Victor Ponta e pentru noi Prostănacul 2

Aşadar, primul mare gest politic al lui Victor Ponta, în noua sa calitate de preşedinte al PSD, a fost să dea ochii cu Traian Băsescu la Cotroceni. A ieşit cum nu se poate mai prost pentru pesedist. Practic, Băsescu a şters pe jos cu el. Mărire ţie, Dictatorule! Şi eu aş fi făcut la fel.

Ce s-a întîmplat?

La consultările de luni, delegaţia PSD a ieşit a doua la declaraţii, după PNL. Băsescu a punctat bine, inoculînd prin cîteva remarci ideea că PNL este principalul partid de opoziţie. De reţinut că Victor Ponta se rugase în prealabil de Valeriu Turcan să facă în aşa fel încît PSD să iasă primul la declaraţii. Turcan, desigur, s-a făcut că plouă.

La consultările de marţi, Ponta s-a trezit făcînd glumiţe despre lipsa cafelei de pe mese. “Nici eu nu am! Astazi e ziua în care nu se dă cafea”, a punctat din nou Băsescu. Acum, pe bune, ce-o fi sperat Ponta? Să trimită Băsescu după cafea? What the fuck? Seria prostănicismelor a continuat cu o nouă intervenţie a lui Victor Ponta: “Lipsind Crin Antonescu, eu nu ştiu ce să fac”. Ce credeţi că i-a spus Băsescu? “Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Nastase, să stiţi ce să faceţi”. Victor Ponta: “A spus că vrea să vă vadă şi o să-l iau data viitoare“. Traian Băsescu: “Luaţi-l, că sunteţi procuror”. Din acest moment al discuţiei, rostul consultărilor a dispărut brusc. Nu poţi discuta, totuşi, cu pantalonii-n vine…

A, şi dacă vreţi să vedeţi ce mesaje publice au avut de dat pesediştii ca urmare a “consultărilor” de la Cotroceni, intraţi aici şi căutaţi fragmentul subliniat cu roşu. E cum vă spuneam în titlu.

18 Comments
 • Sorina
  March 17, 2010

  Ce mai tare a fost aia cu Tratatul de la Lisabona. Apropo, ai cateva chestii inexacte in postare. Mai vino si tu pe teren ca lucrurile nu sunt chiar asa cum vezi tu la televizor :)))

 • andaa
  March 17, 2010

  Superb! Ai punctat decisiv. Am sesizat si noi! Vai capului nostru. Cum mama dracului sa nu devina dictator si Elena prezidenta, cu astfel de Divertisi PSD-isti.

 • danny
  March 17, 2010

  La faza cu antonescu a fost ffffff sarcastic, si a fost o iluzie la declaratia de ieri. cat despre faza legata de nastase ma indoiesc ca base a punctat vreun pic. a fost o gluma foarte proasta. mi-a placut mai mult replica lui ponta. ce observ in schimb este ca betivanul, intotdeauna cand cheama partidele, lasa presa numai la inceput cand face el pe zmeul, si imediat cum ar trebui sa urmeze replicile, presa e data afara. evident ca avem impresia ca marinarul e mare si tare, dar dupa usi inchise am un “feeling” ca e mai bland decat vrea sa para.

 • Cristian Șuțu
  March 17, 2010

  @sorina > si eu ce sa-ti spun acum?

 • elena
  March 17, 2010

  @danny : Tu vrei acuma sa ii faci o vina lui Basescu pentru faptul ca stie sa isi joace cartile; stie si cum, stie si cind, stie si cu cine si stie si in ce conditii. Cine il impiedica pe Ponta sa faca acelasi lucru, in locul unor glumite atit de slabe? In fond, presa este acolo pentru toata lumea, depinde de fiecare daca stie sa o foloseasca sau nu. Unii intreaba de cafele, iar altii puncteaza. Ideea este ca puncteaza cine stie si poate. Cine nu, incaseaza si, poate, invata pentru data viitoare cum se joaca jocul politicii.

 • monica hanganu
  March 17, 2010

  Eu nu l-as acuza pe Ponta ..daca esti o persoana civilizata nu poti cobora la nivelul ironiei lui Basescu , care are mai mult iz de mahala…
  Mie discursul lui Basescu de la inceputul intalnirii, n-a facut altceva decat sa-mi faca greata …cine intelege ce inseamna cuvantul ” consultari ” nu poate face altceva decat sa-l descalifice din nou pe Basescu, pentru ca se intelege ca intentia sa nu era sa negocieze ,ci doar sa profite de pozitia sa si sa-si verse din nou veninul ..

 • Adinel
  March 17, 2010

  Ai aici o mostra de discutie ( http://123.writeboard.com/201e124b0053cebbf ), cam “infierbantata” intre oameni care zi de i n-au nicio treaba cu politicul dar isi pun intrebari si, probabil, gasesc raspunsuri cand vorbesc de treburile tarii. Parola e referendum.
  Ieri, suparat cu proiectul de juma de miliard, ai ratat faptul ca Robert Browning, directorul arhivelor C-SPAN, si-a amintit fugitiv de raspandacu video-ului cu Iliescu intrun interviu in New York Times: http://www.nytimes.com/2010/03/16/arts/television/16cspan.html In plus, l-ai mai contaminat si pe Horia Brenciu sa vorbeasca la ApropoTV de engleza fostului conducator.
  La partea cu propunerea de camera aleasa de reprezentanti locali am ras cu lacrimi =))

 • George
  March 17, 2010

  Imi vine greu sa cred ca Ponta a cerut cafea, probabil o fi zis ca “am venit la o cafea”, subliniind faptul ca importanta intalnirii este mica de tot. Dar Basescu a speculat in favoarea sa aceasta remarca. Trebuie sa recunosc, stie sa faca astfel de speculatii cu mare succes. Si, mai ales, este pe gustul presei!

 • Laurenţiu
  March 17, 2010

  Să-i dăm timp. Nu e învăţat încă să-şi folosească toate prerogativele de preşedinte de partid.
  Nici Crin nu i-a dat replica de prima dată. Ba eu ţin minte că nu a avut replică, de exemplu, atunci cînd i-a spus celebra: “Nu vă aşezaţi unde nu vă pun eu !”
  Ieri ce a mai dat dovadă de cojones :))

 • costan v.
  March 17, 2010

  Daca tot se face atat tam tam cu unicameralul de ce nu scrieti nimic la modul serios despre cum ne va influenta in bine sau rau decizia unicameralului. Argumentele de tip *alte tari au sistem bicameral* sau cel de tip *asta e parte din istoria poporului*mi se par fara rost. asadar????????????? argumente serioase contra unicameralului???????

 • polbac
  March 17, 2010

  Sutule mai mergi putin pe la ceva…….. post…universitare sau altceva; te depasesc unele chestiuni ce fac obiectul activitatii tale!

 • WickerMan
  March 17, 2010

  Tot stam si speram sa devenim o altfel de natie, mai apropiata de valorile europene. pai daca la noi o tot dam cu “ce jmecher e, a fost mai tare” o sa ajungem acolo unde visam, in vis, adica niciodata. La prostime sigur, merge un astfel de badaranism, la cine are ceva materie cenusie, Nu Tine…

 • ionutu
  March 17, 2010

  ţara arde şi baba se piaptănă. Ei fac “consultări” în care se iau peste picior reciproc, se joacă “prinselea pe cocoţatea”, iar presa contribuie din plin la acest circ penibil..

 • Roxana Iordache
  March 17, 2010

  N-ai dreptate! E mult mai. :D

 • laurentiu
  March 17, 2010

  da chiar ca l-a contrat bine. totusi trebuie sa tinem cont si de faptul ca poate Ponta nu a dat-o la misto ca si presidentul tocmai din considerentul ca nu vroia sa prelungeasca faze de genul asta.

 • Mircea Popescu
  March 17, 2010

  Hehehe. Are si politichia umorul ei.

 • Vio
  March 18, 2010

  Incepe sa faca o obsesie legata de socrul sau. La Timisoara numai de asta a vorbit…Geoana cu soacra, Ponta cu socrul

 • alicuza
  March 18, 2010

  Orice ar fi facut, Ponta nu va atinge niciodata nivelul de prostanac Geoanian.

  Oricum mai treubie sa si avem despre ce sa radem, viata ar fi cam seaca fara treburi de genul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *