Rovinari și Turceni

ponta facebook

 

Dacă ați intrat azi pe Facebook și v-a căzut sub nas o postare a premierului Victor ponta în care explică de ce n-a răspuns azi întrebărilor jurnaliștilor, ei bine, să știți că povestea e un pic mai complicată. Dar am să încerc să v-o fac mai simplă. Un pic de atenție, vă rog! Așa.

Victor ponta are un prieten pe nume Dan Șova. Ei doi erau, înainte de a lucra la guvern, parteneri într-un cabinet de avocatură. Făceau, prin urmare, mulți bani. Uneori chiar și din contracte cu statul. Pînă într-o zi cînd niște procurori au săpat și-au dat niște acte false și de niște probe distruse în ceva contracte de asistență juridică pe care firma de avocatură la care lucrau cei doi le încheiase cu complexurile energetice Rovinari și Turceni. Motiv pentru care procurorii DNA au cerut Parlamentului să încuviințeze arestarea senatorului Dan Șova. Așa cere legea: o încuviințare. Ce să vezi? Senatul a zis nu. Șocant? Unii zic că da. Spre exemplu, Ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei şi Germaniei, dar şi Comisia Europenă. Care au criticat decizia Senatului, manifestând surprindere şi îngrijorare. Victor ponta și ai lui au tăcut mîlc și-au sugerat că-i doare-n (…) de justiție. Vă întrebați, poate, de ce. De ce, adică, Senatul a respins cererea de arestare. Să vă explic. În dosarul lui Șova apare, razant, așa, și numele lui ponta. Scris cu p mare, doar eu îl scriu cu p mic, de cînd a fost îngropat subiectul plagiatului tezei de doctorat. Într-un raport al Inspecției Judiciare din ianuarie 2014, Victor ponta apare ca fiind cercetat în două dosare ale DNA cu privire la încheierea unor contracte juridice ilegale cu … complexurile energetice Rovinari și Turceni (sursa). Hopa! Se leagă, nu? Prin urmare, dai în Șova, dai în ponta. Dai în mine, dai în fabrici și uzine. Înțelegeți acum de ce a votat Senatul împotriva arestării lui Șova? Pentru că – ați ghicit! – nu e vorba doar de Șova.

Și acum să ne întoarcem la postarea lui ponta de acum 3-4 ore de pe Facebook. Omul nu vrea să răspundă întrebărilor. El zice și de ce, dar să nu-l credeți. Întrebările sunau cam așa: Credeți că votul senatorilor în cazul Șova a fost unul corect?  Credeți că senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Şova vor fi sancţionaţi pe linie de partid având în vedere că există o decizie a Biroului Permanent Naţional ca toate astfel de cereri formulate de către procurori să fie avizate favorabil?

Întrebări, de altfel, pertinente. Și de bun-simț.

Puie Monta! Șuie Mova!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *