Dar cu Geoană ce-aţi avut?

Recunosc. Textul care urmează poate fi interpretat ca fiind unul în favoarea lui Mircea Geoană. Dar n-am de ales. De data asta chiar trebuie să-i dau dreptate lui Mircea Geoană. Nu în tot ceea ce zice sau face, nici pe departe. Ci într-un caz concret: alianţa dintre PSD şi PNL. Subiect la care asistăm chiar în aceste momente, ziua de mâine, sâmbătă, fiind programată de cele două partide pentru anunţarea oficializării Uniunii Social Liberale.

Primul care a vorbit în mod serios despre această alianţă a fost Mircea Geoană. În luna iulie a anului 2010, fostul candidat PSD la prezidenţiale a repetat de atâtea ori necesitatea unei alianţe cu PNL încât Victor Ponta, noul preşedinte al PSD, şi-a pierdut cumpătul. „Geoană este singurul om din PSD care vrea alianţă cu PNL”, declara Victor Ponta pe 5 iulie 2010, citat de ziarul “Puterea”. Disputa dintre cei doi pe tema alianţei a continuat în zilele următoare, iar pe 16 august 2010, Victor Ponta îşi convingea colegii din conducerea PSD de necesitatea impunerii unei decizii de tip mucles (silenzio stampa) aplicabile lui Mircea Geoană. Ulterior, când Geoană a scos capul din cutia tăcerii, Victor Ponta a propus conducerii PSD suspendarea lui Geoană din partid pe termen de şase luni. Fapt care s-a petrecut în şedinţa din 13 decembrie 2010.

Între timp, Victor Ponta şi-a schimbat opinia cu privire la alianţa pesedisto-penelistă. Iar Mircea Geoană, din singurul pesedist care voia alianţă cu PNL a devenit singurul suspendat din partid, pentru că a vrut alianţă cu PNL.

(continuarea aici)

4 Comments
 • Bah
  February 4, 2011

  @Sutu
  nu te banuiesc de chiar atata lipsa de informare cum incerci sa induci in acest articol. Adica tu chiar nu stii de ce a fost suspendat Geoana? Ma bagi la idei multiple… :D

 • Cristian Șuțu
  February 4, 2011

  @bah, eu nu te banuiesc de nimic. stiu sigur ca fac o greseala ca-ti accept comentariile.

 • Bah
  February 4, 2011

  @Sutu
  Am inteles, te deranjeaza. Iti plac numai cele laudative… hmmm, ciudata atitudine de la un “jurnalist… cenzura?

 • Diana
  February 5, 2011

  daca tot e asa destept si previzionar geoana, de ce a facut alianta si a intrat la guvernare cu pdl? adica in 2008, pnl era cah si a avut el o revelatie subit in 2010, dupa ce a dat cu capul de realitate si nu il mai baga nici dracu in seama?! btw…si acum e geoana? nu de alta, dar eu imi amintesc niste vremuri in care nu il scoteai din “prostanac”… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *