Protocol cu pateuri glazurate pentru Marcel

Da, m-am întors. De vreun an și jumătate scriu pentru Digi24.ro, iar de azi înainte mi-am propus să scriu din nou și aici. Urmează un an cu patru rânduri de alegeri (europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale) și mă gândesc că n-o să vă dăuneze un pic de lumină din partea cuiva care, din 1997, are antrenat ochiul jurnalistic. Ca de o obicei, o să citiți aici ceva ce nu prea găsiți în presa tradițională.

ciolacu-pateuri-sua

Spre exemplu, n-o să găsiți nicăieri detalii despre protocolul american oferit premierului României, domnul Marcel Ciolacu. Despre care, poate ați uitat, noi știm că e de meserie cofetar-patiser. A, că întâmplător i-a plăcut și politica, asta e cu totul altceva. Plăcându-i politica, a urmat, cumva firesc, și cursurile unei facultăți private de drept (dacă înțelegeți ce vreau să spun), dar și cursurile Colegiului Național de Apărare (un fel de Harvard pentru meltenii care vor în guvern sau în parlament).

Revenind, omul e cofetar-patiser. Specializare în pateuri, merdenele și covrigi. De prin 1994 încoace. Iar la dosarul serviciilor secrete americane lucrul acesta se știe foarte bine.

Dovadă e fotografia de mai sus. Făcută ieri, la Washington, cu ocazia întrevederii de la Departamentul american al Apărării. Ce s-o mai lungim, oamenii știu cine este Marcel Ciolacu și ce-i este lui famliar. Pateurile, frate.

Motiv pentru care i le-au pus pe masă. Îmbrăcate, frumos, în glazură cu steaguri. Că așa te porți cu unul care te vizitează. Îi oferi ceva ce știi sigur că-i place.

N-o să aflăm probabil niciodată ce a discutat Marcel Ciolacu în spatele ușilor înschise de la întâlnirile pe care le-a avut zilele acestea în SUA. Ce știm, totuși, până la ora asta e că a fost primit de ministrul de externe al SUA, de cel al Apărării și de cel al Energiei. Și că s-a supărat pe ambasadorul României în SUA, nu e clar de ce, cert e că Muraru ar putea fi chemat la post.

Și ce mai știm e că în nici o înregistrare video Marcel nu a fost auzit vorbind limba engleză. E un text scris de el în cartea de onoare de la Departamentul de Stat. E, într-adevăr, în engleză. Doar că e o engleză, așa, cam ca la piața centrală din Buzău, acolo unde e Patiseria Lucia. Zice așa autorul: I AM GRETEFUL  (în loc de grateful) FOR THIS SPECIAL….

Vedeți voi mai departe ce și cum, că mie nu-mi stă gândul decât la cum a mușcat el din steagul SUA…

text-ciolacu

sursa foto

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *