De ce nu voi vota cu Sorin Oprescu

În primul rînd, de fapt nu, în singurul rînd pentru că n-a făcut nimic. Nu ştiu dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Primarul Sorin Oprescu n-a existat. Arena Naţională e începută de Adrian Năstase. Pasajul Basarab e început de Traian Băsescu. Centrul istoric e început de Liviu Negoiţă. Mă veţi întreba, poate, de ce afişele electorale ale lui Sorin Oprescu vorbesc doar despre lucrurile altora: arenă, pasaj, centru istoric. Vă răspund: pentru că doar dacă eşti capabil să înghiţi multe broaşte rîioase vei avea succes în politică.

Eu ştiu că vă scriu şi acest text în mod inutil. (Ca şi cel despre Nicuşor Dan, săracul). Vă dau o veste proastă: Sorin Oprescu conduce de-ta-şat în sondajele de opinie, iar CGMB va fi ocupat în majoritate de USL. Şi totuşi. E bine să ştiţi cît de proşti sunteţi. Fie că veţi vota cu Sorin Oprescu, fie că nu veţi merge la vot (deci veţi vota, indirect, tot cu Oprescu).

În 2008, Sorin Oprescu promitea că nu se va mai întoarce în PSD niciodată. Ei bine, s-a întors. Tot acum patru ani, a promis că va realiza o autostradă suspendată în Bucureşti pe direcţia nord-sud în doi ani. Pula, ca să zic aşa. A promis că va realiza 75.000 sau 100.000 de locuinţe sociale în maxim un an jumătate. Îhî… Nu mai vorbesc de pasajele supraterane, parcările subterane, transportul în comun modernizat, parcuri, rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, curățenie etc.

Să te lauzi cu finala Europa League, un eveniment gîndit înainte ca tu să fii primar şi organizat de UEFA, ei bine ăsta e tupeul maxim. E ca şi cînd i-aş da cheia mea de acasă lui Nicuşor Dan să se întîlnească în taină cu Elena Udrea, iar eu m-aş lăuda apoi c-am avut-o pe favorita preşedintelui.

Toată campania lui Sorin Oprescu mi-aminteşte, nu ştiu exact de ce, de un banc pe care l-am auzit de la Mirel Palada:

Soţul vine acasă foarte agitat:
– Curvo! Ştiu tot, absolut tot!
Calmă, soţia îi zice:
– Oare? Te lauzi ca de obicei… În ce an a avut loc bătălia de la Călugareni?

18 Comments
 • Dollo
  May 31, 2012

  e Videanu, nu Năstase, la arena națională. în rest ai dreptate ;)

 • radu
  May 31, 2012

  1595

 • Silviana
  May 31, 2012

  O singura nota, Cristi, cu tot dragul: ai toata libertatea de a-ti exprima parerile, optiunile, argumentele. E chiar excelent ca se intampla asta. Dar, daca altii nu sunt de aceeasi parere, nu ii transforma automat in prosti (vorbim, desigur, de oameni care au IQ-ul undeva peste numarul de la pantofi).
  Genul asta de discutie imi miroase a “sedinta la scara blocului’ unde nimeni nu se intelege cu nimeni, toti se cearta, toti au dreptate si restu’s idioti sau rau intentionati.
  Ar fi frumoasa o discutie calma, pe argumente, fara insulte. Numa zic. :)

 • Vio
  May 31, 2012

  USL e pe val, in concluzie, pe baieti nu ii mai intereseaza nimic! Azi in Bucuresti, maine in Timisoara, ca sa inversam sloganul din 1989-1990

 • Cristian Șuțu
  May 31, 2012

  @silviana > daca ti-as povesti faza cu valiza de 2 milioane de euro o sa ma rogi sa te strig numai NAIVA… :) #numazic.

 • Arogantu'
  May 31, 2012

  Prietene – daca te dor dintii nu te duci la Ciomu !
  Cind ai un CGMB controlat de PD – la ce te astepti ?
  Cum vad eu – tu vrei ca Oprescu sa fie un magician.
  Iti dau o veste proasta: NU e ! :evil:
  Iti dau si o veste buna: VA FI !
  PS In cultura omenirii ramin cei care AU TERMINAT OPERE, nu cei care au inceput si apoi au pus talpi !
  Tu esti ziarist, esti mare – dar gresesti.

 • George
  May 31, 2012

  Si eu cred ca gresesti. Daca cumpar o casa (ruina sau in constructie) si o fac locuibila, de ce ar merita atatea osanale primii proprietari?

 • skorpion
  May 31, 2012

  bre, din cand in cand la articolele bune pune si tu o poza reprezentativa ca atunci cand iti dau share la articole pe FB se duce mai departe ca un text chior fara impact si avatar :) si e pacat

 • constructor
  May 31, 2012

  E corect articolul. Unele comentari sunt insa gresite. Nu Oprescu a terminat lucrarile, ci constructori. Oprescu era obligat prin contract sa finalizeze lucrarile asigurand finantarea. Constructorul este obligat tot prin contract sa execute lucrarea in conditile de calitate impude de caietul de sarcini. Orice constructor, daca lucrarea are finantare, v-a executa la timp lucrarile contractate. Costurile se reduc.. Oprescu nici nu avea ce cauta in santiere nefiind de specialitate. Are persoane specializate pentru a urmarii calitatea lucrarilor si respectarea graficului de executie. Vizitele in santiere reprezinta MENTALITATEA COMUNISTA A PRIMARULUI si a unor bucureseni.

 • berenger
  May 31, 2012

  stiti cum arata minciunelele? umflate si goale – asta va e actualul si viitorul primar. in rest ma amuza sofisme de genul: „In cultura omenirii ramin cei care AU TERMINAT OPERE”. primul meu gand a fost la sagrada familia. cunoaste cineva numele ACTUALULUI arhitect? este cineva care nu cunoaste numele care conteaza? (la fel, sf, petru de exemplu: cine e cunoscut: cel care a terminat-o sau cel care i-a conferit stilul inimitabil). bineinteles, s-ar putea sa ma insel. in romania regulile sunt altele: daca taiem panglici, suntem cei mai tari (cu exceptii, bineinteles: sa nu fii boc)

 • Donkeypapuas
  May 31, 2012

  O rectificare ar trebui: acordul pentru disputarea Europa League, prin urmare şi decizia construirii unui stadion modern, amebele au fost luate în timpul lui Tăriceanu..

 • androidul cu sobolani
  May 31, 2012

  pana una alta, esti vedeta pe vox-publica.

 • aa
  June 1, 2012

  @George > faci o confuzie si nu sti cum se realizeaza un proiect (de exemplu un pasaj, un pod etc)
  actualul primar (sper ca max inca 10 zile) nu avea decit sa se uite cum se desfasoara lucrarile (cel mult), asa ca acea comparatie, a ta cu casa in ruina, nu tine. Mai incearca.

 • George
  June 1, 2012

  Pt.. aa
  Uite ca mai incerc: era o paralela si care chiar tine, fiindca si eu pot doar sa vizitez santierul… Iar de partea de proiectare nu cred ca s-a ocupat vreunul din predecedorii celui care mai are de stat la primarie (cel putin) 10 zile.

 • bucuresteanul responsabil
  June 1, 2012

  am observat un singur lucru ce trebuie in mod normal remarcat la aceasta disputa,faptul ca din ce in ce mai des pe toate forumurile,blogurile si site-urile sunt din ce in ce mai des comentarii si remarci de prost gust contra celor care au reusit sa ajunga la putere cu foarte putin timp inainte de alegerile locale, (si care fie vorba intre noi, daca nu fac ceea ce trebuie vor avea mult mai mult de suferit decat PDL) .deci sa continui ideea … aceste comentarii impotriva celorlalti care au treaba cu usl sau cu puterea sunt din ce in ce mai dese de vreo 2-3 saptamani si din cate stiu eu sunt cam aceleasi persoane care comenteaza peste tot pe unde pot, lucru ce arata dupa parerea mea disperarea PDL care vrea sa piarda cat mai putin din ceea ce au dupa aceasta guvernare catastrofala care nu a facut decat sa spolieze romania si sa ne duca intr-o situatie comparabila cu cea pe care o aveam dupa al doilea razboi mondial(chiar daca atunci eram mult mai putini oameni).
  Parerea mea strict personala este ca ar trebui ca cei care au facut dezastrul sa plateasca ,chiar si cu puscarie,dar cam slabe sperante in aceasta privinta. oricum cu ceea ce am avut eu de spus acum cred ca am dat destula apa la moara acestor comentatori aparuti ca ciupercile dupa ploaie si care vor doar sa faca o falsa impresie despre sustinatorii PDL, slabe sanse,imi este deja greata.

 • d
  June 2, 2012

  Cam de cacat ca intr-un articol despre Oprescu sa dai de inteles ca Nicusor dan e pe felie cu Udrea. Nu crezi?!

 • cetateanu' turmentat
  June 2, 2012

  Asa mai vii de acasa, domnu’ Sutu. Pe bune, Oprescu e un impostor.

 • dax
  June 10, 2012

  parerea mea e ca a facut bine ca a finalizat niste proiecte, chiar daca nu erau ale lui. ati fi preferat sa inceapa altele noi si sa le lase pe astea neterminate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *