Cu cine să votezi mâine

Prea multe opțiuni nu ai. Din păcate. În sensul că alegerile prezidențiale de anul acesta sunt deja jucate. Cîștigătorul ambelor tururi de scrutin va fi actualul președinte Klaus Iohannis. Care va sta încă cinci ani într-o vacanță scumpă pe care, în prostia noastră, i-o plătim.

Nu știu ce însemnă asta pentru tine și nu știu cum dracului am ajuns aici, însă mie nu-mi sună bine deloc.  Vor fi încă cinci ani în care vom fluiera a pagubă de pe banca noastră din fața porții. Cinci ani în care nu vom face nimic. Și în care nu se va întîmpla nimic. Ceea ce nu știu dacă ne mai permitem.

Suntem o țară pe cale de dispariție. Te deranjează? Din 20 și ceva de milioane de cetățeni, aproape jumătate a părăsit România. Sunt, se pare, nouă români care pleacă în fiecare oră din țară. Asta se numește extincție. Nu bună guvernare.

De vină nu e nici Iohannis, nici PSD. Nici Dragnea, nici PNL. De vină suntem noi. Eu și cu tine. Ne-am obișnuit să nu facem nimic. Să asistăm, pasivi, la violul României. Am întors capul cînd țara asta a încăput pe mîinile unor criminali. Căscăm gura ca niște retarzi la emisiunile lui Gîdea. Și cam atît.

Unii dintre noi vor pune mâine ștampila în dreptul unor nume. Și tare mă tem că vom face asta fără să gîndim. Așa cum nu pot înțelege de ce românii au ales la precedentele alegeri parlamentare să fie reprezentanți de niște jigodii, nici acum nu pot pricepe de ce-l alegem pe unul care a dovedit în fiecare secundă a mandatului său că nu face nimic.

Eu și toți prietenii mei apropiați vom vota cu Dan Barna. Să-ți explic de ce. Sunt conștient că Barna nu poate ieși cîștigător în aceste alegeri. De altfel,  sunt convins că nici nu și-a dorit asta. Scopul său în aceste alegeri este să facă auzit mesajul colegilor lui de partid. Mesaj pe care eu l-am citit și care spune, în esență, că așa, cu jegurile PSD și PNL, nu se mai poate.

Trebuie să începem SĂ FACEM ceva.

Acestea fiind spuse, te las acum să privești din nou coperta prietenilor mei de la BYRON. Și să le asculți muzica.

byron - noua

3 Comments
 • Laminine
  November 12, 2019

  Eu zic ca am avut o sansa pe care am ratat-o.
  Nici chef de turul 2 nu mai am..

 • Madalina
  November 13, 2019

  Sa speram ca nu ne-am pacalit cu aceste alegeri.

 • Iustin
  February 19, 2020

  S-au dus voturile.. evident nici măcar o schimbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *