Băsescu nu e dictator. Dar ar vrea să fie.

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România a dorit să-i facă o bucurie preşedintelui Traian Băsescu: un titlu de academician. Preşedintele Traian Băsescu s-a bucurat şi a transmis că se va uita în agendă şi va găsi o fereastră pentru ceremonia primirii distincţiei. Hienele din media au considerat gestul ca fiind exagerat, de prost-gust, dictatorial, iar preşedintele s-a speriat de consecinţe. Motiv pentru care a transmis că: “initiativa nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale” şi că “Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR“. Cam aşa a fost şi cu casa din Mihăileanu. Dacă nimeni nu zicea nimic, ar fi luat-o de tot. Deci nu, Băsescu nu e dictator. Decît dacă noi am vrea să fie.

21 Comments
 • Traian
  March 12, 2010

  Vai sunt coplesit de emotie , mi s-a umplut ceva de lacrimi, nu spun ce, sunt si timid si e pe partea dorsala

 • Ioan T. Morar
  March 12, 2010

  Cristi, hai ca o scaldam. Asa cum a fost si cu boala! AOSR este un fel de Spiru Haret al Academiei. Iar pe Băsescu au vrut să-l facă academician de la distanţă, el fiind în japonia.

 • dracu
  March 12, 2010

  in traducere libera:
  “de ce n-ai bai basca???”
  adica, daca accepta, era dictator. daca a refuzat, e tot dictator, oricum. iar voi sunteti salvatorii neamului.
  dizidenti mici ce sunteti voi, ma si intreb cum de aveti curajul sa luptati cu dita’i dictatura asta ase de fioroasa :))

 • Marin
  March 12, 2010

  s-a lansat o petitie on line pt.referendum pt.demitere a presedintelui si guvernului.

  voteaza si tu si da mai departe acest link http://www.petitieonline.ro/petitie-p69375055.html:

 • Cristian Șuțu
  March 12, 2010

  @Ioan T Morar > bine, hai n-o mai scaldam. Basescu n-a vrut, nu e si nici nu vrea sa fie dictator. Aia de la AOSR ar fi vrut, poate, unul…

 • Dan Stoica
  March 12, 2010

  @dracu http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
  Cata vreme “vor curge” (sau macar vor pica) luptatorii impotriva dictaturii isi vor face datoria… Cinste lor!

 • Mircea Popescu
  March 12, 2010

  Subscriu la Morar. Omul lasa “opinia publica” sa se agite si-i face pe plac in toate rahaturile care nu conteaza, sa poata manca si gura jurnalistilor un succes de influenta a politicilor publice. Dupa care in ce priveste energia de-un exemplu face cum il taie capul si bas nu sufla nimeni nici un cuvant. Cooperativa de-a dreptul.

 • Loda
  March 12, 2010

  Domnule morar, daca mergeti pe Hotnews, care numai oficina PSD nu e, si nici a lui Sutu, veti gasi ca institutia prezidentiala si Presedintia si-au dat initial acordul; de altfel, in cutuyma acestei institutii este ca nu se anunta pana cand ,,impricinatul’ nu-si daca acordul ca sa devina ,,membru de onoare” .Deci ?

 • ciavistu
  March 12, 2010

  intr-adevar, inca o lupta pe bietul basescu. pana acum se razboia doar cu rusii, minerii, comunistii, mogulii, de-acum si cu astia de-l vor academician.

 • camil
  March 12, 2010

  urat din partea lui ca n-a vrut sa se alature clubului select din care fac parte Ion Iliescu sau Ion Cristoiu

 • irongates
  March 12, 2010

  Zice unul din media ailaltă, nu asta cu hiene, că “tentativa de manipulare grosolană a eşuat : Train Băsescu nu vrea să fie academician” Ce oameni domnule, nu mai poţi să ai încredere în nimeni!

 • florinm
  March 12, 2010

  Fabulati in continuare domnule.Sper ca e doar atat.

 • graulle
  March 12, 2010

  “Precizari ale Administratiei Prezidentiale cu privire la desemnarea presedintelui Traian Basescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

  Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania ca presedintele Traian Basescu sa devina membru de onoare, Administratia Prezidentiala precizeaza ca initiativa nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale.

  Presedintele Traian Basescu considera ca acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligatii de serviciu care nu trebuie rasplatite cu titluri academice.

  Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR. ” dupa cum se vede ..ramaneti voi cu academicianul de renume mondial plin de studii la moscova ,ostas fidel al gru kgb nea nelu cotrocelu.aveti unde pupa ..mai ales ca sunteti nespalati

 • JohnBlack
  March 12, 2010

  Gigele unde e pozitia Administratiei prezidentiale. Asta inseamna pt tine pozitia AP: “Reprezentantii aceleiasi institutii sustin ca au primit acceptul Administratiei Prezidentiale si ca urmeaza ca presedintele sa stabileasca o data la care sa isi ridice titlul si sa tina un discurs. ” ?
  Daca eu scriu la comentarii pe hotnews ca tu mi-ai spus ca esti labagiu inseamna ca e si adevarat?

 • robocop
  March 12, 2010

  Hah, hop si Morar cu spalatu…
  La raport, ca de obicei…

 • m
  March 12, 2010

  Daca se intampla asta in alta tara, probabil cineva scria despre eveniment si spunea “uite ce moral e presedintele alora, a refuzat titlul, la noi sigur ar fi acceptat”. Asa, daca se intampla la noi, spunem ca de fapt el l-ar fi primit daca nu spuneam noi ca e aiurea sa primeasca un astfel de titlu.
  In curand cineva o sa ii propuna lui Basescu titlul de Mare Crescator de Porumbei si in mod cert vor fi zeci care il vor blama pe Basescu pentru asta.

  Constat ca blogul asta a luat o tenta puternic politica, partizana, asa ca … unsubscribe.

 • EPISTOLEpentruZEUS
  March 12, 2010

  dezbraca-te ca te… fac… – imbraca-te ca nu te mai… fac…
  ce obraznicie, mon cher!
  “nici in lumanari nu mai poti avea incredere in ziua de azi”, spunea calugarita afland ca are sida.
  oare cum le-o spune zeus distinsilor oameni de stiinta?

 • Bibilutza
  March 12, 2010

  Si plang si plang ; ebanezul nu se vrea academician – HA-HA-HA !

 • Doxa
  March 13, 2010

  Ai basca? Iar n-ai basca? Dictatura ne sufoca, dom’le! Multumim voua, dragi luptatori pentru democratie. Noroc cu ochiul ager, altfel nu vedeam sarma ghimpata.

 • graulle
  March 13, 2010

  si totusi iliescu a ramas membru al academiei.si totusi iliescu a candidat de 3 ori la presidentia romaniei.si totusi iliescu a numit un agent kgb ministru al apararii.cata democratie pe vremea lui iliescu ,nu?

 • marius
  March 14, 2010

  Staţi liniştiţi! Băse numai a încercat, dar găseşte el o altă metodă de a deveni ales pe toată viaţa. Nu ne mai poate ajuta decât wiskuil!! O să ajungem să-l regretăm pe Iliescu, care era mult mai democrat deşi avea clare şi sigure rădăcini comuniste. Băse şi le ascunde foarte bine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *