Cum să #enjoyBucharest

Cover #EnjoyBucharest

Hai să vă spun un secret: numele ministrului român al Turismului este Mihai Tudose. N-ați auzit de el niciodată, nu știți cum arată, nu contează. Sugestia mea e ca în perioada 3-5 aprilie, Mihai Tudose să nu iasă la plimbare prin București. E foarte posibil ca unul dintre cei mai renumiți bloggeri de travel din lume, care se află zilele acestea în București, să se nimerească în preajma sa și să-l întrebe încotro e Ateneul. Iar bloggerul să ajungă astfel la Bistro Ateneu, acolo unde, evident, n-ar fi vrut să ajungă. I-aș fi făcut o sugestie similară Elenei Udrea, dar pe invers, adică să iasă din casă între 3 și 5 aprilie. Ea știe unde e Ateneul, doar că, din păcate, zilele astea tipa e puțin prinsă cu alte proiecte culturale.

În fine, nu-mi fac griji că prietenii mei Toma Nicolau, Alex Filip și Adi Zăbavă îi vor putea ghida pe cei 30 de bloggeri străini. Evenimentul pe care ei l-au pus la cale – Enjoy Bucharest – este  cu siguranță un eveniment major. Gîndiți-vă doar că 30 dintre cei mai renumiți bloggeri de travel din lume vin în România pentru a promova Bucureștiul ca destinație turistică. Iar dacă oamenii ăștia de ne reprezintă pe noi în administrația publică centrală nu înțeleg cît de important este acest eveniment numit #enjoyBucharest, atunci ei n-au ce căuta în funcțiile respective.

Pe scurt, ca să n-o mai lungesc, Mihai Tudose trebuie să dea cancel la tot programul lui din perioada 3-5 aprilie și să se ducă cu toate angajatele lui de la minister peste băieții ăștia de la Eventur și să-i întrebe simplu: Hai! Cu ce contribuim și noi? By the way, m-am uitat pe CV-ul ministrului Tudose și am descoperit că omul are permis de conducere pentru autobuze și camioane. Să se urce la volanul autobuzului ăla roșu care face turul Bucureștiului. Pe post de ghid cu microfonul în mînă ar trebui să fie primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Iar dacă vreți relatări bune și foarte bune pe cele mai renumite bloguri de travel, eu i-aș sugera lui Klaus Iohannis să-și trimită soția, îmbracată desigur într-o rochie sexy, pe post de hostess la măcar unul dintre evenimentele din programul #enjoyBucharest.

program

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *