Cînd sugi microfonul

Numiţi-mă naiv, dar eu nu înţeleg cum dracului acceptă o redacţie un jurnalist aflat în negocieri cu un partid politic. Cînd ieşi pe post sau cînd relatezi prin cuvinte, tu eşti jurnalist. Adică eşti obiectiv, neutru, riguros şi mai ales convingător că faptele relatate sunt exprimate corect. Consumatorul de presă nu trebuie să se gîndească că ar putea fi înşelat. Cînd dă banii pe un ziar sau cînd apasă pe butonul televiziunii tale, el, consumatorul, se aşteaptă să primească adevărul. Fără credibilitate, presa moare. Iar atunci cînd e muribundă, redacţiile de ştiri sunt pline de aşa-zişi jurnalişti care-şi fac partide, care vorbesc în direct despre onoarea de a primi oferte politice pentru o candidatură în alegerile parlamentare, de analişti necinstiţi şi imparţiali sau de fătuce cretine incapabile să formuleze alte întrebări decît “ce părere aveţi despre…?”.

La Realitatea TV relatează un individ pe nume Rareş Bogdan, care tocmai a primit o ofertă din partea PNL de a candida pentru Parlament. Tipul a mulţumit frumos pentru onoarea de a fi primit o asemenea ofertă şi a cerut un timp de gîndire.

Contraoferta mea pentru Rareş Bogdan, dacă eram şeful acelei redacţii, era desfacerea contractului de muncă. Cu un şut în cur.

6 Comments
 • Taraboste
  October 23, 2012

  Stai man, ca poate nu accepta. Poate nu stia de intentia PNL de a-l trece pe liste. Desi onoarea de a fi coleg cu Jiji il va determina sa accepte.
  In alta ordine de idei, pe cine mai intereseaza deontologia jurnalistilor, cand este stiut si arhicunoscut faptul ca majoritatea posturilor TV si ziarelor sunt afiliate politic. Ca doar un naiv poate crede altceba. In contextul asta nu ar mai surprinde pe nimeni ca in viitorul parlament sa avem parlamentari jurnalisti, care sa lucreze cu detasare la televiziuni pentru a asigura circul politic deplin de care este nevoie in perioada asta de foame.

 • Cristian Șuțu
  October 23, 2012

  @taraboste> tu nu stii ce vorbesti. n-auzi ca a cerut timp de gindire?

 • Dan Doran
  October 23, 2012

  E un om responsabil, care se gindeste la viitorul tzarii sale, care priveste catre steaua natziunii romane cu incredere, ce se pregateste pentru un stralucit viitor politic de care sa fim mindri cu totzii, care pasesete catre miine cu indrazneala pionierului ce cucereste noi teritorii nebanuite… Un OM maretz ce se pregateste pentru viitorul maretz pe care il merita… Har lui, caci il asteapta minunate ocazii de a se afirma plenar si incandescent !
  Luatzi exemplu de la acest mindru exemplar al presei independente, si rugatzi-va pentru reusita lui ! CINSTE ELITEI JURNALISTICE NATIONALE !

 • coco
  October 23, 2012

  am auzit eu cand a zis ca-i onorat da’ nu merci. ceea ce nu-l absolva deloc-deloc de vina de a fi stat pe ganduri. deontologie, cuvant mare in zilele noastre, mai ales in bransa jurnalistilor da’ nu numa’ acolo (vezi medicii, avocatii, dascalii, vezi societatea romaneasca)! apreciez intentia ta, draga palatule, despre cum i-ai fi desfacut contractul de munca aceluia. as fi facut la fel. cum nu suntem nici eu, nici tu, sefi de redactie la acel post (doamne fereste!) baiatu’ ramane la emisiune.

 • Scrtz
  October 24, 2012

  Si daca un fost jurnalist, ajuns suuuuus intr-un partid, se lasa de politichie si revine in presa, ar mai trebui primit in breasla deontologica?
  E o dilema veche…

 • Dan Doran
  October 25, 2012

  Ce problema deontologica, frate ? Deontologia de azi zicwe ca cine maninca mai mult cacat ,pe bani cit mai frumosi, este cel ma tare presar din parcare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *