Domnule Iohannis,

original_dap_2419

Vă plac atît de mult coloanele oficiale? Hai să ne imaginăm un pic ce senzații vă oferă. Vă simțiți mai puternic? Mai înzestrat? Mai potent? Ce gînduri aveți cînd vedeți cum trec toate mașinile alea opt, nouă, zece din coloană peste culoarea roșie a tuturor semafoarelor de pe traseu? E cumva o ură pe care o aveți ca sibian față de bucureșteni? Adică vă place să-i vedeți chinuiți în blocaje de trafic? Sau e mai degrabă un simplu joc de copii? Adică e ceva din categoria “sîc”? Și încă ceva. Înjurați, cumva, în trafic? Știți de ce vă întreb? Pentru că eu vă asigur că dvs sunteți foarte înjurat. Uite, eu, mărturisesc, v-am înjurat anul trecut undeva pe Valea Prahovei, parcă. Coloana dvs oficială m-a forțat să rămân la semnul unui polițist și, pentru că eram niște zeci de mașini oprite, am simțit că-mi ies niște cuvinte urîte din gură. Le-am lăsat să iasă, recunosc. Cred că știți sau, dacă nu, puteți bănui că nu-s singurul care vă înjură în trafic. Deci, repet întrebarea: ne înjurați și dvs?

Și-ar mai fi o curiozitate, domnule președinte.

Vă place atît de mult să călătoriți? Uite, aflu că în recent încheiata lună martie cheltuielile Adminstrației Prezidențiale cu deplasările dvs externe s-au ridicat la incredibila sumă de 1.447.494 de lei. Adică peste 320.000 de euro. Doar în martie. Înțeleg că anul trecut suma totală cu deplasările externe a fost de 5,17 milioane de lei (1,15 milione de euro). Păi, dacă doar în martie ați cheltuit 320.000 de euro, veți bate, se pare, toate recordurile. Măcar vă distrați de banii ăștia? Dar doamna Carmen? Nu vă întreb ce dați înapoi statului prost care vă decontează aceste cheltuieli. De ce? Pentru că întrebarea e absurdă. Uite, să prespunem că aveți o firmă cu mai mulți angajați. Și că la un moment dat unul dintre angajații dvs ar trebui să plece într-o deplasare externă. Să zicem, în SUA. Ce-ați face? I-ați plăti deplasarea? Și dacă da, în ce condiții? Mă rog, hai că bat cîmpii…

Domnule Iohannis, am o propunere pentru dvs. Și vă vorbesc din suflet acum. Vă jur că nu fac mișto. Cum ar fi, să zicem, să nu mai ieșiți din casă vreo 3 ani? Am avea cu toții de cîștigat. Dvs nu vă veți mai face de tot danmihalache-ul în deplasări externe cu discursuri de genul ăsta, lumea nu vă va mai înjura în trafic, iar la bugetul statului ar rămîne niște milioane bune de euro cu care, vă asigur, veți salva cîteva vieți de oameni nenorociți de soartă.

Și-n rest? Ce-ați mai făcut?

__________

sursa foto: presidency.ro

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *