după aia spun “Tatăl nostru” și “Înger îngerașul meu”, apoi dorm.

Dudu Denisa Andreea – clasa I

Scolar-3

Cea mai bună zi la școală a fost cea când am luat primul 10, în clasa a V-a, la muzică. Copiii vorbeau, făceam gălăgie, și doamna a zis să ne dea un mic test așa, de verificare. Am luat 10 la testul ăla. Știam notele muzicale. Cu ce-am rămas din școală? De la orele de română – cu cazurile substantivului, cu părțile de vorbire, părțile de propoziție. Îmi place mult la școală, dar aș schimba pauzele. Le-aș pune cu 5 sau 10 minute mai lungi.

Luca Pandele, clasa a VI-a

Scolar-4

Alessia: La școală am învățat să citesc, să scriu și, cel mai important, să cânt. Cânt în corul clasei. Cea mai grea zi a fost când a trebuit să dăm testul de trecere din a II-a în a III-a. Am avut mai multe foi și a trebuit să scriem foarte repede.
Andra: Aș vrea să primim mai puține teme. Ne-au dat într-o vacanță cinci sau patru cărți de citit și un caiet mare de scris. Mi s-a părut mult și greu. Mi-ar fi plăcut să mă distrez în vara aia.

Alessia Dumitrescu și Andra Dumitrescu – clasa a IV-a

Scolar-7

N-am mers la școală până acum pentru că n-avea mami buletin. Doamna Amalia de la Salvați copiii m-a ajutat să mă înscriu. Tot ea m-a învățat să citesc povești. Se poartă frumos cu mine, nu se supără pe mine rău. De când a venit ea, mi-a venit mai repede să citesc. Când am mers cu ea la mare, toți copiii, a fost frumooos. Am fost în apa, am înotat, am plecat cu vaporul, am dansat pe vapor, am mâncat pizza la restaurant. Aș vrea ca ceilalți copii din școală să fie mai buni. Să nu mai bată în ușa de la baie, să nu se bată între ei. Mi-au zis “urâtule” și “nebunule” și am plâns din cauza lor. Mie-mi face rău, așa, și plang mult, de ma doare așa capul pe mine. Nu știu ce e cu mine, ca plâng, plâng vreo 5 minute. Eu nu știu să învăț tabla înmulțirii. O învăț și nu o bag bine la cap. O învăț și nu o țin minte. Aș vrea să nu se supere doamna Amalia pe mine.

Sandu Nicușor Cătălin – 11 ani, clasa a II-a

Scolar-2

La școală am învățat să scriu și să citesc. Nu foarte mult, dar am învățat, totuși. Cel mai tare mi-a plăcut când am trecut din clasa pregătitoare în clasa I. Ne-au primit frumos și avem o doamnă bună. Școala e un loc al prieteniei. Eu acolo îmi văd toți prietenii.

Urse Alessia Mihaela – clasa I

Scolar-6

Școala este un loc unde trebuie sa înveți, nu te joci. Eu am învățat că nu trebuie să alergi pe hol. Îmi plac la școală pauzele, dar și orele. Sunt fascinante. Înveți foarte multe lucruri. Aș vrea, însă, ca orele să fie ore. Adică, o oră, nu 40 de minute. Uneori e prea puțin. Eu sunt talentată la desen. Cel mai mult desenez animale mistice. Desenez din mai multe unghiuri vulpi, dar din astea, inventate, mistice, care nu există. Vulpile mele stau în picioare ca oamenii, vorbesc și au alte culori și vorbesc.

Miruna Alexandra Soare Magherescu – clasa a III-a.

Lina

1 Comment
  • cititor coduri
    November 7, 2017

    trebuie sa recunosc ca sunt foarte emotionante pozele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *