Guvernul ne-a măsurat pula

Mai întîi, îmi cer scuze doamnelor fandosite pentru cuvîntul din titlu. Pentru cuvîntul guvern, desigur. Cît despre celălalt cuvînt, a măsura, nu cred că are nimeni vreo obiecţie. Ăsta e rostul guvernului: să ia măsuri.  De data asta, guvernul s-a gîndit să ne măsoare pulile. Din păcate, eu n-am ştiut nimic pînă ieri de această acţiune guvernamentală.  Dar ea, vă jur, a avut loc. Nu ştiu cînd s-au măsurat, nu ştiu cum, cu ce şi nici cîte s-au măsurat. Ştiu însă care e concluzia: pula românului are în medie 19 cm. De unde ştiu? Apare în caietul de sarcini în baza căruia Ministerul Sănătăţii a organizat o licitaţie pentru achiziţia de prezervative, în număr de 3,6 milioane bucăţi, licitaţie cîştigată de firma care comercializează căciuliţele Love Plus, de toate culorile (politice).

Să ne întoarcem, însă, la ordinul de mărime: 19 cm. Vi se pare mult? Vi se pare puţin? Nu ştiu ce să cred. Un studiu din iulie 2010 ne spune că mărimea medie a penisului la români ar fi de 12,7 cm. Dar de la 12,7 cm pînă la 19 cm e totuşi o cale cam lungă, ca să zic aşa.

Sunt două posibilităţi: ori din iulie 2010 şi pînă anul ăsta s-au produs nişte modificări genetice substanţiale, ori cineva din minister a luat o şpagă serioasă de la firma cu pricina care nu ştia cum să scape de prezervativele XXL din stoc.

 • PS. Mă gîndeam să sun la minister şi să întreb cum au ajuns ei, totuşi, la concluzia că pula românului are 19 cm, dar precis aş fi primit un răspuns de genul “mărimea nu contează”, răspuns de altfel corect…
18 Comments
 • nenea
  September 13, 2011

  cica s-a dovedit stiintific ca marimea ideala pentru femei e 8,5 cm. indiferent ca e visa ori mastercard

 • Gerhald
  September 13, 2011

  Probabil dupa urmatorul considerent: Emil Boc are doi metri inaltime, deci si dotarile sunt pe masura :))

 • androidul cu sobolani
  September 13, 2011

  buna observatia cu afacerea. una rece, una calda pe ziua de azi. chestia ar trebui vazuta mai adanc :-).

 • Costin
  September 13, 2011

  :-)

 • radu
  September 13, 2011

  Cum? 19 cm? Drace, e vorba de inaltimea lui Emil Bok!

 • Miha
  September 13, 2011

  eu vreau să văd controlul calității pe mostrele de produs!!!!

 • edux
  September 13, 2011

  Bai Sutule, a contestat cineva masuratoarea? Nu. Pai atunci ce pula mea atata discutie? Sau numai tu ai voie sa zici “pula”?

 • Radu
  September 13, 2011

  Vezi ce inseamna un maghiar la minister? Are incredere in potentialul romanilor, viziune, crestere durabila etc. Si probabil ca de la minister ti-ar fi raspuns si ca ala de 19 merge si pe aia de 12,7 (mai faci un nod, mai rulezi) dar pe aia de 19 nu merge unul de 12,7. Si oricum asta aveau baietii pe stoc :))

 • Marieta
  September 13, 2011

  19 cm e lungimea fermoarului , nu lungimea obiectului de sub fermoar

 • alex
  September 13, 2011

  Sa nu fim rai. Ai rulat vreodata un prezervativ pana la capat? Cred ca are mai mult de 19 centimetri. Il rulezi pe obiect atat cat ai nevoie si proportional cu vascularizarea. Ai nevoie de 12,7 centimetri? Rulezi 12,7 centimetri. Ai nevoie de 19? Felicitari!

  Marimea prezervativelor se vede la grosime. Sau diametru. Sau circumferinta. Nu stiu exact care e, dar stiu ca pe ce folosesc eu scrie 56 mm. In caietul de sarcini de la minister scrie sa aiba o latime de 54 mm plus minus 2 mm. Adica de fapt s-ar putea sa fie mici. Stiu ca am luat ceva dintr-un raft la un moment dat si nu puteam sa il pun. Am injurat, m-am uitat pe cutie si am vazut ca scrie 52 mm. Dar nu despre vascularizarea mea e vorba.

  Ideea e ca acele prezervative sunt normale la lungime si prea mici la latime. Dar studiile vorbesc doar despre lungime si nu despre grosime. Cica grosimea conteaza de fapt in secolul asta.

  Hai, acum sa treaca toata lumea in camera si sa desfaca un prezervativ. Vorbim dupa.

 • nonick
  September 13, 2011

  Daca tu te multumesti cu protectie medie… Ei s-au gandit sa “acopere” 99% din cazuri, nu doar jumatata din poPULAtie.

 • sept
  September 14, 2011

  Normal că la guvern se cunoaşte lungimea, doar au fost trimise atâtea organe în direcţia lor în ultimii 2-3 ani. Asta merge pe principiul că trebuie să fii atent la tot ce bagi în gură.
  Şi chiar dacă e vorba de o diferenţă de la 12,7 cm la 19 cm, eu nu înţeleg de ce te miri. Ca la mai toate cheltuielile, costurile trebuie umflate. Pentru a plăti mai mult pe nişte prezervative şi pentru ca banii să ajungă la firma care trebuie, faci ca licitiaţia să aibă un caiet de sarcini cu condiţii precise.

  P.S. Ai observat, desigur, că la licitaţie se vor prezenta mostre de produs, probabil ca să fie testate la faţa locului.

 • Catalin
  September 14, 2011

  @Marieta: Secolul asta nu conteaza cat de lunga sau de groara este ci… cat de dulce

 • Matilda
  September 14, 2011

  @nenea Exista doua variante. Aia 8.5 sunt inch de fapt nu centimentri. Sau studiul ala stiintific a fost facut pe asiatici :P

 • Compass
  September 14, 2011

  As vrea sa deschid si eu subiectul in birou, dar unele colege s-ar uita lung :)).

 • Sorin
  September 21, 2011

  Nu conteaza lungimea, ci cat de vesela este, daca nu e vesela geba ai prezrvativ de 19 sau 12,5 cm!!!!

 • coco
  September 26, 2011

  @ sorin
  foarte tare! pot sa ghicesc cati centimetri?!

 • O doamna fandosita
  January 20, 2014

  Am ras copios, asa ca de inceput de saptamana!
  Eu cred ca se refera la marimea prezervativului nu la obiectul muncii, pardon placerii.
  Si referitor la marine, stii vorba aia “nu conteaza inaltimea ci conteaza istetimea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *