Muie PSD!

De 3 Permalink 0

muie PSD

PSD o merită, să fim corecți. Da, știu, nu e tocmai frumos să folosești în public expresii necuviincioase. Însă liderii acestui partid sunt ei înșiși indecenți, vulgari, obsceni, nerușinați și imorali. Și-atunci vorbești pe limba lor, să te-nțeleagă: Muie PSD! E suficient să vezi cine conduce acest partid: un cîrciumar din Teleorman ajuns președinte al Legislativului românesc. Care, pentru că nu poate fi numit prim-ministru din motive penalo-morale, desemnează la șefia guvernului tot felul de inculți teleghidați. Trei la număr pînă acum. Unul mai ignorant la altul. Muie PSD. E suficient să deschizi orice jurnal de știri din ultimele șase luni: vei găsi cel puțin o gafă a actualului prim-ministru. Muie PSD! E suficient să privești atent la ce-au făcut și la ce fac ori nu fac acești semidocți în administrația publică. Muie PSD!

Desigur că-n micul nostru colț din piața publică urările de muie adresate PSD sunt privite ca o formă de protest. Poate nervos. Din nefericire, în restul pieței lenevește o mulțime uriașă, care n-are absolut nici o problemă să fie umilită și furată. Pe ei nu-i interesează cîtă engleză știe Viorica Dăncilă, nici cîte condamnări penale are Liviu Dragnea. Ei vor doar o găleată cu ulei, zahăr și făină o dată la patru ani. Și 100 lei în plus la pensie. Ei n-au vreo treabă nici cu acciza la benzină, nici cu inflația, nici cu infrastructura. Ei vor doar artificii la zilele orașului lor sau de revelion și, dacă se poate, 1-2 tichete de vacanță.

Pe logica asta strîmbă, PSD rîde pe sub mustață: “Muie PSD” ar putea însemna “PSD vă dă muie”. Sau “Muie de la PSD”. Ceea ce ei fix asta fac, oricum. Cu largul concurs al unei mulțimi educate de atîția ani cu telenovele și emisiuni cu Mihai Gîdea.

Nu, oameni buni! Expresia asta, “Muie PSD” se traduce cam așa: PSD ar trebui să se mute de la Palatul Victoria la Penitenciarul Jilava, iar liderii acestui partid ar trebui să sugă pula de la toți ceilalți condamnați din închisoare. Mulți ani de acum înainte.

Iar noi să ne vedem, liniștiți, de treburile noastre. Și o dată la patru ani să votăm niște oameni care să înțeleagă că prioritatea noastră ca țară pe cale de dispariție este astăzi Educația. Avem nevoie de doar 20 de ani. Un copil care intră în toamna asta la școală, una bine făcută, va fi peste 20 de ani în situația de a plăti, educat, taxe și impozite. Atît.

Muie PSD!

3 Comments
 • CP
  July 27, 2018

  Dezgustator.
  “PSD o merită, să fim corecți” – nu, nimic nu justifica derapajul de limbaj si devarsarea de ura, nici macar PSD.

 • Cristian Șuțu
  July 28, 2018

  Domnule CP, vă respect opinia, dar îmi lăsați impresia că trăiți într-o altă lume. La Bruxelles, spre exemplu.

 • CP
  July 30, 2018

  Stimate domnule, m-ati uimit. “Play the person, not the ball”. Cu alte cuvinte, daca opinia exprimata nu convine, descalificam pe emitentul opiniei – în cazul de fata pe motiv ca as trai pe alta lume. Mie procedeul mutarii discutiei de la obiectul discutiei la persoana interlocutorului mi se pare o tehnica discursiva demna de Donald Trump, nu de Cristi Sutu – sper ca nu va suparati ca-mi exprim uimirea ca apelati la aceasta tehnica.
  Acum, cu scuzele de rigoare pentru remarca de mai sus, sa revenim la oile noastre. La derapajul de limbaj si la deversarea unidirectionala de ura.
  Din cauza de guverne PSD trântite de PSD însusi, din cauza de bâlbâiala si improvizatie pompieristica la guvernare, din cauza de condamnare penala definitiva pentru seful partidului, tinut în continuare în geamul functiei supreme, din cauza de Viorica – ei bine, din toate aceste cauze si multe altele – sunt si eu de parere ca PSD-ul merita. Ce ar merita? – ei bine, aici se pare ca avem o semnificativa diferenta de opinie.
  În opinia mea strict personala, PSD merita sa piarda zdrobitor alegerile urmatoare – cel putin, poate chiar mai mult. Asa ar fi normal, acesta este jocul politic, democratic, corect. Nu cu deversari de injurii si ura se duce PSD unde merita – la lada de gunoi – deoarece se risca polarizarea electoratului si talibanizarea electoratul captiv al PSD, facând disparitia mastodontului politic imposibila. În opinia mea, cu discutie, cu argumente, cu bascalie chiar – doar asa puteti eroda PSD în intentie de vot. Si mai ales, cu memorie.
  Exista totusi o posibilitate, char probabilitate, ca PSD sa nu piarda urmatoarele alegeri. Asta se întâmpla pentru ca opozitia este slaba si necoagulata, incoerenta si incongruenta. Nu exista, de fapt, alternativa reala si efectiva la PSD. Electoratului român i s-au livrat, succesiv, dezamagirile numite Conventia democrata si alianta DA, motiv pentru care românii nu mai cred în zâna Maseluta si voteaza cu dracul pe care îl cunosc, PSD, ca uite, a marit pensii si salarii.
  În final, mie cei de la PSD îmi par prea dobitoci pentru a merita ura unei persoane precum Cristi Sutu (fara periuta). Îi legitimati, dându-le importanta afectiva pe care nu o merita.
  Eu ma rog sa reziste Viorica la palatul Victoria si Dragnea sef în Kiseleff cât mai mult, pâna la alegerile prezidentiale si generale – este cea mai buna sansa data alternantei la putere. Pe greseala PSD-ului, nu pe merite proprii, ar avea si opozitia vreo sansa, cât de firava, sa prinda si ea nitel ciolan sau, de ce nu, ciolanul cel mare. Ca de interes pentru România, doamne-fereste, nu exista. Si de unde nu e, de-acolo nu se varsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *