O zi fără ei

stati acasa!

Vă văd neputința tot timpul anului. Și zilnic vă ascult cuvintele goale. Pentru mine nu mai reprezentați nici o surpriză. Știu ce puteți: să vorbiți doar. Mult și fără rost. La Antena 3, la Realitatea TV, la B1, la România TV, la TVR, la Pro TV, la Antena 1. Cît e ziua de lungă. Despre Roșii Montane și despre găuri în buget. Despre ce-a zis unul sau altul, mai răsăriți, dintre voi. Despre ce și cum ar trebui făcut. De făcut, pur și simplu, nimeni nu face nimic concret. Adică, faceți… Dar nu pentru cine trebuie, ci doar pentru voi. Suntem la finele anului 2013, au trecut 24 de ani de la Revoluție, și țara asta, pe care v-ați gîndit s-o administrați cu tupeu, dar fără știință și fără bun-simț, a fost vândută bucată cu bucată. Și n-ați pus nimic în loc. Am intrat în Europa, e adevărat, dar numai pe hîrtie. Dacă vreau să merg în Austria, să zicem, autostrada, ordinea, curățenia și traiul bun încep la Debrecen sau la Szeged.

Priviți-vă un pic în imaginea de mai sus! Spune totul despre voi. Sunteți identici. Și asta e tot ce faceți: stați. Ca niște uluci. Sau ca ciorile. În spatele vostru sunt tot felul de culegători de scame. Dar în fața voastră? Ne vedeți? Hello!!! Aici suntem! Ce-ați făcut pentru noi?

Tăcere.

Peste doar cîteva zile, de 1 decembrie, mi-e teamă că o să apăreți din nou, identicilor cu paltoane. Parcă văd cum ordonați supușilor voștri să împartă oamenilor cocarde kitsch și drapeluri fără stema regală. Și să umple tuciurile cu fasole și cîrnați.

Ce-ar fi să stați voi anul ăsta acasă de Ziua Națională a României? Cumpărați-vă cîte o mămică să aibă grijă de voi. Sau o tîrfă scumpă, că e mai ușor așa. Și sunați-vă gărzile SPP să le dați liber în ziua aia.

Hă? Ce ziceți? Ne lăsați și pe noi să avem o zi liberă de voi?

4 Comments
 • Silviu
  November 21, 2013

  Cu stiinta au furat tara… cu stiinta si-au rotunjit conturile… in asa hal incat sa nu mai incapa 0-urile. 110 miliarde datorii facute de Romania dupa 89’… in conditiile in care tara e vanduta toata… si noi avem speranta ca o sa fie mai bine? Practic n-avem cum… de teorie se ocupa politicienii

 • Bulineta
  November 21, 2013

  Tie iti cam zburda imaginatia… eu zic sa facem black politic day si sa-i taiem in jumatate pe fiecare in parte.

 • Adi
  November 21, 2013

  Ce bine ar fi :)

 • lupul cu ochelari
  November 22, 2013

  Nu sunt la fel si incearca sa identifici personajul tv de duminica din urmatoarea ghicitoare: e evreica, e legionara, urla ca romanii omoara, se imbraca in costum popular si se crede nationalista. Ghici, ghicitoarea mea, cine e?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *