Cît cîştigă un preşedinte de partid

V-aţi întrebat vreodată cît cîştigă un preşedinte de partid? Logic şi legal, un partid este o asociaţie reprezentată de un preşedinte, care are responsabilităţi şi drept de semnătură, a cărui activitate ar trebui remunerată în funcţie de cum decide adunarea generală a membrilor asociaţiei (partidului). Cum e cazul asociaţiilor de locatari: un administrator de bloc cîştigă o sumă de bani care poate ajunge uneori şi la peste 1000 de lei pe lună. Aşa ar trebui să se întîmple şi în cazul partidelor politice. Preşedinţii de partid, pentru efortul lor de reprezentare, ar trebui răsplătiţi cu o sumă de bani lunar, iar această indemnizaţie ar trebui să fie transparentă. Să ştim şi noi, adică, pentru ce se bat unii pe viaţă şi pe moarte prin congrese. Uite, spre exemplu, preşedintele UDMR are o indemnizaţie pentru efortul său de a conduce formaţiunea: 5585 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere a lui Marko Bela. Am verificat şi declaraţiile de avere ale liderilor PSD, PDL şi PNL. Nimic în ele din care să rezulte că Geoană, Boc sau Antonescu ar încasa vreo sumă de bani pentru efortul lor de a reprezenta asociaţiile pe care le conduc. Oare de ce?

13 Comments
  • jiji
    February 16, 2010

    explicatia e foarte simpla,la PSD, PDL şi PNL exista o clauza de confidentialitate,presedintele de partid are dreptul sa-i spuna doar mamei lui cat castiga.

  • Loda
    February 16, 2010

    Io zic ca fac voluntariat :)

  • blogdeprost
    February 16, 2010

    hai ma sutule…oamenii aia se lupta pentru stabilitate politica, promovarea bunului simt si alte de-astea…nu-i intereseaza banii pe ei…rusine ca iti poti pune asemenea probleme oricum!

  • joness
    February 16, 2010

    Nu este obligatoriu sa fie retribuiti. De exemplu in multinationala pentru care lucrez, reprezentantii in AGA si administratorii in societatile unde grupul are participatii nu sunt retribuiti. Standard de grup.

  • [D][S][N]
    February 16, 2010

    Cat vrea el!…

  • Toni
    February 16, 2010

    Dacă funcţia e publică, se poate afla şi remunerarea.
    Dacă o asimilăm cu o funcţie de conducere, în calcul intră numărul de persoane aflate în directa coordonare şi importanţa socială a intreprinderii, eventual rentabilitatea.
    Din această perpectivă, probabil că funcţia de preşedinte de partid, pentru cele “big 4”, care sunt, de fapt, “big 3”, dacă ignorăm UDMR şi PC, ar putea fi asimilată cu cea de general de brigadă, de director de agenţie naţională sau de manager de corporaţie internaţională. Adică de şef peste câteva zeci de mii de angajaţi. Undeva între 10000 şi 50000 de euros.
    Aşa că nu prea văd care e necazul. Oricum câştigă mai puţin decât un primar de sector bucureştean (din şpagă sau parandărăt), ca să nu mai vorbesc de Primarul General. Miniştrii nici nu se pun, asta e evident!
    Oricum, nu avem decât trei beneficiari… La câte salarii împuţite se vehiculează prin presă, indemnizaţia unui preşedinte de partid e un căcăt în ploaie! Pe bune…

  • Casa Stirilor
    February 16, 2010

    Ar fi culmea ca disparitia stangii din Romania sa ne trimita catre dictatura. AR FI CULMEA!

  • victor i
    February 17, 2010

    De multe ori, mai aduci de “acasa”!

  • ivanG
    February 17, 2010

    @victor i

    De la soacra?

  • catalin
    February 17, 2010

    la PNL exista in statut un articol -99- care precizeaza ca membrii care indeplinesc functii de conducere nu pot fi renumerati pentru activitatea lor, deci e pe baza de voluntariat…

  • sorin andreica
    February 18, 2010

    Primesc de la parlament ca toti sunt parlamentari+masina gratuita,cazare si alte beneficii.Pe fond trebuie ca statu sa aibe grija de ei ca sunt reprezentativi pentru neamu romanesc.
    cu respect

  • curios
    February 20, 2010

    Simplu. Potrivit fisei fiscale.

  • Făget Lucreția
    September 20, 2020

    Bună ziua! Chiar ma interesează acest aspect și anume dacă președintele unui partid este remunerat… O sa va, spun și de ce….. Deci tatăl fiicei mele este președintele partidului Rezist din Timișoara….. Deci mi se pare strigător la cer sa i dai fetei o pensie de 100 lei lunar pe motiv ca nu ai servici…. Am hotărâre judecătorească, da.. Dar nu am pe ce sa, fac poprire……mi cam silă să-l tot aduc în tribunal, dacă ma înțelegeți! Mulțumesc ptr răspuns oricare ar fi acela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *