Guvernăm și noi mai cu talent?

Cineva trebuie să-i explice lui Victor Ponta că a guverna nu înseamnă să te duci la Palatul Victoria cu o coloană oficială de limuzine și să ieși din cînd în cînd în fața camerelor de filmat pentru a spune că tu conduci acel guvern. S-a aflat. A guverna nu înseamnă nici a fi obsedat de Băsescu. Adică de adversarul politic. Asta o faci cînd ești în opoziție sau în campania electorală. A guverna înseamnă a avea șansa de a lua niște decizii. Niște decizii mai bune decît ale precedentelor guverne. A guverna înseamnă a evolua.

Victor Ponta nu e un cretin. Îl cunosc destul de bine, am asistat la momentul în care Adrian Năstase l-a extras din magistratură pentru a-l pune șef la tineretul PSD. S-a mișcat bine în primii lui ani de politică și a luat note mari la examenele de aroganță și cinism. L-am urmărit și tot ce pot să spun e că și-a atins obiectivul de a ajunge ce și-a propus. La doar 39 de ani. Din nefericire, visul lui Ponta a fost unul mărunt: să fie șef. Atît. Odată ajuns șef, s-a trezit în fața unui deșert.

Dacă nu vă e teamă de plictiseală, intrați pe site-ul guvernului și priviți ce a făcut guvernul lui Ponta. Știu, e ca o garsonieră nemobilată. Sau ca o lucrare de doctorat cu pagini albe. Nimic. Nimic de la Victor Ponta.

Știți care e ultima declarație a “premierului” Victor Ponta? E datată 3 septembrie. Vă invit s-o citiți cu atenție: Guvernul sprijină dezvoltarea domeniului telemedicinei.

Atît.

4 Comments
 • Taraboste
  September 5, 2012

  Binele natiunii este echivalent cu debarcarea lui Base si prevaleaza oricaror alte actiuni. Asa ca toata energia este canalizata catre acest tel maret. Si chiar daca-ar vrea sa guverneze ceva, nu ar avea cand.

 • George
  September 5, 2012

  Macar un lucru s-a realizat: a aparut unul care il mai si critica pe Basescu, fata de predecesorii sai care il lingeau pana…. completeaza tu!

 • Cacaia
  September 5, 2012

  George, mama, critica are si ea rostul ei. “Linsul” poate fi si eficient . Ambele au ca reper deciziile persoanei careia i le aplici si nu individul in sine. Acum 2 (?) luni nu credeam ca am sa-l mai votez vreodata pe dul Basescu (nici nu mai aveam pentru ce fara ajutorul vostru) dar Ponta si Antonescu m-au convins (in realitate, de fapt, …sa nu votez pt. dul Basescu). Si mai mult, constat in mine, ca acum, il consider pe dul Basescu , acum, cel mai credibil si de incredere politician din Rom. Revenind, ce laudai tu la Ponta? Esti glumet!

 • George
  September 7, 2012

  Pt. Cacaia
  Asa spun si eu, e eficienta si critica, ca si linsul (mai ales pentru cel ce o suporta!). Nu-s pontist, nici antonist (cu toate ca in sinea mea ma consider liberal), dar de un lucru sunt sigur: nu-s deloc basist! Eu tot nu pricep cum exista lume care vede ceva pozitiv la el, dar acum observ ceva si mai si, cum si cei care nu-l agreau i se fac pres (formulare preferata de el). De felul meu is rabdator, si nu cred ca va trece mult timp pana cand acestia din urma isi vor da seama ca au fost pacaliti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *