Toshiba. Atunci cînd vrei să uiți.

Uneori ești atît de supărat încît vrei să uiți. Să uiți tot. Definitiv. Ei bine, pentru aceste situații neplăcute s-au inventat unitățile de hard disk mobile sau desktop de la Toshiba. Am cumpărat și eu o astfel de unitate. Nu eram supărat cînd am cumpărat-o. Ba din contră, eram fericit că puteam să-mi fac astfel loc pe calculator pentru noi fotografii. (Pe care de obicei le trag in RAW, deci ocupă mult spațiu). Primul HDD de 2TB de la Toshiba s-a bușit în mai puțin de o lună. Apucasem să urc pe el vreo 200 GB de informație foto. L-am dus la ei, în service, mi-au spus că nu pot recupera decît parțial informația, am zis “la dracu’, asta e…” și am primit altă unitate. Cînd a căzut și asta nu apucasem să urc mai mult de 50GB. Deci “bucuria” uitării a fost mai mică.
Sfatul meu, deci, e următorul: dacă vreți să uitați ceva, cumpărați-vă o unitate hard disk de la Toshiba. Șansele voastre de a scăpa de informație sunt mari, iar eficiența Toshiba este, cel puțin în acest caz, de invidiat.

2 Comments
 • Alexxx
  September 6, 2013

  Iti sugerez un NAS cu RAID1 (mirroring) sau de la RAID5 in sus daca vrei sa faci investitia. Pentru HDDuri portabile probabilitatea sa crape brusc e mult mai mare decat la un HDD care sta cuminte in carcasa unui calculator care nu se misca niciodata. Nu am de unde sa stiu daca portabilul tau a fiost supus la socuri mai mari decat cele pentru carea fost proiectat dar parerea mea este sa iei si posibilitatea asta in calcul.

 • Liviu
  September 7, 2013

  Lucrez in IT din 1991 si pana astazi am stricat doar un singur HDD. A fost din vina mea: impamantare proasta, s-a prajit tot sistemul.
  Nu inteleg cum altii cum au asa talent la stricat electronice si apoi dau vina pe producator…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *