Juvelnicul liberal

Juvelnicele sunt de două feluri: de plasă, cu ochiuri mici, şi de sîrmă, circulare sau ovale. E bine să ştiţi cum stă treaba cu juvelnicele, fiindcă nu e tocmai imposibil ca liberalii, printr-un nou accident al istoriei, să conducă din nou guvernul, adică pe noi toţi. Vă întrebaţi, poate, ce legătură e între juvelnice şi PNL. Păi, să vă explic. Liberalii organizează  în perioada 4-5 septembrie 2010, pe lacul natural Bentul Mare, un concurs de pescuit sportiv static. Hai, ca sună bine, nu? Auzi, static. Vă daţi seama, săracii pedelişti, cum îşi rod unghiile de ciudă… Ar vrea şi ei static, aşa, dar nu se poate. Ei trebuie să facă reformă. Deh, i-a mîncat în cur.

Să revenim la liberali, că-s amuzanţi. Vă citesc din Regulamentul concursului de pescuit sportiv static de la Bentul Mare, postat pe blogul liberalei Cristina Ancuţa Pocora:

Concursul va începe la ora 10.00.
Locul de pescuit poate fi momit cu momeala naturală – vegetală (fiartă sau nefiartă). Cântărirea se va face doar de către arbitrii cu cântarul oficial. (…)
Pe toată perioada concursului, concurentii nu au voie să părăsească standul de pescuit fără aprobarea arbitrului si să primească ajutor din exterior în pescuit.
Curătenia în timpul concursului este obligatorie pentru fiecare echipă. Gunoiul se va depozita doar în sacii menajeri pusi la dispozitie de către organizatori.
Arbitrii si conducatorul concursului pot decide urmatoarele sanctiuni:
– depunctarea (retragerea a 1, 2 ,3 capturi in functie de gravitatea abaterii )
– eliminarea din concurs.
Trei incalcari ale regulamentului atrag automat eliminarea din concurs.
Concurentii trebuie să vină dotati si cu corturi.

Ai dracu’ liberalii ăştia… Cum se gîndesc ei la sancţiuni pe timp de criză. Adică eu dacă vreau să fac un pipi, iar arbitrul nu e pe aproape ca să-mi aprobe o deplasare la tufiş, risc să pierd un cărăşel aflat deja în juvelnic? Sau dacă-mi scapă o rîmă-n mămăligă şi mă prinde arbitrul liberal asupra faptei, aş putea fi eliminat şi trimis acasă în urma unui oprobiu public? Nţ, nţ, nţ… Foarte drăguţă e şi Cristinica Pocora, care insistă pe blogul ei să nu ne uităm corturile acasă.  De ce, Cristina, de ce?

7 Comments
 • Sly
  August 22, 2010

  Cine a scris regulamentul?
  Daca lucreaza la ziar, trebuie dat afara. Urgent. Ca sunt multi buni, pe liber.

 • [D][S][N]
  August 22, 2010

  Eu spun ca ti-a scapat esentialul… Cuvantul care da greutate postarii este “dotati”, nu “corturi”, asa cum mult ar fi tentati sa creada… ;)

 • Cristian Șuțu
  August 22, 2010

  sly, regulamentul e scris de cineva de la o primarie. e semnat “cab primar” la properties.

  dsn, mai bine dotat si cu cort, decit sarac, prost si urit, nu?

 • Blonda de la Marketing
  August 22, 2010

  dupa ce i-a zis ieri prigoana senior “nesimtita” in direct la realitatea, acu o iei si tu la intrebari despre peste … :P

 • Cristian Șuțu
  August 22, 2010

  ce oameni rai…

 • Blonda de la Marketing
  August 23, 2010

  O blonda (de la marketing) pescuia pe malul unei ape.

  Apare si paznicul de la filiala:
  – Doamna, aici nu se poate pescui decat cu permis.
  – Vai de mine! Ce proasta sunt! Eu tot am incercat cu mamaliga…

 • pescuit crap
  December 24, 2013

  este vorba de pescuit “stationar”, iar mai nou, pe langa tipurie de juvelnice mentionate, mai ezista si “sac” de pastrare. De unde si vorba “La lacul laudat, du-te cu sacul” sau, daca ar fi sa urmam indemnul Cristinei, “cu cortul” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *