Demisie, grevă, boicot, retragere, mai vedem

Lucrurile sunt clare acum: Opoziţia nu are coaie. Deloc. Iniţial, au vrut demisie. Au renunţat la asta. Apoi au vrut grevă parlamentară accentuată cu neprezentare şi neridicarea salariilor. Au renunţat şi la asta. Acum vorbesc de o retragere parţială de la lucrările din plen. Cel mai probabil, în curînd vom afla că se vor plictisi şi de asta.

Cronologia de mai jos e mai ales pentru ăia 53% care declară că ar vota cu USL la următoarele alegeri parlamentare.

 1. “Să ne dăm cu toţii demisia, dacă asta cer oamenii” (Crin Antonescu, 20 ianurarie 2012).
 2. “Sigur că în discuţiile dintre noi s-a vehiculat şi această ipoteză, a grevei parlamentare, ea nu a fost asumată însă nicio secundă de USL, pentru că deşi e un semn puternic, într-o ţară ca România, în care lupta de uzură parlamentară a cuprins atâtea episoade, eu cred că ea este nerelevantă, ba chiar ridicolă într-un asemenea moment. Este mult prea soft şi nu impresionează pe nimeni, nici pe cei de la putere, nici pe cei din stradă, nici pe cei din ţară” (Crin Antonescu, 23 ianuarie 2012)
 3. “Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne” (Crin Antonescu,  24 ianuarie 2012).
 4. “Mâine se va lua decizia şi este o decizie care se va discuta cu parlamentarii fiecărui partid separat, după aceea, împreună, vom avea o decizie. (…) Haideţi să-i spunem o grevă accentuată, practic o retragere din Parlament cu renunţarea, ăsta-i un detaliu uşor jenant, dar contează, cu renunţarea şi la indemnizaţia de parlamentar, şi la celelalte beneficii” (Crin Antonescu, 29 ianuarie 2012)
 5. După ce am analizat toate condiţiile, conjunctura, am optat şi vom discuta acest lucru acum la reuniunea USL, pentru o retragere din Parlament, de la lucrările Parlamentului, dar nu o renunţare completă la condiţia de parlamentar. (Crin Antonescu, 30 ianuarie 2012)
 6. A te retrage de la lucrările Parlamentului inseamnă un gest politic. Dar din punct de vedere administrativ şi birocratic lucrurile trebuie să stea altfel. Eu trebuie să mă duc la serviciu, la Parlament, să-mi semnez condica (Eugen Nicolaescu, purtător de cuvînt al PNL, 1 februarie 2012)

Va urma. La fel de penibil.

10 Comments
 • Anca
  February 2, 2012

  La ce te poti astepta de la un partid de profitori fanfaroni. Va rog sa ma scuzati , dar asa i-a caracterizat mama pe liberali, pe care ii cunoaste din 1935, Asa au fost, asa sunt. Ei ar vrea (la putere) dar nu stiu cum(sa faca treaba).

 • Mirandolina
  February 2, 2012

  Daca se retrag din Parlament, nu vor avea reprezentanti in sectiile de votare, drept pentru care PDL si restul vor putea fura in liniste.
  Si asta e numai un motiv….mai sunt si altele.

 • Valentin Berceanu
  February 2, 2012

  Pai lasati, domnule Sutu, ca dupa logica asta, Boc si Basescu sunt cei mai coiosi! Nu sfideaza ei lipsa de incredere a majoritatii romanilor? Nu o fac consecvent? Ce motive va mai lipsesc sa-i votati?
  Tot dupa regula dumneavoastra de aur a “coaielor”, ce parere aveti de coaiele Adrianei Saftoiu care si-a dat demisia oricum, din parlament? Este ca e cea mai ideala (pleonasm voit) liberala?
  Extremistii sunt la PRM, poate ca abordarea asta extremista vizavi de manevrele opozitiei, va recomanda admirator al “coaielor” lui Vadim. Sau poate “coaiele” lui Gigi? Sau “coaiele” lui Mihail Neamtu? Cum stau lucrurile de, fapt, domnule Sutu? Ce “coaie” preferati dumneavoastra?

 • Codruta
  February 2, 2012

  Un lucru e sigur, femeile au coaie, dar le-au dat in custodie barbatilor! O femeie (A. Saftoiu), a avut coaie!…

 • frutgh
  February 2, 2012

  Comentariul de mai jos e mai ales pentru ăia 47% care declară că n-ar vota cu USL la următoarele alegeri parlamentare.

  Eu sunt printre aia 53%. De acord, sunt tolomaci usl-ii, dar parca ii prefer in locul PDL-ului. La alegeri vor fi doar doua optiuni: fie votezi USL, fie votezi orice altceva sau nu votezi deloc, adica votezi PDL. Deci daca tu nu esti printre cei 53% care voteaza USL nu pot sa inteleg decat ca-ti doresti in continuare PDL, pentru ca alte optiune nu exista.

 • lulu
  February 2, 2012

  Esti specialist in “radiografii” ale unor “corpuri politice” in stare de permanenta doritnta transformata in neputinta. :) :)

 • valentin
  February 2, 2012

  Sutule, frumos portret ii facusi viitorului presedinte al Romaniei. Haide USLA, nu?

 • Eu
  February 2, 2012

  Demisie = parlament 100 coalitie guvernare.
  Consecinte> regionalizare, modificare constitutie, lege electorala preferentiala, orice lege vrea basescu

 • Eu
  February 3, 2012

  @ ANCA
  Anca, mama ta a fost in Ajutorul Rosu? (inainte de razboi)
  Dupa (razboi) a aparut la panoul fruntasilor in productie?
  In afara de Scanteia, a avut abonament si la Lupta de clasa (Era Socialista din 1971) Pentru tine a facut abonament la Cutezatorii? Tu ai fost comandanta de detasament cand erai pioniera? Dar secretar de organizatie la UTC?
  Nu-i asa ca iti este dor de cele 27 de principii din programul Romania pe drumul desavarsirii societatii socialiste multilateral dezvoltate?
  7 ianuarie sau 26 ianuarie?

 • silvica
  February 4, 2012

  ar trebui sa isi dea toti demisia si sa plece, indiferent de culoarea politica. mi ar placea sa ii vedem in campanie cum se milogesc de amaratii aia din pta universitatii. am citit la un liberal din ilfov ca ar propune alegeri din 2 in 2 ani pt parlament. utopie curata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *