Pe nenea Klaus îl cam doare-n cur de secțiile de vot

Vă amintiți ce cozi erau la secțiile de votare din străinătate acum un an și jumătate, la ultimele alegeri prezidențiale? Vi-l amintiți pe candidatul Iohannis (laolaltă cu tot staff-ul de campanie) care urla ca un disperat împotriva guvernului ponta pe tema suplimentării secțiilor de vot din diaspora? Ei bine, a venit momentul ca sub administrația Iohannis să se organizeze primele alegeri la care poate vota și diaspora. Este vorba despre alegerile parlamentare, care vor genera formarea unui nou guvern al României. Aceste alegeri vor avea loc peste 4 luni și ceva. Dar, ce să vezi? Pe nenea Klaus îl cam doare-n cur de secțiile de vot din străinătate.

Nu doar că numărul secțiilor de votare din străinătate nu va fi majorat. Aflăm astăzi de la un ministru tehnocrat din cabinetul Cioloș (vezi aici declarația) că numărul acestor secții va fi dramatic mai mic. Să vă dau cîteva exemple. În Italia au fost 51 de secții de vot în 2014, acum vor fi 11. În Spania au fost 41, acum vor fi 10. În Republica Moldova au fost 21, acum vor fi 6. În SUA au fost 30, acum vor fi 5.

Celor 377.651 de români din străinătate care au votat la ultimele alegeri, stînd la cozi infernale, Klaus Iohannis le arată acum degetul mijlociu. Și, nu știu voi ce credeți, dar mie mi se pare nedrept.

Prin urmare, Klaus, facem și noi ceva concret? Măcar atît, să dăm oamenilor șansa de a vota. Hai, că au trecut 592 de zile de cînd ai depus jurămîntul…

klaus

sursa foto

1 Comment
  • Otrava Sobolani
    August 6, 2016

    Daca n-a facut nimic pana acum, nu cred ca va face ceva de acum incolo. Eu il consider o dezamagire totala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *