Istoria PSD se repetă. Cu meticulozitate.

De 5 , , Permalink 0

De vi se pare cumva interesantă informaţia cum că Mircea Geoană e în tratative cu Partidul Conservator, ei bine, atunci trebuie să ştiţi că povestea nu e tocmai nouă. Am asistat împreună la derularea ei în urmă cu circa patru ani. Scenariul e identic, doar personajele sunt puţin schimbate. Daţi-mi voie să vă reamintesc.

În 2005, Mircea Geoană venea la conducerea PSD. Fostul preşedinte, Adrian Năstase, pierduse alegerile prezidenţiale şi căzuse în dizgraţia colegilor. Geoană îi ceruse să facă un pas înapoi. Şi să tacă. Lui Năstase, desigur, îi venea greu leucoplastul la gură. Vă citez dintr-o ştire datată 9 noiembrie 2009:

“PSD pentru mine nu e un magazin din care faci cumparaturi si apoi pleci”, a spus Nastase, adaugand ca nimeni nu va reusi sa-i “cenzureze” dreptul la opinie. Fostul premier Adrian Nastase a facut ieri un apel catre presedintele social-democrat, Mircea Geoana, si catre cei pe care i-a “adus in partid in 2000 si 2001” sa-si asume o politica clara in legatura cu statul sau in partid. “Daca conducerea PSD va decide sa-mi retraga sprijinul, sa o faca direct Mircea Geoana, Miron Mitrea, Ioan Rus, cei pe care, in 2000 si 2001 eu i-am adus in partid”, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul PSD.

Tot în 2006, un jurnalist ameţit de la EVZ anunţa că Năstase îşi dă demisia din PSD (08.11.2006) şi că fostul premier rupe PSD plecînd cu apropiaţii la partidul lui Voiculescu (22.03.2006). Chiar dacă nu s-au confirmat cele două informaţii, negocierile dintre Năstase şi Voiculescu au existat, după cum rezultă şi de aici.

Bun.

Şi acum înlocuiţi numele lui Năstase cu cel al lui Geoană. O să înţelegeţi perfect ce se întîmplă zilele acestea în PSD.

5 Comments
 • Adinel
  December 10, 2010

  Intre timp noi… aia de jos care producem ceva avem momentul nostru de mica fericire. Cineva a ras in metrou, cainele care a trecut pe langa mine avea o fata funny, muzica din casti sau din masina ne-a smuls un zambet ca al lui Duvall, colegii de calatorie in inghesuiala din transportul public citesc ziarul Puterea alaturi de mine… :)
  Momentul e scurt si frumos http://vimeo.com/16700057 ;)
  Cine e Mircea Geoana?

 • Cristian Șuțu
  December 10, 2010

  indeed. scurt si frumos.
  cred ca te-ai intilnit cu un coleg la metrou ;)

 • m*
  December 10, 2010

  mdaaaa…”toate-s vechi si noua toate”… :(

 • Dr. Mihnea Georgescu
  December 10, 2010

  Istoria se repetă. Problema este că MG nu este AN. ;)

 • alinutza
  December 10, 2010

  Cam cat de multa istetime iti trebuie pentru ca sa rascolesti acum, dupa un an de zile de la esecul pe care l-ai inregistrat, amintirea minciunilor/atitudinilor/povestilor de-atunci? Eu zic ca e din nou ‘tras cu cheia’, iar responsabila o banuiesc pe aceeasi madam Mihaela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *