Trezește-te, Leila!

Leila Bolat s-a trezit azi dimineață, devreme, c-un oftat: “E luni”. S-a uitat pe geam, din pat, totul alb. Și-a privit apoi pisicile care continuau să doarmă: “La dracu’!”. Pentru Leila, lunea e prima zi a unui coșmar care durează cinci zile. De fiecare dată orbecăie prin casă după cafea, haine și după căștile care-i fac mai ușor drumul pînă la calculatorul de la muncă. Deschide facebook-ul, vrea să dea un share la o chestie cu pisici, dar își amintește că azi e luni și-ncepe Australian Open. Șeful ei îi reamintise asta ieri, într-un sms: “Să anunțăm mîine dimineață programul Simonei Halep la Australian Open”.

Leila Bolat e ziaristă. În Departamentul Sport la agenția Mediafax. Nu-i place deloc ce face. Dar o face, că, deh, e mai bine să ai un job decît să n-ai.  Se vede din fiecare știre apărută sub semnătura ei că menirea ei pe lume e să aibă grijă de pisici. Nu să scrie știri. Și, totuși, Leila Bolat scrie știri. Priviți!

halep

Nu știu dacă v-ați gîndit vreodată la cum se construiește o știre. Poate că vi se pare banal, însă nu e. O știre trebuie să răspundă la niște întrebări. De genul: Cine? Ce? Unde? Cînd? Cum? De ce?

Dacă vă uitați acum din nou pe știrea scrisă azi dimineață de Leila, veți vedea că iubitoarea-de-pisici răspunde doar la o singură întrebare: Unde? Și asta în mod parțial, că nu se face deloc vorbire despre turneul Australian Open, doar de un teren de joc al acestui turneu. Putem bănui (din titlu) că la întrebarea Cine? ar fi vorba de Simona Halep. Dar că e vorba de primul meci al Simonei Halep la Australian Open, adică Ce?, nu știm deloc. Nu aflăm nici cu cine joacă și nici cît de bună sau în formă ar fi adversara ei. Și, desigur, nu aflăm nici cînd are loc meciul.

Cam așa e toată presa de astăzi: plină de Leile care iubesc pisicile și care nu vor să se trezească luni dimineața.

__________________

PS. Simona Halep va juca marți, 19 ianuarie, primul ei meci la ediția 2016 a turneului Australian Open. Adversara ei va fi chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 în clasamentul WTA, care în ultimii doi ani a fost eliminată în primul tur la Australian Open. Meciul se va desfășura de la ora 10.00 am (ora României). Simona Halep este favorita cu nr. 2 a acestui turneu de Grand Slam. Meciurile de la Australian Open sunt transmise la tv de Eurosport.

Ce dracu’ e așa greu?

7 Comments
 • Ion
  January 18, 2016

  Salut!

  Vezi ca e vorba de o preluare a stirii Mediafax, scrisa de Leila Bolat, pe Gandul. Poate ca acolo s-a rupt ceva, intre fluxul Mediafax si ce a preluat Gandul. Se vede clar ca lipseste primul paragraf din stire si nu cred ca e vina fetei,

  Cred ca aici a fost preluat cum trebuie: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/halep-joaca-marti-in-primul-tur-la-australian-open-la-ce-ora-va-fi-meciul-simonei-14968307

  O zi frumoasa!

 • Cristian Șuțu
  January 18, 2016

  Da, e foarte probabil sa fie asa. Insa problema ramane: pare ca nu mai vrea nimeni sa furnizeze o informatie bine scrisa, completa, fara copy paste-uri, interesanta, atractiva. Imi este foarte greu sa accept ca in stirea originala nu se spune unde poti vedea live acest meci – informatie esentiala, dupa parerea mea.

 • cronicaru'
  January 18, 2016

  Trezeste-te, Leila? :) E usor, din postura de comentator de palat, sa trezesti omul din somn, fara a sti sau banui ce face, unde face sau fara sa te gandesti macar ca ar putea fi treaz. Poate a muncit si sambata si duminica. Cine stie? Poate ca abonatii fluxului de stiri de unde a fost preluata eronat stirea stiu. Dar toata povestea ta pica fara aceste cunostinte, ba mai mult, cred ca jigneste munca unuia pe care nu il cunosti. Leila stie prea bine ce e aia stire, altora le lipseste capacitatea de a apasa 3 taste, alea cu Ctrl, v si c. In ceea ce priveste nemultumirea legata de “live”, daca si aia e esenta stirii… Deci, Leila e treaza sigur. Altcineva?

 • Diana
  January 18, 2016

  Bine ca esti tu mare jurnalist! Mirosi a misogin de la o posta!!!!

 • Adriana
  January 18, 2016

  Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate: continutul original a ajuns sa fie desuet. Toata lumea copiaza pe toata lumea si schimba pe ici pe colo cate un cuvant, doua.

 • cronicaru
  January 18, 2016

  @adriana – problema nu e asta, furtul s-a practicat intotdeauna, si in cazul de fata nici nu era vorba de asta. problema e ca toata lumea copiaza de la Leila (a se citi cativa care dau stiri) si ea e indemnata sa se trezeasca. asta e cu adevarat culmea si deloc desuet din cate se pare.

 • Cristina
  January 19, 2016

  Un punct de vedere foarte bine argumentat pe care il sustin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *