Rea Unire

Într-o altă lume, jurnaliștii ar fi pus niște întrebări celor care au organizat și au participat la evenimentul faraonic de ieri de la Arena Națională. Să-ți lansezi candidatura la prezidențiale în fața ala 70.000 de oameni e un eveniment ce nu poate rămîne fără niște răspunsuri. Pentru că, în fond, e vorba, foarte probabil, de banul public. Spre exemplu, cine și cît a plătit pentru chiria Arenei. O știre mai veche ne spune că suma convenită de autorități pentru chiria AN se ridică la 35.000 de euro. A tăiat sau nu factură Primăria Capitalei? Și-apoi invitațiile pentru premierul Republicii Moldova și pentru liderul Socialiștilor Europeni. Cazarea, transportul și masa pentru delegațiile celor doi au fost plătite de Guvernul României (din bani publici) sau de PSD? Și, în fine, oamenii din tribune. Au fost aduși pe bani sau au venit de dragul lui Hoțului-de-cuvinte? O înregistrare a reporterilor Digi 24 ne indică faptul că un “susținător” din Iași ar fi primit 100 de lei, mîncare și transport gratuit pînă la București. Din 70.000 de oameni, jurnaliștii au găsit doar un singur om plătit. Și asta în timp ce Marian Vanghelie, doctor în mită electorală (vezi aici un caz celebru), mărturisea aseara la tv că nu este deloc anormal ca oamenii să primească nişte bani pentru un drum atât de lung.
Deci, cine răspunde la aceste întrebări? Unde e cîinele de pază? Senzația mea de ieri privind la faraonicul eveniment e că niște oameni, pe care nu i-am invitat și nu-i cunosc, au intrat la mine-n casă, mi-au luat toată mîncarea și toată băutura din cămară și au dat o petrecere cu o muzică pe care eu n-o gust deloc.

Azi dimineață am intrat pe Facebook și-am descoperit că pe pagina oficială a lui Victor ponta a apărut o nouă fotografie la header. Citiți voi, singuri, ce scrie acolo….
reaunire

later edit /

La mai puțin de două ore de la apariția acestui articol, headerul a fost modificat. Acum el arată așa:

cover 2

3 Comments
 • je
  September 21, 2014

  Macar sunt receptivi la feedback :)

 • Ana
  September 22, 2014

  Nu stiu cine sau cum sunt platiti unii dar angajatii de la firma de salubrizare din sectorul 2 , SUPERCOM SA , a d-lui Ciuclea sunt deseori urcati in autocare si dusi pe Arena la toate lansarile de candidatura a d-lui Ponta ….

 • Vic Ponta (viitor Presedinte)
  September 24, 2014

  Fiind deja Presedinte ales definitiv (Doamne, faca Doran sa-si rupa un picior si sa nu ma sape ca pe Domnu’ Adrian!), va transmit salutari si va garantez ca veti trai cu totii bine si foarte bine! NIMENI numa mai poate opri din cursa mea catre azur! Voi fi Presedinte! Voi domni! Ma voi trezi tarziu! Ma voi imbata ca porcul ! Voi injura ca un birjar! Voi fi capitan pe BIRUINTA! Voi…
  Cred ca ma transform in Traian Basescu!!… O fi de bine, sau de rau ?!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *