Degeaba

În caz că nu v-a trecut entuziasmul pentru alegerea lui Klaus Iohannis în scrutinul de acum 11 zile, dați-mi voie să vă anunț cine va fi mîna dreaptă a noului președinte al României, adică șeful Cancelariei Prezidențiale. Îl cheamă Dan Mihalache și, foarte probabil, n-ați auzit de el. Dar dacă veți citi pînă la capăt, o să vă faceți o idee despre mirosul neplăcut de excremente care, mai nou, vine dinspre pantofii lui Klaus Iohannis.
Suntem în anul 1997, atunci cînd o mînă de oameni bine ancorați în zona serviciilor secrete și cu un puternic simț al trădării de mamă ia decizia de a se desprinde de PSDR-ul lui Ion Iliescu și de a forma un nou partid, Alianța pentru România, condus de Teodor Meleșcanu. Printre ei, tînărul Dan Mihalache, care, deși terminase facultatea în 1994 (coleg la Drept cu Victor ponta, viitorul ofițer acoperit al SIE), îl regăsim doi ani mai tîrziu într-un post de expert guvernamental în Cabinetul Văcăroiu. După trei ani de antrenamente în ApR, Dan Mihalache se întoarce la matcă și-l regăsim în guvernarea Năstase pe un post de consilier personal al premierului României. Fișa postului: speechwriter. Altfel spus, responsabil cu discursurile publice ale lui Adrian Năstase. Tipul se mișcă bine în spațiul combinațiilor, astfel că în 2004, atunci cînd Adrian Năstase pierde alegerile prezidențiale, Dan Mihalache devine deputat în Parlamentul României. Iar la 1 ianuarie 2007, europarlamentar desemnat. În noiembrie 1997 au loc primele alegeri europarlamentare, dar pentru că la șefia PSD venise Mircea Geoană, Mihalache nu mai prinde un loc pe listele de candidați. Și nici la următoarele alegeri din 2009, astfel că Dan Mihalache anunță că se desparte de PSD și se mută la PNL. Unde-l găsim într-o poziție de șef de campanie al candidatului liberal din acea vreme, Crin Antonescu. Între timp, ia ființă alianța PSD-PNL, cunoscută și ca USL, iar pe Dan Mihalache îl găsim din nou în Executivul condus de data asta de Victor ponta, într-o funcție de secretar general adjunct al Guvernului. Agenția Națională de Integritate îl caută un pic la dosar și descoperă că omul e puțin incompatibil. Dan Mihalache ia foc și face o declarație care-i lasă mască pe mulți. Fiind într-o emisiune de televiziune, Mihalache este întrebat cum comentează declarațiile ambasadorului SUA, potrivit căruia modificarea legii ANI, repusă atunci pe tapet, ar fi o idee foarte proastă și ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american. “Pe mine personal ma lasă rece această declarație. Și parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (șeful ANI – n.r.), mai bine fără“, avea să declare Dan Mihalache. Două zile mai tîrziu, Dan Mihalache este demis din guvenrul ponta.
Despre Dan Mihalache trebuie spus încă un lucru, pentru a avea un tablou complet al personajului: el a mai lucrat la Cotroceni, vreme de o lună, în interimatul asigurat de Crin Antonescu după suspendarea președintelui Traian Băsescu. Este momentul în care jurnalistei Sorina Matei îi vine (ne)inspirata idee de a-i adresa acestuia o întrebare. Răspunsul: “Ia mai du-te și tu în mă-ta dacă ai curiozități din astea…Uită numărul meu de telefon” (sursa).

Acestea fiind spuse, vă urez Sărbători fericite!

3 Comments
 • Vic Ponta -Premierul preferat al celor multi
  November 27, 2014

  Mihalache,asta, e o mare hahalera. Nu degeaba se duce tocmai catre cel mai detestat dintre politicienii nostri!
  De ce dracu” nu a venit la Mine, ca-i dadeam un portofoliu fain ? Suntem o natiune fara imaginatie, asta-i!

 • Klaus Sechs Haus Meditatorul
  November 29, 2014

  Palatul Cotroceni a vazut si auzit, saracu’, mai multe si mai urate – in ultimul (nefericit) deceniu a plouat acolo cu “gaozari”, “tiganci imputite”, “conferinta de presa de la ora 16:30” cu accente securistice si alte produse specifice ale Mitocanului. Asa ca Mihalache o sa para chiar un inocent pe acolo

 • foxcrawl
  January 17, 2015

  Sincer nu il pot intelege pe iohannis. Avea sansa sa fie independent deoarece a fost ales de populatie numai ca se baga singur in rahat. Sa scape de mihalache ca sunt destui oameni competenti pe lumea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *