Al patrulea

Încearcă pentru moment să nu privești doar copacii. Vezi întreaga pădure! Peste doar cîteva luni, nu multe, România va avea un nou președinte. Al patrulea. Îi vezi profilul? Eu nu. Știu, poate e încă devreme să-l vedem. Sau poate ne vom obișnui cu foarte-puținul fiecăruia care s-a anunțat deja. Nu-mi dau seama. Ce știu sigur e cum ar trebui să fie România. Priviți cu atenție fotografia alăturată.

FotoUnion-5127

Așa. Simplă. Curată. Îngrijită. Calmă.
Aș vrea un președinte pe care să-l respectăm. Și care, prin tot ceea ce el face sau spune, să ne invite să fim ca-n imaginea de mai sus. Să nu ne mai furăm unii pe alții, în primul rînd.
Aș vrea să vă dau o veste bună: imaginea de mai sus chiar este din România. Adevărat, e doar o foarte mică parte din întreaga Românie. Dar e posibil. Știm bine cu toții că nu poți merge în spitale fără să dai șpagă. Dar vă rog să mă credeți că am întîlnit astfel de doctori care mi-au refuzat banii. Știm bine că nu poți merge în traficul din București fără să auzi claxoane și fără să înjuri sau să fi înjurat. Dar vă rog să mă credeți că am întîlnit și șoferi cărora le-am lovit în trafic mașina, din vina mea, și care nu au urlat la mine, ba chiar m-au ajutat să facem o înțelegere amiabilă. Pot continua mult timp cu astfel de exemple.

E complicat ce vreau de la al patrulea președinte?

3 Comments
  • Ana
    August 22, 2014

    Toti cei care indeplinesc profilul “lui al patrulea” isi vad de treaba lor linistiti. De ce ar intra in balamucul actual?

  • Vic Ponta (superpremier)
    August 22, 2014

    Pe mine ma vrei, Sutule! Eu voi face ordine, voi reduce fiscalitatea, voi reduce intretinerea, voi adopta toti maidanezii din Bucuresti, voi fi corect, cuminte, curat si la curent!
    Traiasca Adrian Nastase! Sa traiesc eu, care mi-s cel mai bun Premier de la Decebal incoace! Votati Victor Ponta!
    Apropo, aia e cumva Palatul Parlamentului ?

  • Ana
    August 22, 2014

    Ana, in balamucul actual suntem deja cu totii. Jucam, la un nivel sau altul, pana de la antreprenorul care munceste 16 ore pe zi pentru business-ul lui la ultimul asistat social fara dinti care asteapta sa suga mici in toamna asta. De ce ar intra un om curat si calm in politica? De frica as zice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *