Avem 100.000 de euro. Cum procedăm?

Aflu de aici că Bucureştiul are mai nou un city brand. Adică un fel de manual de identitate. 100.000 de euro au fost cheltuiţi pe un aşa-zis document care a produs fraze precum: “Bucureștiul este orașul în care trecutul întâlnește viitorul, iar moștenirea istorică se îmbină cu modernitatea” și “Bucureștiul este orașul viu și vibrant, deschis și primitor”.

Rîdeţi, nu? Şi eu.

Staţi să vă spun noul slogan al Capitalei: “București, orașul de care merită să te îndrăgostești!

Mă scuzaţi, dar eu nu mă pot abţine: cine-o fi fost cretinul care a aprobat factura pentru tîmpeniile astea? Căci săracul Codrin Scutaru, autorul documentului şi posesorul unui blog urcat pe blogspot, n-are nici o vină. Prost nu e ăla care vinde, ci ăla care cumpără.

Să vă mai spun din document, ca să rîdeţi? Fiţi atenţi! Pasajul Basarab, Catedrala Neamului și Universitatea “Dimitrie Cantemir” – elemente definitorii pentru Capitală.

În limbaj de YM, aş zice LOL. Sau OMG. Sau OMFG. Cum pidza mă-sii să pui Universitatea “Dimitrie Cantemir” (acolo unde e Codrin Scutaru lector) ca element definitoriu pentru Bucureşti şi să nu spui nimic de Palatul Parlamentului, SINGURUL obiectiv turistic, după părerea mea, al Capitalei. V-am explicat aici de ce.

Ăştia au luat-o razna, nu?

6 Comments
 • dragos
  April 11, 2012

  e o poveste veche din toamna anului trecut… daca nu esti atent :-)

 • Cristian Șuțu
  April 12, 2012

  povestea nu e noua, asa e. traim de citeva decenii bune in zodia cretinului.
  :)

 • Another
  April 12, 2012

  Întrebare: Cine este lector universitar (fără doctorat) la Universitatea “Dimitrie Cantemir”?
  Răspuns: Elena Udrea, prima doamnă a PDL-ului! Este profă la catedra de geopolitică şi relaţii de prietenie cu preşedintele Norvegiei.

 • Dan Doran
  April 12, 2012

  Monumentul cel mai peren al Bucale-ului ramine tot patrioticul gunoi pe care-l arunca bucurestenii cu delicatetze pe unde apuca. V-o spune unul care a locuit in zone-etalon, ca: Militari (Uverturii), 1 Mai (maior Nu-mai stiu-cum dracu’), Titan (Grigorescu), Cringasi (Bulevardul Ceahlau, la o iubitoare de maidanezi), si in fine: Ferentari (Veseliei). Vesel oras! Vesel gunoi! Vesela nesimtzire! Veselie la care am contribuit si eu, cit am putut! :))

 • andreic
  April 13, 2012

  intrebarea ar fi cati dintre banii de pe aceea factura s-au intors si catre cine…

 • cetateanu' turmentat
  April 20, 2012

  Mai interesanta era o deviza pe care o vazusem prin Bucuresti prin 2009, parca, demna de Oprescu si Piedone: “Patria si dreptul meu”.
  La noi, asta suna un pic altfel decat “Dieu et Mon Droit”, deviza casei regale britanice.
  La noi suna a spaga ieftina, ascunsa in doza de cola pe camp, sa nu se prinda colegu si sa ceara sa impartim. Tot e bine ca Patria e pe primul loc, probabil pe post de platitor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *