Cine va cîștiga duminică alegerile în București

În caz că v-ați propus să mergeți duminică la vot ca să decideți primarul și consilierii următorilor patru ani, textul de mai jos e despre cine va cîștiga alegerile. Ceea ce înseamnă că deranjul vostru de a merge la urne devine puțin zadarnic. Care va să zică, mă scuzați dacă vă stric supriza. Și speranțele. Nu-s rău. Doar ceva mai bine informat.

 • * Viitorul primar al Capitalei va fi doctor. Dar nu în matematică. Îmi pare rău, Manafu. Sorin Oprescu va cîștiga alegerile cu peste 60%. Adică la foarte mare departare de plici-man (cca 15%) și, desigur, de Nicu-Nicușor Dan (cca 8%)
 • * În sectorul 1, Andrei Chiliman nu are emoții și va fi declarat cîștigător în fața cretinelului Paleologu .
 • * În sectorul 2, liberalii ar trebui să-și bage unghia în gît de ciudă. Dacă-l lăsau pe Cristi Popescu să candideze, poate că ar fi avut o șansă mai bună decît cu pesedistul Dragoș Frumosu. Generalul Onțanu va conduce încă patru ani primăria.
 • * În sectorul 3, s-ar putea să asistăm la singura surpriză din București: dubiosul Robert Negoiță are o șansă să-l înfrîngă pe actualul primar Liviu Negoiță. Un sondaj recent îl dă pe nătărăul pesedist cu 3 procente în fața lui Liviu-Liviu.
 • * În Africa sectorul 4, Piedone va obține circa 70%.
 • * În sectorul 5, Vanghelie n-are emoții în fața lui Garcea. Va cîștiga alegerile cu peste 50%.
 • * În sectorul 6, liberalii trebuie să-și bage din nou unghia în gât. Dacă-i lăsau pe Mutu (PSD) sau pe Florescu (PC), USL ar fi cîștigat nu numai sectorul 2, ci și sectorul 6. Așa, pentru că au insistat cu Rareș Mănescu (cine dracului i-o fi aranjat frizura aia?), Cristian Poteraș va rămîne primar.
 • * În CGMB, USL va deține majoritatea absolută.

Mă veți întreba, poate, dacă merg duminică la vot. Da, voi merge. Chiar dacă n-am pe cine să pun ștampila.

12 Comments
 • cm
  June 8, 2012

  Eu nu imi pierd speranta, iti dai seama. Eu sper ca Liviu Negoita sa castige detasat.

 • Cristian Șuțu
  June 8, 2012

  @cristi: speranta? in politica? never! e matematica pura aici. :)

 • Frezorul
  June 8, 2012

  dexonline.ro/definitie/frizura

 • cm
  June 8, 2012

  da, mah, stii doar ce eu sunt mai idealist asa. cred intr-o lume mai buna.

 • Luiza
  June 8, 2012

  Paleologu de ce e cretinel?! :)
  In rest, cred ca ai dreptate, dar lumea tot ar trebui sa voteze…

 • Paul Slayer Grigoriu
  June 8, 2012

  Ma scuzati, nu vreau sa va supar si nici sa spun ca Paleologu ar fi un mare primar. Dar cred ca un pic de respect se impunea, macar prin prisma faptului ca, in principiu, “cretinelul” a citit mai multe carti decat postari ati scris dumneavoastra. Parerea mea.

 • Cristian Șuțu
  June 8, 2012

  @paul slayer grigoriu : da, asa e. a citit chiar mai multe carti decit vanghelie.

 • cetateanu' turmentat
  June 8, 2012

  Stiu ca e o batalie aproape pierduta de a-l face pe Cristi Sutu sa reflecteze cand se exprima el asa vehement, dar: daca privim temele electorale ale lui Paleologu si le comparam cu ale candidatilor, face o figura onorabila. Are rost sa discutam aici si acum despre o comparatie intre Teodor si conu Alecu? Ne zice asta ceva despre raportul dintre tanarul Paleologu si Chiliman? Categorii diferite, lumi diferite, chiar daca Chiliman mai are, oarecum, un aer de ‘telectual. Faptul ca Teodor nu e a nivelul lui taica-sau (bine zicea: daca nu faceam puscarie, ramaneam un filfizon – fiul n-a facut puscarie…) e neconcludent in contextul optiunii Paleologu – Chiliman, la fel de neconcludent cum e intrebarea care Rege e mai mare? Mihai I sau Ferdinand I? pentru a stabili daca il preferam pe Rege sau pe Basescu ori, mult mai rau, pe un Iliescu.
  In ce priveste sectorul 3, cred ca sondajele umflate in favoarea infractorului si proxenetului R. N., individ cu tupeu, fara pic de constiinta (in ce stat european ar fi putut asta candida?!) sunt eronate si ca cetatenii din sectorul 3 nu vor fi atat de ticniti incat sa nu-l voteze pe Liviu Negoita. Comparatia e zdrobitoare – pentru cine nu e, nu mai am nimic de adaugat.
  Dar, mai ales, ideea asta ca orice ati face, nu se schimba nimic e eronata. Daca lumea ar citi textul asta si i-ar da crezare, n-ar mai merge nimeni la vot. Si macar pentru asta, rezultatele ar fi cu totul altele :) Gradul de mobilizare a unei tabere sau alta va decide rezultatul, cum s-a intamplat si in 2009 (Remember “Mihaela, dragostea mea” ?!)

 • Donkeypapuas
  June 8, 2012

  Am ajuns la concluzia că trebuie să votez răul cel mai mic. “Cel mai mic” la propriu! Oprescu ori Bahmuţeanu – tot una-i. Dănuţ srl – prea îl iubesc adulatorii geniului de la Cotroceni. Restul de 14 n-au program, doar vorbe. Aşa că rămâne piticu’.
  Mi-a plăcut faza cu “cititu’ de cărţi mai mare decât număru’ de postări”. În viitor va exista şi criteriul: cine bea ţuică nu va mai vaea voie să-i critice pe băutorii de bere, iar aceştia din urmă se pot referi la consumatorii de wiskey doar dacă servesc şi o secărică pe lângă.

 • Catalin
  June 10, 2012

  Cand aflam si noi, astazi, 10 iunie, rezultate partiale, asa cum ne-ai obisnuit la precedentele alegeri?

 • mara
  June 10, 2012

  cine ți-a zis că a vrut careva să-l bată pe onțanu în sectorul 2??? te credeam mai bine informat. în sectorul 2 e blat, așa cum a fost și-acum 4 ani.

 • zinedin
  June 10, 2012

  PDL va pierde azi toate consiliile judetene.
  Pe Bucuresti nu vor avea nici un primar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *