Șapte lucruri simple care se întîmplă

Aș putea vorbi cu săptămînile despre lucrurile simple care contează, dar care nu se întîmplă. De genul piste pentru biciclete în București sau o autostradă care să traverseze România și să ne lege astfel de Europa. Îmi veți spune, poate, că ele sunt, de fapt, complicate și de aceea nu se întîmplă. Bine, n-o să încerc să vă conving că e mult mai ușor să construiești o autostradă decît să-i faci pe oameni să zîmbească în cea mai mare parte a timpului lor. O să încerc să vă spun însă – atît cît mă pricep – despre lucrurile simple care se întîmplă. Sau care mi se întîmplă. Și care contează.

  1. Portret de Familie. Este o campanie publică de fotografie organizată de Foto Union de trei ani încoace. La fiecare început de decembrie, oricine se poate lăsa fotografiat și primi gratis un portret de familie sub forma unor cărți poștale de trimis la rude și prieteni.
  2. Vederi de Bumbuț. Cosmin anunță pe Facebook că în următorul an va călători mult și că te poți abona la o serie de cărți poștale cu imagini realizate de el, pe care ți le va trimite din diverse locuri pe care le va vizita.
  3. Omleta la Violeta. Sau tortul ei cu ciocolata și mentă. În general, tot ce face ea de mîncare. Violeta’s Bistro e o întreprindere mică și dîrză, pe care o puteți găsi la numărul 9 pe strada Ionescu Gion.
  4. Limonada la Prioritea. După gustul meu, aici găsești cea mai bună limonadă din București. Iar pentru că încă nu a apărut un local destinat micului dejun în București (care să se deschidă la 5 dimineața), Prioritea e soluția: poți mînca un mic dejun la orice oră între 10.00 și 22.00.
  5. Apusul în București. Tehnic vorbind, e destul de greu de găsit dacă nu locuiești la etajul 10. De aceea eu vă recomand să încercați digul Lacului Morii (zona Crîngași). Se vede așa. Zilele astea, soarele apune pe la 18.30.
  6. Jogging în Herăstrău. În 2005, cînd am ajuns în Central Parc din New York, am rămas șocat de numărul impresionant de mare al oamenilor care alergau. Imagini similare pot fi văzute în ultima vreme și pe traseul care înconjoară Parcul Herăstrău, mai ales diminețile, serile sau în weekend.
  7. Fenomenul bicicleta. Suntem tot mai mulți cei care alegem să folosim bicicleta ca mijloc de transport. Nu încă suficient de mulți pentru a avea și piste pentru biciclete, dar în curînd, sunt sigur, autoritățile nu vor avea de ales: pe străzi vor vedea cu ochiul liber mult mai multe biciclete decît autovehicule.

COSMOTE România revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concursul Bursa Cosmote Free, accesand free.cosmote.ro/bursa.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *