Startu’ lu’ Sturzu

M-a pus dracu’ să mă uit aseară la tv și l-am văzut pe Mihai Sturzu. Nu cred că vă spune ceva numele. E tipul ăla de cînta la Hi-Q. Acum e pesedist. Și parlamentar. Cum, nu știați că e parlamentar? Ia dați un click aici. Uf, mă scuzați dacă v-am stricat ziua.

Mihăiță și-a luat avînt în politică – nimeni nu știe exact cum sau de ce, probabil cu excepția celor din trupa Hi-Q – și, cu sprijinul direct al lui Victor Ponta, a prins un loc de candidat la București în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut. Părea că va muta munții din loc, dacă erai suficient de cretin încît să-i urmărești promisiunile electorale. Eu am fost. Vorbea de scutiri de taxe pentru angajatorii tinerilor sub 25 de ani, diverse reduceri de CAS  și tot felul de alte bazaconii. Pe care nu le va îndeplini niciodată. Pe mine, vă spun sincer, m-a nedumerit afișul electoral următor:

afis sturzu

N-am înțeles prea bine ce vrea cu like-urile. Am înțeles, însă, cum e cu sloganul Start cu Sturzu. Eh, ăsta-i clar! Cred că și pentru voi. Iar dacă sunteți curioși să aflați cum e cu startul la Sturzu, să vă fac eu un rezumat al primelor 3 luni de mandat parlamentar al deputatului Hi-Q.

Omul a luat o singură dată cuvîntul în Parlament: cînd a depus jurămîntul. În rest, mucles. A făcut în schimb efortul de a scoate din buzunar pixul pentru a-și trece numele pe două inițiative legislative ale altor parlamentar. Bănuiala mea e că nu le-a citit. De-ar fi făcut-o, probabil că nu le semna. Încercați voi să citiți măcar cîteva paragrafe din această expunere de motive ca să vedeți cum se face o compunere cretină în Parlamentul României. Eu am rîs în hohote.

În spațiul public, Mihăiță a ieșit o singură dată, acum vreo două săptămîni, cînd l-a pus dracu’ să facă un protest la congresul PDL. Orice elev de clasa a noua i-ar fi dat o idee mai inteligentă despre cum să facă și el ceva deștept pentru presă. În fine, alături de un grup de circa 150 de tineri recrutați – zise Sturzu- de pe Facebook (am rîs în hohote și la asta), deputatul Hi-Q a protestat undeva în curtea Romexpo, acolo unde se ținea congresul cu pricina. Nu e clar de ce. Citez dintr-un comunicat de presă: „Avem o scrisoare pe care vrem să o adresăm Monicăi Macovei şi lui Cristian Preda. Suntem nişte oameni destul de tineri, dar cu multă grijă pentru viitorul ţării noastre şi am observat că de fiecare dată când se vorbeşte despre interesul naţional aceşti europarlamentari români fac exces de zel, în timp ce ei de fapt negociază cu Laszlo Tokes şi cu Viktor Orban”, a declarat Sturzu. Bun! Prin urmare, să înțelegem că parlamentaru’ Sturzu, de la București, are o problemă cu activitatea europarlamentarilor de la Bruxelles. Dar în Parlamentul României tace mîlc.
Nu știu, undeva mie-mi dă cu virgulă.
Ăsta e startu’ lu’ Sturzu? Și gașca lui care nu putea să stea liniștită, nici o clipă, unde e?

6 Comments
 • dragos
  April 5, 2013

  nu te pricepi la politica, e clar :D

 • Cristian Șuțu
  April 5, 2013

  alo, casa Pleșu? :))

 • coco
  April 5, 2013

  vorba poetului…cati ca el. pacat de noi!

 • androidul cu sobolani
  April 5, 2013

  mai, nu stiam pe cine sa intreb, dar cred ca tu esti omul potrivit. ce zici dechestia asta, mi se pare ca a trecut cam neobservata.
  http://www.tolo.ro/2013/04/02/o-fabrica-de-piine-a-grupului-fondat-de-dan-voiculescu-va-beneficia-de-reducerea-la-9-a-tva-ului/
  e o strategie de iesire a lui tolontan? ca sunteti cativa fie neafiliati, fie prost afiliati, care ati putea face treaba in presa. ca tot lansase mihnea maruta proiectu’ ala. uite, citacu va disparea in curand de pe fata jurnalismului, incet, incet gadea, badea radu-tudor si intreaga colonie din zona se duce pe apa sambetei. asa ca daca nu se face cate ceva, “jurnalistii” de pe la libertatea, click si restu’ tabloidelor va vor lua locul precum sturzu lu’ MRU sa zicem…

 • cristian
  April 6, 2013

  Mai, da’ iti casuna asa pe cate unu, fara legatura cu nimic. Eu nu cred ca merita sa storci un post documentat in 30 de secunde cu subiectul Sturzu. Nu e nici de actualitate, nu e nici strigator la cer, nu e nici macar amuzant sau unic. Asa rau te-a enervat, sau ce ?
  PS Hahah, buna asta, androidule, cu neafiliatii :) am sculat tot blocul de ras

 • Dan Doran
  April 10, 2013

  Voi, astia care v-atzi dus ca oile sa votatzi “schimbarea” ,si atzi luat-o in gura fara sa va vina sa credetzi, nu avetzi inca bunul simtz sa recunoastetzi ca atzi fost niste bombalai care au cazut in plasa cu rahat socialist a unor sharlatani care erau cit se poate de usor de depistat. V-atzi luat dupa marele Felix, atzi luat-o in gura, si nu va vine sa credetzi ca aia pe care o molfaitzi azi, si care nu are nici gust ca lumea, NU E DE FAPT O ACADEA. Ar trebui sa va tragetzi palme in fiecare dimineatza, si sa va ceretzi scuze pentru gradul inalt de prostie de care atzi dat dovada. In articulushul lui Cristi era vorba despre absenteism, mai ales, si cum 60 la suta din “parlamenjtarii legal alesi” sint de la useleu, acolo trebuie cautata sursa prostiei legiuitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *