Presa. Aşa cum se vede ea dintre buclele blonde.

Îmi pare rău că trebuie să vă vorbesc din nou despre Elena Udrea. Dar doamna cu pricina şi-o cere. Şi noi, nişte băgăcioşi fiind de felul nostru – nu-i aşa? -, nu ne putem abţine. Avem un punct de plecare: iată-l. Dacă n-aveţi chef să intraţi, vă spun eu ce-şi doreşte ministresa.Vrea să aibă grijă. Nu numai de liniştea Dictatorului, de turism şi dezvoltare regională. Nu, astea-s doar o parte a hobby-urilor ei. Mai nou, ea vrea să aibă grijă de presă.

 • • “Voi sprijini înfiinţarea unei fundaţii care să militeze pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România“.
 • I-auzi de frumos! O fundaţie. Hm… Cum să se cheme ea? Fundaţia pentru ce? Fundaţia pentru Umilirea Cîntăreţilor de Karaoke? Fundaţia “Unde Turnăm”? Mă rog, să reţinem ideea cu fundaţia. Şi să citim mai departe.

 • • Cum putem îndrepta lucrurile care nu merg bine? Ce putem face ca cetăţenii acestei ţări să beneficieze de informaţii corecte şi complete, pe baza cărora să îşi poată forma opinii şi pe care să îşi fundamenteze acţiunile şi alegerile? (…) Nu în ultimul rând, vreau să mă asociez, întro mişcare civică, cu cei care sunt dispuşi, asemeni mie, să ajute presa română să se însănătoşească. Cu cei care cred că, tot aşa cum avem nevoie de politicieni responsabili, avem nevoie şi de o presă responsabilă“.

Deci, avem şi un scop al fundaţiei: să ajutăm presa să se însănătoşească. Buuuun! Şi acum să mergem un pic în viitor şi să ne imaginăm. Avem fundaţia înfiinţată, ba chiar declarată de utilitate publică. Avem 2,3,4 ziare importante şi cîteva televiziuni aşijderea. Plus un mănunchi de  jurnalişti aflaţi în nefericita situaţie de a fi nevoiţi să nu scrie, pentru că aşa au decis şefii lor, editorii, despre inaugurarea festivalurilor “Croşetezi şi cîştigi”, respectiv “Cea mai frumoasă sarma învelită-n frunze de portocal”. Ei, ce credeţi că va face Elena Udrea în situaţia asta? Eu mă gîndesc că fundaţia ei va trimite un protest în cod html pe adresa bloggerilor cu link la elenaudrea.ro. Mă mai gîndesc că fundaţia va produce şi distribui tricouri, şepci şi pixuri cu “Nu uitaţi să croşetaţi!” şi “Salvaţi sarmaua!”. Şi, în fine, presimt acordarea unor burse de studiu la biroul de presă din Modrogan, eventual nişte vizite cu diurnă la staţiunea de ski din Mogoşoaia, recent inaugurată. Alte idei n-am. Poate aveţi voi.

12 Comments
 • ciavistu
  March 15, 2010

  m-am dus pe site la dna udrea sa vad daca a scris chiar asa cum ai citat-o: ‘intro’. da, asa a scris. si ii plac mult virgulele, le presara ca o pudra aproape peste tot.
  referitor la continut, nu inteleg de ce nu-l da in judecata si pe tolontan, cu ajutorul caruia ar fi fost nominalizata negativ intr-un raport al departamentului de stat.

 • WickerMan
  March 15, 2010

  Wow, ‘protest in cod html’? I don’t think so, si stiu asta de la un tip foarte destept il cheama David Duval, e din Atlanta, si e creator de directoare web, ca nu e bine sa permiti descrieri comentarii etc. html, deoarece pe-acolo se pot “strecura intramplator” anumiti carcalaci care pot dauna computer-ului. Acuma daca in protestul ala html strecoara si niste imagini “naked” acceptam orice.

 • eu
  March 15, 2010

  Si mai sincer …. eu cred ca tu ai facut o pasiune pentru Elena Udrea … si cum nu vrei sa-i spui “pe fata” preferi sa fi subtil si sa o abordezi “jurnalistic”! Mai o palma peste buci cu croseta … mai o sarma …

 • Anti-udrea
  March 15, 2010

  Cat de perfida, stupida si prefacuta poate fi aceasta femeie? Militeaza pentru libertatea de exprimare a jurnalistilor? Atunci de ce nu-i lasa pe ziaristii pe care ii plateste indirect sa scrie ce vor? De ce ii cenzureaza? Da, stiu raspunsul…Ca da bine sa spui una, dar sa faci alta…Cand o sa vad ziarul pe care il detine ca are si articole care o critica atunci o sa cred in libertatea de exprimare a presei romanesti. Insa asta nu se va intampla in niciun caz cata vreme ea il finanteaza.

 • daniela
  March 15, 2010

  pai cred ca ar trebui sa se inceapa in fundatie de la baza,adica de la lectiile de gramatica,apoi sa se treaca la invatarea cum sa te imbraci cu 12 ron(cred ca d-na udrea ar fi interesata sa afle) si dupa programe de activitati pe timp de somerie cred ca sunt pregatiti sa treaca la insanatosirea natiei si presei

 • Gradu Culegatorul
  March 15, 2010

  Sunt foarte curios daca o sa vad “personajul Elena Udrea” si la Gala Teatrului Tanar (inscrieri pana pe 28 martie, finala pe 6 mai la Teatrul Odeon)! Si ce tanara actrita o va “intruchipa” pe blonda Turismului?
  http://teatrulromanesc.wordpress.com

 • *
  March 15, 2010

  da un citat din goebbels care i se aplica atat de bine lui base, incat ma intreb daca e proasta sau foarte proasta. fundatia pentru subventionarea flacarii violet. bursa aliodor.

 • Serban
  March 15, 2010

  Cred ca intentia este sa acorde ajutor jurnalistilor.

 • Dorina
  March 15, 2010

  Mi se pare foarte buna ideea Elenei Udrea de a dona banii obtinuti in urma despagubirii. Un gest elegant fcaut de un ministru la fel de elegant

 • diana
  March 16, 2010

  De ce actiunile pozitive sunt permanent criticate?Chiar nu observa nimeni degradarea fara limite a jurnalismului din Romania? Nici jurnalistii, nici persoanele publice nu cunosc notiunea de comunicare argumentata si responsabila. Bravo Elenei pt decizie si un bravo la fel de mare pentru proiectele sale!

 • Sabin
  March 16, 2010

  Udrea cere doar respect si apreciere pentru munca depusa.

 • danjoe
  March 19, 2010

  Cei care o laudati pe “duduia” ori sunteti prosti ori sunteti platiti. Dupa mine ar cam fi ambele amandoua. Mai lasati-ne dracului, aplaudacilor, macar pe aici! Nu-i mai pupati atata in cur, ca a inceput sa puta de atata ‘izmeneala”
  Sutule, fa o rubrica: “Izmaniada” cu expunerea celor mai tampite, imbecile, cretinoide manifestari de adulatie pentru violeti. Vai de Mama Lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *