Da’ cu Cici ce-aţi avut?

Cicerone Mândru.

Şi aşa i-a rămas numele. Mai ales după scena în care celebrul lider popular european Wim van Velzen, care venise la Bucureşti să încerce salvarea ţărăniştilor pe cale de dispariţie, i-a lăsat cu mîna întînsă pe Victor Ciorbea, Ion Diaconescu, Ionescu-Galbeni şi alţii, sărînd pur şi simplu în braţele lui Cicerone: “Ţiţeroneeee!“. Venerabilii, cu ochii cît cepele, nu înţelegeau nimic. Ce treabă are Ţiţerone cu van Velzen? Misterul nu a fost desluşit nici pînă astăzi, cu toate că gurile rele vorbeau pe la finele anilor ’90 despre desele vizite secrete ale lui van Velzen la presupusa lui amantă de la Bucureşti, lucru despre care ar fi aflat – nu se ştie exact cum – şi Cicerone.

Cicerone este fotograf. Pe vremuri era fotograful oficial al PNŢCD, astăzi este fotograful neoficial al tuturor. Lui Cicerone îi plac mult congresele de partid. Durează mult şi, prin urmare, are timp să facă poze fiecărui delegat la congres, să dea o fugă pînă la laborator şi să le ofere apoi pozele cu zîmbetul pe buze. “Dă şi matale cît vrei…“. Criza de 40 de ani a lui Cicerone s-a petrecut în timpul domniei lui Andrei Marga. Care, nu ştiu dacă vă mai amintiţi, a condus PNŢCD pe la începutul acestui mileniu. Marga a încercat, ca şi cu Educaţia, să “reformeze” partidul. În planul de reformă apărea şi închiderea ziarului Dreptatea, organul de presă la care lucra şi Cicerone. Bulversat, Cicerone s-a pus la birou şi a scris un text de protest. Cu care a venit la mine, pe vremea aceea lucram la Cotidianul, cu rugămintea să-l public la ziar. Ştii, mi-a zis el atunci, m-am gîndit şi la un titlu: “Da’ cu Cici ce-aţi avut?

Răspunsul (meu, dar şi al întrebării retorice puse de Cicerone) poate fi dedus din senzaţionala înregistrare a celor de la Caţavencu:


Propunerea nr. 6: Cicerone Lorenz Mândru

7 Comments
 • Paul-Sorin Tiţa
  February 3, 2010

  No’, amu’ bine că ştiu că vine sfârşitu’ în 2012, că mă duc şi-mi fac o arcă şi eu în Munţii Făgăraş. Voi plecaţi care încotro vedeţi cu ochii şi adunaţi animalele şi plantele. Dar să veniţi înaintea bolovanului, că după aia… :))

 • Toni
  February 3, 2010

  Hai că n-am mai râs de mult aşa! Şi asta e propunerea nr. 6?!
  Nu c-ar fi de râs, omul, adică, că ne paşte pe toţi!
  Dilelala. Doar cei mai mulţi nebuni sunt liberi!
  Dar nu m-am putut abţine, ce să fac… Pe praful ăsta, cu teroriştii deghizaţi în mafioţi care de dau guvernanţi, unul sincer, care ne arată Calea, este exact ce ne lipsea şi chiar ne şi trebuia!
  Cicerone, unde te ţin ăştia şi te dau cu picătura?!
  Nu te-a descoperit încă OTV-ul, dar fii pe fază, stai pe mătură, în bluza aia violetă, că uite-acuş vin ăia să te facă ministru în cubuleţul pe care ţi-l alegi!
  Şi ne pui şi nouă, ăstora de bună credinţă, o pilă pe-acolo, un secretar de cubuleţ, ceva, să ne-aducem contribuţia!
  Că de bolovan, ăla e deja pe noi. Se rostogoleşte la vale, din vârful dealului.
  Cotroceni îi zice. Dealului, că bolovanul se cheamă altfel.
  Iniţiaţii ştiu!

 • lduca
  February 4, 2010

  Cu vechimea lui de pozar la PNTCD poate sa candideze, din partea lui milut, la sectorul 4 ?

 • Razvan Braileanu
  February 4, 2010

  Azi dimineata, nea Cici trecea mandru pe Brezoianu, pe la orele 9 si 10, cu doua papornite si cu niciun aparat foto la vedere. Cu greu m-am stapanit sa-l imbratisez.

 • victor i
  February 4, 2010

  Il cunosc pe Cici si eram atunci in PNTCD cand zici tu cu ocazia intalnirii, din ce imi aduc aminte erai si tu acreditat si de ocupai de PNTCD. Este un tip simpatic, cei drept cam scump cateodata!

 • Bibi
  February 4, 2010

  Nenea Cici mi-a turnat cafeaua in poala la un eveniment pentru ca n-am vrut sa-i cumpar CD-urile cu poze. Asa ca pot si eu sa intreb: Cici, da’ cu mine ce ai avut?

 • Marius
  February 5, 2010

  De ce domnul nu se apucă de scris o evanghelie şi să zică că e apocrifă, găsită într-o amforă la Marea Neagră! La Marea Moartă s-au găsit şi una în plus pe plaiuri mioritico-băsesciene ar fi o minune!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *