Ignoranţa este cel mai mare rău dintre rele. Vorba asta îi aparţine lui Socrate şi ea a fost rostită, se pare, cu vreo 2400 de ani în urmă. Într-o vreme în care oamenii erau mai modeşti şi nu se declarau cu toţii înţelepţi (sophos), ci doar iubitori sau căutători de înţelepciune (philo-sophos).
Vă întrebaţi, poate, ce-am păţit. Ei bine, am făcut introducerea asta ca să vă spun, de fapt, cît de important e să ştim. Să ştim ce bem, ce mîncăm, ce citim, ce n-ar trebui să iubim, ce privim, ce înmulţim, ce născocim. Sau, pur şi simplu, să ştim că nu ştim nimic.
Căci abia atunci cînd îţi dai seama că nu ştii nimic, ai şansa să începi să poţi afla. Prostul nu ştie niciodată că e prost. Cînd îşi dă seama de asta, el începe începe deja să nu mai fie.
Ştiai, spre exemplu, că apa, simpla apă comercializată în România sau oriunde în lume conţine o substanţă chimică cunoscută sub numele de nitraţi şi care, în cazul bebeluşilor, poate duce la boli grave ce pot fi adesea fatale? Sună ca dracu, ştiu, dar există o doză de adevăr în faptul ăsta despre care eu am aflat astăzi de la nişte oameni pricepuţi. Nu intru în detalii. Cu excepţia faptului că limita maxim admisă de legea din România pentru nitraţi este de 50 mg/l , în timp ce pediatrii din întreaga lume recomandă pentru bebeluşi maximum de 10 mg/l.
Ce vreau să vă ştiţi e că oamenii ăştia de care vă spun au lansat o iniţiativă legislativă populară pentru a depune la Parlament Legea Apei. E nevoie de 100.000 de semnături şi pînă la ora la care scriu aceste rînduri s-au strîns 13.427 de susţinători. Pe scurt, legea propune aşa: producătorii de ape îmbuteliate să treacă pe etichetă conţinutul de nitraţi. E foarte simplu. Ca să ştim.
March 24, 2012
Scrie pe eticheta ce contine…daca nu scrie pe eticheta atunci e de datoria OPC sa amendeze firma producatoare ca nu scrie pe eticheta ca are nitrati. Nu cred ca e nevoie de o noua lege
March 24, 2012
Nu e mai simplu sa militam ca organismele abilitate sa isi faca treaba si sa verifice apa? Si cand nu e in regula sa spuna direct numele acelei ape?
March 25, 2012
Domn Sutu, am o intrebare tehnica deoarece oarecum ne cunoastem din parlament. Acei oameni au incercat sa ia legatura cu parlamentari, sa le explice cum sta treaba si ei i-au refuzat sau vor neaparat sa se lalaia cu aceasta initiativa sa faca oarecum reclama la Aqua Carpatica. Eu o sa vorbesc cu cativa parlamentari care-i cunosc, care intotdeauna au ajutat societatea civila preluand si urgentand depunerea legilor si de asta intreb, e un scop al acestor oameni sa-si faca campanie 2-3-6 lunipana strang 100.000 de semnaturi sau le-ar conveni daca un parlamentar colaboreaza si propune textu de lege in Parlament MAINE?
March 25, 2012
skorpionule, ce faci tu in parlament?
March 25, 2012
expert parlamentar
March 25, 2012
corect! sa bem toti numai aqua carpatica – firma cea mai tare de pe planeta ca ruleaza fin!
March 26, 2012
Primul intervenient “d 24 Martie” cu siguranta nu stie ca producatori aleg singuri care elementul pe care doresc sa comunice pe eticheta ! Toti evit Nitrati …simptomatic ? ( exeptia AQUA si BUCOVIANA) In ce priveste “scorpionul” este ciudat ca in ciuda faptului cunostitelor lui despre Parlament ,ignora ca acest subiect de nitrati a fost discutat in Comisia si a fost rejectat ! …de aceea eu evit scorpioni ( fac impresia de binevoitori si dupa … esti otravit) Imi place ff mult idea ta Cristian “de a fi prima initiativa populara care va fi acceptata din partea Parlamentului ! :)
March 27, 2012
Asta e campanie Aqua carpatica?
March 29, 2012
PUBLICITATE NATIONALIST-LOCALA: Veniti la LALESTI-Vaslui, com Puiesti, la vreo 37 km de Barlad, si luatzi cea mai salbatica si pura apa din zona carpato-danubiano-pontica, de la o gramada de izvoare! Pentru apa aia nenorocita (si nu numai) m-am mutat io de la Bucale in curu’ Moldovei! Cit despre nitratzi, n-are nici o sansa sa aiba: la saracia din zona, nu se mai folosesc ingrasaminte sau pesticide de pe vremea lui Ceasca ! Si e gratis, oameni buni !