Cîteva sugestii pentru Dacian

DC1
Înainte de a-i spune ce am a spune, aș vrea să clarificăm un fapt pe care-l consider esențial: Dacian Cioloș îmi pare un tip cu mult bun simț și bine intenționat. Nu-i văd numele – și sper din suflet să nu mă înșel – în dosarele de urmărire prealabilă ale procurorilor DNA. Și nici în alte potlogării de natură nepenală. Acestea fiind zise, cred că se cuvine să-i explicăm premierului cîteva lucruri pe care, probabil din cauză de agendă ocupată, nu le observă.

  1. Nu e frumos să faci reclamă la Coca Cola. (A se observa această fotografie, plină cu sticle de apă Dorna – un produs al companiei Coca-Cola HBC Romania). Dacian, îți spun ție acum: am încercat de prin 2011 să conving oficialii Guvernului României să renunțe la a mai face publicitate unor companii private. Dacă vă e sete în ședințele de guvern, puneți pe masă sticle fără etichetă. Sau puneți, direct, pahare cu apă. Sau creați într-un colț, undeva discret, un mic bufet cu apă și cafea. Nu mai zic că e al dracu’ de urît să pui pe masă recipiente din plastic, atîta vreme cît există unele din sticlă. E, totuși, Guvernul României, nu un bufet din Fierbinți.
  2. Cînd vă mai duceți la întîlniri informale de genul ăsta, puneți pe cineva să dea jos de pe masă cutiile de Santal (un produs al companiei Parmalat) și sticlele de Borsec (parte a Romaqua Group). Sau, mai simplu, nu mai puneți imagini de la întrunirea respectivă. Că, vă spun, e o neloial, incorect și nepotrivit față de toți ceilalți producători de sucuri și ape din România.
  3. Faza cu fructele de pe masă (vezi în fotografia de la punctul 2 sau aici) mi-a plăcut. Dar e puțin cam exagerat. Ca să nu pară că sunteți cu toții la o dietă disperată, faceți și voi ca la Casa Albă – click aici.  Ca să nu mai zic că pot ieși uneori niște fotografii frumoase: click aici.
  4. Ai nevoie, Dacian, de cel puțin un fotograf bun. M-am uitat la ultimele imagini urcate pe pagina oficială a guvernului și îți jur că n-am văzut nici o fotografie decentă. Știu că ți-e greu să ajungi să ai o imagine bună precum Barack Obama, care-l are pe Pete Souza. Dar nu e imposibil. Uite, de cînd i-am spus același lucru lui Klaus Iohannis, cineva din echipa lui de imagine de la Cotroceni l-a contactat pe fotograful Dragoș Asaftei, care face o treabă excelentă cu fotografiile oficiale ale Președinției. Am mai spus-o și o repet: este esențial să înțelegi că fotografiile pe care ți le face un profesionist nu sunt doar pentru imaginea ta. Ele sunt parte din Istoria României. Din Arhiva Documentară a României. Nu știu cine e acum fotograf la guvern, dar îți spun că omul e praf. Uite ce tîmpenii reușește:

original__nis9426

Ce lustră mișto. Și cum se pierd steagurile-n ea… Ah, e și premierul în poză?

1453123913original__ali9229

Poza asta trebuie să dispară din orice arhivă. Nu pentru că se vede cum e lipit cu scotch spiderul Ministerului Muncii (vezi detaliu aici). Nici pentru că e un spider pus peste un alt banner, probabil tot cu Ministerul Muncii. Nici pentru că tipul din dreapta premierului (consilierul Ghinea, dacă nu mă înșel) probabil că-și taie unghiile. Ci pentru că e o fotografie incredibil de cretină.

1452853263original_image1

Această fotografie făcută – n-o să credeți – cu un telefon ne arată, dacă priviți cu atenție, că în spatele premierului e un militar care stă în poziție de salut. Se vede și un pic dintr-un aparat de aer condiționat. Dar mai ales, ne arată marea bucurie a reîntîlnirii dintre șeful guvernului și unul dintre miniștri Cabinetului său.

original__nis9403

Este, cred, pentru prima oară în ultimii 15-20 de ani cînd un fotograf de la Guvern a reușit să facă poze din acest unghi. Este și motivul pentru care aflăm, în premieră, că fotoliile miniștrilor sunt de fapt din piele și doar învelite în huse din material textil. Bravo! E ca și cînd ai pune pe scaunele cu piele dintr-un BMW huse din alea cu bile de lemn…

original__sis0631

Poza asta e atît de roșie încît mi-e imposibil să cred că cineva i-a dat fotografului bani să-și cumpere un Canon EOS 1D- Mark IV și un obiectiv de 24-70mm la F2.8.original__axm6766

Acum știm că Dacian Cioloș sperie copiii. Mulțumim fotografului pentru această informație, dar și pentru minunatul fel în care a încadrat “povestea”… (Parcă e mai mișto cadrul ăsta, totuși)

cabinetul ciolos

Vă amintiți fotografia oficială de grup a guvernului, care a creat atîtea controverse? (click aici) Ei bine, aceasta este noua fotografie oficială de grup. A fost realizată de un tip pe nume Cristian Movilă. Nu-l cunosc, dar cred că omul avea chef să facă mișto în ziua aia…

_________________

Precizare: fotografia din deschiderea acestei postări nu are nici o legătură cu mizeriile de mai jos. A fost făcută de un fotograf decent, pe care-l cunosc.

7 Comments
 • felix puscariake
  January 27, 2016

  chiar traiesti cu impresia ca ii pasa cuiva de blogul tau, gigele ?

 • Cristian Șuțu
  January 27, 2016

  sincer, nu.

 • Cristian Șuțu
  January 28, 2016

  @vale: da, am citit. dar, te rog eu frumos, uita-te la ultima fotografie de mai sus. si spune-mi sincer daca tu ai fi taiat doi ministri pe jumatate…
  restul sunt detalii…

 • Andrei Daniel
  January 31, 2016

  Intradevar imaginea conteaza si in cazul unui prim ministru. Cineva ar trebuii sa se sesizeze si sa angajeze un profesionist. Cat despre Dacian, sigur numai de asta are el timp, sa se gandeasca ca nu arata prea bine pozele publicate!

 • Unicfeminin.ro
  February 6, 2016

  Mda, poate i sta parul putin mai nasol, dar pare un baiat bun deocamdata, sa vedem daca va ramane tot in tabara de baieti buni sau o va lua si el pe calea nedreapta.

 • Innerselfie
  September 23, 2016

  C. Movila este unul dintre impostorii care polueaza atmosfera prin Bucuresti. Pretinde ca e “fotograf de razboi” (wtf?) si si-a creat o legenda de fotograf international – de care, de prisos sa spun, n-a auzit nimeni. Fotografiile alb-negru cu guvernul ar putea fi sinistre daca n-ar fi ridicole… Si da, Dacian, ar trebui sa ai grija la oamenii care ajung pe langa tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *