Neam prost

Cînd eşti prim-ministrul unei ţări sau preşedintele ei, lumea pare mult mai mică. Iar imposibilul devine, brusc, posibil. Foarte mulţi oameni din anturajul tău de premier sau de şef al statului nu cunosc alte expresii în afară de “am înţeles, să trăiţi!“, “cu ce vă servesc?“, “permiteţi să raportez“, “unde doriţi să mergem?” şi “pun pe cineva să rezolve imediat“. Cîteva sute de milioane bune de euro sunt anual la dispoziţia fiecăruia dintre cei deja menţionaţi. Sub diverse forme de administrare bugetaro-legale. Să nu vă imaginaţi că vreunul dintre cei doi ar fi suficient de cretin încît să-şi cumpere un elicopter sau o şalupă de mare viteză pentru diverse expediţii de natură personală. Nu. Instituţiile statului din subordine au aceste mijloace de transport la dispoziţie. E nevoie doar să ridici receptorul telefonului şi cineva răspunde imediat cu una din expresiile de mai sus. La fel cu toate celelalte. E suficient să spui doar: ce cămasă frumoasă e în vitrina aia!, că a doua zi dimineață, fie că e iulie sau august, Moșul îți lasă sub bradul de la Vila Lac fix 24 de bucăți din cămașa dorită.

Prin urmare, lumea e a ta. Te poţi duce oriunde, cu oricine, oricînd şi oricum. Și poți face orice, cu oricine, oricînd și oricum.

Bun.

Şi acum am să fac o paranteză. Pentru a vă spune că am fost în multe locuri frumoase din lumea asta. Am fost de Sărbători la Bruges sau în sudul Franţei, la Londra, Paris, New York și Amsterdam, am fost în Alpii austrieci, în Tenerife, în Thassos sau în paradisul din Retezat. Am fost și în curte la tanti Valentina din Sf. Gheorghe, acolo unde nu te poți sătura de pește, preparat în feluri de-a dreptul miraculoase. Am asistat, de asemenea, la adevărate numere de magie ale unor chelneri sau bucătari și am rămas uneori perplex în fața nivelului ridicat pînă la cer al serviciilor de natură turistică. Desigur, a trebuit să cunosc, fără să vreau, și nesimțirea. Sub diversele ei forme tot de natură turistică. În ultimii (aproape) șase ani  am tot scris pe acest blog despre locuri frumoase, dar și despre locuri de evitat pe acest Pămînt. Dar dacă e să fie un loc pe care l-aș trece pe locul 1 la capitolul nesimțire turistică, acela este Hotelul Peștera din Bucegi. Cine a fost acolo, știe despre ce vorbesc. Cine n-a fost, lăsați lucrurile așa, nu schimbați nimic. Asta dacă nu cumva urmăriți în mod special să descoperiți niște flegme perfect vizibile în mîncarea servită după cel puțin o oră și jumătate de la comandă. Sau dacă sunteți curioși să vedeți cum arată urmele de pipi mucegăit pe lenjeria dintr-o cameră cu multă igrasie.

Așa, acum închid paranteza. Pentru a vă anunța că premierul României, Victor Ponta, însoțit de cîțiva prieteni și lideri ai USL, s-a cazat astăzi la Hotelul Peștera, acolo unde va rămîne pînă pe 2 ianuarie.

Sperăm să ningă mult, foarte mult, în așa fel încît să rămînă acolo pînă la primăvară.

11 Comments
 • Ioan T. Morar
  December 29, 2012

  Nu cumva proprietarul Hotelului este un fruntaş PSD, fost senator sau ceva? verificaţi oleacă!

 • Cristian Șuțu
  December 29, 2012

  asa este, Calcan il cheama.

 • lae
  December 29, 2012

  Acest Calcan a fost deputat PDL in mandatul trecut si acolo se tineau chermezele pedeliste in frunte cu baiatul ala plinut de la CJ Dambovita. Parca vag, vag va amintiti d-le fost diplomat Ioan T. Morar.

 • androidul cu sobolani
  December 30, 2012

  tre’ sa recunosti sutule, fotografiile de pe site sunt chiar bune!

 • Mosh Teak
  December 30, 2012

  Ala e cuibusorul de nebunii al gastii rosh-portocalii ce sufoca judetul de douaj’ de ani si o sa-l mai sufoce inca 50. Din pacate, dambovitenii au aceleasi creiere spalate ca si vrancenii si teleormanenii…

 • 0lister
  December 30, 2012

  Nu e bine sa ramana acolo ca o sa puna jandarmii si armata sa faca autostrada/telegondola pana la hotel si nu ai militarii nicio vina

 • Cristian Șuțu
  December 30, 2012

  @0lister> probabil asta e scopul vacantei… vom vedea.

 • androidul cu sobolani
  December 30, 2012

  sutule, asa mai off-topic. ieri bantuiam pe site-ul antena 3 si am gasit acolo o inregistrare cu o secventa dintr-o emisiune in care ezotericul Oreste, Badea si actorul Mircea Diaconu, alaturi de un lautar si doua figurante au facut niste glume de autobaza la adresa unei jurnaliste de la EVZ (fanatica si ea ce-i drept, ceea ce-i anuleaza mare parte din opinii, insa macar e mai citita). vezi materialul aici: http://www.antena3.ro/life-show/fun/oreste-s-a-tratat-4-luni-in-china-dupa-ce-a-vazut-o-pe-andreea-pora-nud-197405.html. e absolut grotesc modul triumfalist in care e prezentata “stirea”. bun, A3 are deja reputatia sa, insa chestiunea de ieri mi se pare sub orice limita. citeam azi articolul agramatului si sfertodoctului radu-tudor+postarea lui ciutacu de pe blog si pentru prima data am ramas cu impresia ca istoria ii va mentiona pe toti astia ca personaje emblematice ale inceputului de secol XXI in romania.

 • florin
  December 31, 2012

  Hotel Pestera…………..ce vremuri …. 1 988 – nu stiu daca chelnerii scuipau in mancare. Cred ca atunci nu erau asa rafinati. Am facut cu inca un coleg o toxiinfectie aliumentara de am parasit buda 3 zile. Ce am vazut noi si poate asta ne-a costatat a fost faptul ca chelnerii reumpleau sticlele cu resturi din alltele. Si la ce gust de zoaie avea era clar ca sticlele ramaneau aproape pline.Ce arc spectaculos peste timp au realizat- dupa 25 de ani , hotelul a ramas tot la comunisti, obiceiurile aceleasi. Ce viata

 • Ioan T. Morar
  December 31, 2012

  @lae (pentru rigoare, fost diplomat! :) ) Domnul cacan nu este un traseist, asta e clar, pentru că PSD nu primeşte traseişti. Deci a fost PSD-ist tot timpul, numai că s-a prefăcut, o vreme, pentru a-i fi mai uşor, a fi PDL-ist! :)

 • Nimeni...
  January 1, 2013

  De cand dateaza amintirea cu mincarea si igrasia ? Parea o destinatie buna pentru un concediu linistit. Ultima data parca era si telecabina pana la Pestera. Si ceva zvonuri despre un posibil heliodrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *