Niște borfași de la PSD au chef să împuște…

De 4 , , Permalink 0

Hai să numărăm împreună pînă la 53! Ne va lua mai puțin de un minut. A fost greu? Eh, acum gîndiți-vă că fiecare număr de la 1 la 53 corespunde unei ființe pe cale de dispariție aflate în rezervația de la Bucșani. Da, la Bucșani, în Dîmbovița, este o rezervație de zimbri – specie din care, ne spune Wikipedia, pe Terra s-ar mai număra doar 3.600 de exemplare cu un grad mare de consangvinitate, toate fiind descendente din doar 12 indivizi. Pentru că – trebuie să știți – a fost vreme în care aceste animale se împușcau cu disperare. Iar prin 1950 mai existau doar 50 de exemplare în toată lumea, în grădini zoologice. Se pare că ultimul zimbru în sălbăticie a fost împușcat în 1927.

Bun, și acum dacă ați aflat toate aceste date și fapte, luați și citiți această știre. Eu am citit-o acum două zile și m-au apucat nervii. N-am putut să scriu atunci despre asta, că eram prea nervos. Dacă n-aveți chef să citiți, vă spun eu povestea pe scurt: niște șmecheri – n-am informații precise, dar aș putea băga mîna în foc că sunt niște borfași de la PSD – au chef să împuște niște zimbri. Și au ochit un fond de vînătoare mai apropiat, la doar 70 km de București. Formula e simplă, ca și în cazul vînătorii la urs: sunt – vezi Doamne! – un număr prea mare de exemplare, raportat la suprafaţa ţarcului, după cum se spune la știre. Să mori tu, ponta? 53 de zimbri, dintre care șase născuți în toamna asta???
SVFG!

Despre Zimbrăria de la Bucșani am mai scris aici și aici.

4 Comments
 • blogtrekker
  December 17, 2013

  Amin!

 • maria
  December 17, 2013

  Zimbrul este o specie in pericol. In Romania, doar in Romania, nu! In Romania nu este un animal pe cale de disparitie, ba din contra – sunt prea multe exemplare!!!
  + 1 SVFG!

 • Scooby
  December 21, 2013

  Taranoi ordinari de genul tiriac. Ce placere turbata sa ai sa tragi in animale lipsite de aparare fie ele pe cale de disparitie sau nu.

 • ioio
  December 22, 2013

  Ha….Costel Preda, drectorul Directiei Silvice Dambovita, s-a “remarcat”, printre altele, prin organizarea celebrei vanatori la care a participat A Nastase si I Sarbu. Deci ai avut dreptate, sunt niste borfasi PSD-isti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *