La cină cu Staropramen

staropramen

Lăsați-mă, vă rog, să mă enervez de nou. Am fost acum două seri la un eveniment-surpriză. Nu știam precis ce se va lansa, aveam doar o bănuială, că invitația ce-îmi fusese oferită avea forma unui desfăcător de bere deosebit. Aveam să descopăr că e vorba despre noile produse de la Staropramen. E OK, mi-am zis… Tocmai îmi propusesem de cîteva zile să nu mai mănînc nimic după ora 18.00. Doar că fetele astea de-au organizat evenimentul s-au gîndit să aducă un chef – Alex Petricean, zis și D’Artagnan – care să asocieze toate cele patru tipuri de bere cu niște mîncăruri speciale. După cum urmează:

  1. Somon în sfeclă roșie, ușor afumat, cu semințe de orz prăjit, sfeclă roșie deshidratată și murată, smântână grasă de Maramureș, feliuțe de migdale și zmeură deshidtratată (pentru berea nefiltrată). [vezi aici cum arată]
  2. Confit de rață, camembert lichid, salată de ridichii, varză neagră crocantă și dressing de flori de portocal (pentru berea blondă).
  3. Burger descompus de ton, în stil japonez, chiflă coaptă la abur, emulsie de unt brun cu oțet balsamic, salată de ierburi sezoniere, ghimbir murat și pudră de wassabi (pentru berea brună).
  4. Brioșă franțuzească caramelizată, nuci gătite în patru feluri, înghețată și bezea cu aromă de orz (pentru berea granat).

Păi, e frumos așa? M-am dus pe-afară, m-am plimbat prin tot localul, am făcut multe poze alb/negru cu noul meu Huawei P9 (vezi mai jos cîteva dintre ele). Doar-doar să nu mănînc. Nu s-a putut…

Alex, extraordinar ce-ai făcut pentru noile beri Staropramen. Dar, gata, e ultima oară cînd mănînc după ora 18.00…

tudoran-&-alex food tudoran

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *