Cu Motorola la un cico

Sorina Matei pune lucrurile în ordinea lor corectă: vizita lui Victor ponta în SUA, deși e una oficială, nu se compară cu cea de lucru a președintelui Traian Băsescu de acum un an, tot în America. Intrați pe blogul Sorinei, căci textul e de citit.
Bun, acum că ați citit, aș vrea să vă mai semnalez ceva interesant. Între “reușitele” vizitei lui ponta – despre care cu siguranță ne va vorbi mult în perioada următoare – ar fi întîlnirile cu firmele serioase americane. Caz concret: întîlnirea premierului României cu reprezentanții companiei Motorola. Pe pagina de web a Guvernului român sunt trei fotografii de la acest eveniment. Le vedeți mai jos. Și să le privim cu atenție, căci ne pot spune mult mai multe decît o vor face oficialii guvernului.
Prin urmare, șeful guvernului de la București se duce la Washington și cineva îi pregătește niște întîlniri. Pentru că în Biroul Oval nu poți intra dacă nu te numești Traian Băsescu, te duci la o întîlnire cu Motorola. Care Motorola nu te cheamă la ea la companie și nici într-o sală de conferințe de 5 stele, așa ca pentru cineva important. Te duce, în schimb, la un restaurant. Adică într-o cîrciumă. Cu furculițe, cuțite, zahăr, sare și servețele pe masă. Cu alți clienți în apropiere de masa ta. Tu zîmbești frumos, te așezi și faci niște glume despre fusul orar. Schimbi niște cărți de vizită. Și anunți presa din România că șeful Guvernului României a avut o întrevedere oficială cu reprezentanții companiei Motorola.

Și acum o întrebare pentru toți cei care au citit pînă aici: cînd ați folosit ultima oară un telefon de la Motorola? La eMag văd că sunt doar trei modele la vînzare… Unul mai ieftin și mai prost ca altul.

lso-8841
lso-8825
lso-8845

16 Comments
 • alex
  October 23, 2013

  … si nu-i exclus ca reprezentatii Motorola sa fie niste romani. Aseara citeam pe dcnews (urmand un link al Sorinei) ca “analistul” Chireac anunta in doua ore intrevederea cu Obama. Asta imi aminteste de jocul din copilarie: ora unu a sosit, omul negru n-a venit. Si era firesc ca Obama sa nu vrea sa se intalneasca cu un individ ce a spus cu doar 2 zile inainte ca si el Obama, ar putea da telefon din sectia de votare sa vina cat mai multi la vot. Mai sa fie!!!!

 • avram
  October 23, 2013

  NU uita ca Motorola Mobility a fost preluata de Google si telefoane ce urmeaza sa fie dezvoltate vor purta semnatura lor . Androidul (sistemul de operare folosite pe smartphoneuri ) a fost dezoltat de Google si ara cota de piata de 80%.

 • cosma
  October 23, 2013

  Misto era sa te documentezi nitsel inainte de-a scrie pe subiect. Caci in felul asta ai fi aflat cum ca Motorola a fost cumparata de ceva timp de google, cum ca in acest an au lansat primul telefon intr-un parteneriat cu google, telefon ansamblat in state. Telefon care se vinde doar pentru state, pentru piata europeana vor propune noi produse. E foarte posibil ca acele produse, telefoane sa fie ansamblate pe continentul european. Asadar aceasta intalnire ar avea vreo logica, si ar exista ceva sanse, putine ce-i drept, ca la un moment dat motorola sa investeasca in europa. Asadar desi n-au succes Apple sau Samsung, Motorola e compania de telefoane mobile a celor de la Google, e compania care-si propune, si cel mai probabil va si reusi sa se bata de la egal la egal cu Apple, HTC sau Samsung.

 • Lucian Blaga
  October 23, 2013

  Alte doua mari realizari ale vizitei inaltului demnitar: a fost intervievat la Washington de catre un post TV romanesc (?!) si s-a intalnit cu un fost jucator de basket roman din NBA… Relatiile externe sunt intr-o faza de boom ;)

 • Bogdan
  October 23, 2013

  Complet ds acord cu articolul, cu o mentiune, nu este vorba de Motorola care face telefoane mobile, Motorola Mobility. Acea Motorola apartine Google. Este vorba de motorola care face statiile de pe masinile de politie si de la armata:)

 • cristi corobana
  October 23, 2013

  telefoanele Motorola nici nu mai exista.Le-a cumparat Google.Cealalta parte din corporatie este la un fond de investitii.fetele alea erau Sales manageri (nu executvi) cred ca au vrut sa vanda iste staii la Guvern sau SPP..:)

 • Stefan R
  October 23, 2013

  Si masa la care stau este ovala…nu fiti rai :)))

 • Cristi
  October 23, 2013

  1. Motorola este acum a lui Google din cate stiu, deci potential pentru telefoanele mobile ar fi…
  2. Din veniturile Motorola telefoanele mobile inseamna doar o fractiune, in rest baietii fac bani buni din echipamente de telecomunicatii…
  3.Ponta e un mascarici, si nu ne reprezinta, orice intalnire pe care o are e mai nefolositoare ca un vant tras sub patura

 • Ionut
  October 23, 2013

  Hahaha! Pai nu mai gasesti telefoane pentru ca nu prea mai fabrica. In schimb, produc ceea ce produceau de la inceput: diverse sisteme de telecomunicatii cu utilitate mai mult sau mai putin militara. Din cate tin eu minte, Bogdan „Pielea Pulii” Chireac era reprezentantul lor in Romania pe vremea cand dadea el celebrul tun cu STS. Care Pielea Pulii a fost si el acum, in SUA cu Ponta :)

 • veralinn
  October 23, 2013

  Motorola Mobility și Motorola Solutions sunt două companii diferite, prima cumpărată de google. Mai bine ați vedea cu care a avut întâlnire și nu uitați că Motorola de mult nu-și mai face banii din telefoane mobile.

 • Radu
  October 23, 2013

  Cristi, Ionut a dat raspunsul corect mai sus. Motorola cu care s-a intalnit Ponta face echipamente de (tele)comunicatie speciale. STS-ul are peste 50% din echipamentele de comunicatie de la Motorola si se stie ca ele au fost achizitionate prin CSR si Mobilis, firme la care a fost actionar si Chireac.

 • Daniel Mitran
  October 24, 2013

  1. Mandru proprietarde Motorola RAZR i importat semi-oficial de Clickhop prin Germania.
  2. Problema cu telefoanele Motorola nu este specifica doar Romaniei ci tarilor non-US: in Europa nu prea ajunge nimic, foarte rar lansari oficiale, destul de greu si cu cele neoficiale. Ultimul lor flagship (Moto X) este 100% rezervat US.
  3. Cum s-a zis si mai sus la intalnirea lui Pontache nu au aparut aia de la Motorola care face telefoane (si e acum membra in grupul Google) ci producatorii de echipamente speciale de telecomunicatii

 • Cristina
  October 24, 2013

  Oare au acelasi IP cei de mai sus? Ca nu au inteles nimic articolul de blog! Sau se fac ca nu inteleg!

 • zippo
  October 24, 2013

  si cum a declarat iesirea in oras.. daca plateste ciocolata moto suna nasol.. daca plateste guvernul iar e aiurea.

 • Clavia
  October 25, 2013

  Cei din spate nu sunt clienti…. Sunt din staff-ul premierului; blonda e geanina, iar celalalt e tot un nene de-al lor. Cred ca au inchis restaurantul sa fie doar ei

 • Dan Doran
  October 29, 2013

  Si pe reprezentantzii unei tzari bananiere i-ar fi primit la sediu. Probabil au crezut ca Ponta si-ai lui sint niste maidanezi de Bucuresti, caci haitele Romaniei au ajuns celebre ! Ha! Ha1 Ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *