Mercedes-Benz – partenerul de mobilitate în TFB12

FotoUnion-7123

Nu știu cine a avut prima oară ideea de test-drive. Dar omul ăla a fost, cu siguranță, mai degrabă rău. Sau cinic. Cum să vă explic? Ai o mașină care are deja niște ani, care a costat ceva bani, ca-i luat-o de nouă, însă tot ce mai poți spune acum despre ea e că și-a cam trăit viața. A început acum un an sau doi să-i pice diverse chestii de pe ea. Și trebuie s-o duci tot mai des în service.

Apoi întîmplarea face să te urci într-o mașină precum cea din fotografiile alăturate. E incorect. E greșit. E înșelător. Nici nu știi cum să reacționezi. Dincolo de expresiile facile de genul “e dată dracului” sau de cîteva interjecții cînd apeși pe butonul Sport+ și calci accelerația ori cînd vezi că intră în viteza a noua (repet: a noua), rămîi destul de blocat.

Mercedes-Benz C220d Coupé AMG Line. Cam atît poți spune fără să pici în ridicol.

Recunosc că m-am uitat pe cîteva review-uri scrise de jurnaliști străini specializați. Oamenii ăia sunt și ei destul de ciudați. Unul scria că se aude nu-știu-cum aerul care se lovește de oglinzile laterale. Bă, du-te d-aici… Altul făcea o comparație cu un model similar de la BMW și tot încerca să ne spună ce are unul mai bun față de celălalt. Nu cred că s-a născut omul care să înțeleagă ce-a vrut să spună tipu’ ăsta de fapt.

Oameni buni, eu nu vreau să vă păcălesc. Dacă aveți cum să faceți rost de vreo 50.000 de euro, luați-vă această mașină. Și-o să vă placă atît de tare, încît veți încerca să-i găsiți și alte defecte în afară de faptul că uneori, la viteze mai mari, insectele vor să violeze parbrizul mașinii. Nu veți reuși, vă asigur, însă prietenii vă vor invidia. Iar în benzinării veți observa – așa cum mi s-a întîmplat mie la Slobozia – un șofer de altă limuzină care se va apropia de mașina ta s-o privească cu atenție.

FotoUnion-5456

FotoUnion-5467 FotoUnion-5489FotoUnion-5452

FotoUnion-5599

FotoUnion-5679

_______

TFB12 a fost un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul MercedesCanon România și Pensiunea Doi Căpitani

1 Comment
  • Victor | Super masina
    July 28, 2016

    Superba masina. Am avut ocazia sa conduc una la un test drive. Ca si experienta de condus, a fost incredibil. Am achizitionat totusi ceva mai mare, pentru familie, am mers pe un CLA 250 mi-au palcut intotdeauna breakurile, am avut o Dacia 1310 Break cand eram tanar :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *