Grădina bolovanică

Gradina Botanica din Bucuresti este o institutie de cultura, educatie si cercetare, un factor activ in procesul general de constientizare a relatiei dintre om si natura, prin prisma necesitatii conservarii diversitatii vegetale.

Nu vă speriaţi, n-am luat-o razna. V-am citat de pe pagina de internet www.gradina-botanica.ro. Acolo unde am intrat să aflu cine e administratorul Grădinii pentru care am plătit astăzi 5 lei la intrare. Şi cu mine, astăzi, alte cîteva sute sau poate chiar mii de oameni. Hai să zicem 1000, că a fost cald şi frumos. Ori 5 lei, asta însemmnă 5000 de lei. Adică 1000 şi ceva de euro.

Vă întrebaţi, poate, unde dracului se duc banii ăştia. Că în Grădină sigur nu se duc. Am făcut azi un tur complet şi vă pot jura că în acel spaţiu nu se întîmplă nimic altceva decît miracolul vieţii florale. Indicatorul de mai jos, din fier forjat, are cel puţin 50-60 de ani. La fel, plăcuţele metalice care te invită să nu cumva să calci pe… peluză.

Înţeleg că GB ţine de Universitatea Bucureşti. Nu ştiu exact cum vine treaba asta, dar mi-e greu să cred că un profesor universitar de botanică se pricepe să administreze un parc pentru care se percepe o taxă de intrare publicului larg. Şi unde publicul, repet, nu primeşte nimic bun de la administratorii Grădinii. Astăzi, spre exemplu, serele erau închise. În dreptul lacului, un puternic miros de hoit. Iar pe alei, cîteva angajate nervoase stăteau la pîndă să nu calci pe iarbă.

Am fost anul trecut în Grădina Botanică din Amsterdam. Suntem la vreo 150 de ani distanţă. Atît.

Mai multe imagini din Grădina Bătanică, pe instagram.

4 Comments
 • Andrei
  April 17, 2012

  Cine stie… Anul trecut cand am fost eu nu doar ca erau carari in iarba dar si banci puse de administratie in mijlocul naturii. Plus ca am stat peste “ora de inchidere’ si nu m-a intreba nimeni de sanatate.

 • Cata_C
  April 17, 2012

  Gradina Botanica din Cluj Napoca nu se compara cu nimic din tara iar pretul biletului de intrare cam tot pe acolo este, poate un pic mai mult…

 • Catalin
  April 17, 2012

  5 roni zici, sa vezi daca te duci sa faci poze cu mireasa ce taxa au… era pe la vreo 100 de ron, evident, nu stim unde se duc si mai ales pe ce se duc banii astia…

 • Ionut Dragu
  April 18, 2012

  `Esti tu carcaotas si nu iti place sa faci o calatorie in anii 1900-toamna :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *