Călin, file de poveste tristă

calin georgescu

Cînd a fost anunțat aseară Dacian Cioloș, mă gîndeam ce-o fi în sufletul săracului Călin Georgescu. Sunt deja mai bine de cinci ani de cînd acest personaj obscur încearcă să devină premierul României. La fiecare discuție despre schimbarea guvernului, numele său apare cu regularitate la bursa zvonurilor. Din 2010 încoace. Formula As publică în 2010 un interviu cu misteriosul Călin. Ia auziți cum sună o întrebare:

– Presa v-a indicat printre cei mai potriviti tehnocrati apti sa preia functia de sef al guvernului, desi ati avut “iesiri publice” destul de discrete. Nu ma refer, desigur, la cercurile de specialisti, in care aveti o recunoastere deplina. Ce calitati credeti ca trebuie sa aiba un tehnocrat, pentru a fi propus ca premier?

– Faptul ca numele meu a fost evocat in presa ma onoreaza.

Era vremea în care se vorbea des despre înlocuirea lui Emil Boc. Iar Călin începe să spere. Numele său apare în cîteva publicații ce-i solicită interviuri în 2010: ziare.com, certitudinea.ro, ziuaveche.ro. Toți îl anunță ca posibil premier. Anul următor, în 2011, bursa zvonurilor o ia razna. Numele lui Călin apare practic peste tot. Două exemple: ProTV, Libertatea. Unele articole par de-a dreptul jenante: eNational.ro. La fel și în 2012: MediafaxAntena 3, eNational. În 2013, Călin este dat, tot de bursa zonurilor, drept președintele partidului lui Băsescu (sursa). Halucinant, nu?

Vin alegerile din 2014, și zvonurile îl favorizează din nou pe săracul Călin. Într-un interviu din Bursa, omul zice că se sacrifică:

Reporter: Numele dumneavoastră a fost vehiculat în repetate rânduri ca propunere pentru funcţia de premier. Ce şanse are scenariul Klaus Iohannis – preşedinte, Călin Georgescu – premier? Aţi accepta o astfel de funcţie, în condiţiile actuale?
Călin Georgescu: Eu sunt gata să-mi slujesc oricând ţara, să colaborez cu oricine, dar nu în orice condiţii. Iar cu privire la interesul naţional, pentru mine nu există negociere.

Tot în 2014, Călin apare în Adevărul, Cotidianul și, desigur, în emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV. Fără succes.

Zilele trecute, Călin Georgescu a ratat o nouă nominalizare. Era dat posibil premier de EVZ, după ce își anunțase programul de guvernare în ZiuaNews, dar și în Cotidianul, respectiv RussiaToday.

Cine este Călin Georgescu, de fapt? Nimeni nu știe exact. Ce știm totuși? A fost consilier al ministrul Mediului, director al Direcției de Organizații Economice Internaționale în MAE, a absolvit Colegiul Național de Apărare în 2007 și conduce Centrul European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria.

Restul e mister.

sursa foto

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *