Ninge-n curte doar la ei

Afară ninge. Nu pentru voi, naivilor. Ninge pentru ei. Ninge cu bani. Foarte mulți bani. Ce vă spune suma de 48 de milioane de euro? Vă roadeți unghiile? Dintr-o știre Hotnews aflăm că banii ăștia vor pleca din conturile statului către niște băieți deștepți. Căci pentru ei ninge, fraierilor. În aproape jumătate dintre cazuri, băieții ăștia au reușit – nu știe știe exact cum, dar lucrarea trebuie examinată – să fenteze procedura de licitație pentru atribuirea unor contracte pentru deszăpezire. Așa se face treaba, plătitorilor de impozite și fraierilor care sunteți! Milioane de euro dintr-un pix. Dintr-o ștampilă. Fără efort. Doar cu mult tupeu.

Treaba pleacă de sus. De sus de tot. Se dă un – vezi, Doamne! – cod roșu pentru ninsori puternice, iar șmecherii din guvern – despre care doar dacă ești fraier poți spune că nu au nici o legătură cu ceilalți șmecheri ai deszăpezirilor –  ies la înaintare cu diverse cuvinte-cheie pentru panică: blindate, izolați, fără precedent, rezerve de apă, ambulanțe etc. Citiți aici cu atenție, dacă nu mă credeți.

Și apoi încep să pice banii. La fel ca fulgii. Cu mica diferență că banii nu se așeză chiar așa, oriunde. Ci unde trebuie. Prin atribuiri directe. Caz concret: firma Agro Bratu Zoo Com SRL, înregistrată în satul Vlad Țepeș, Comuna Comana, județul Giurgiu, despre care aflăm de aici că ar avea doar 2 angajați (e posibil să nu fie actualizate informațiile…). Primește pe 24 ianuarie 2014 suma de 3,1 milioane de lei pentru deszăpeziri în județul Vrancea, respectiv 2 milioane de lei pentru județul Bacău. În total, peste 1 milion de euro. Din bani publici. Fără licitație.

Afară ninge…

iarna pe ulita

3 Comments
 • Ioana
  January 28, 2014

  Si deszapezeste totul, din Giurgiu pana in Vrancea?

 • Cristi
  January 28, 2014

  in romania ca la nimeni,,,

 • Razvan
  January 29, 2014

  Incep sa cred ca intentionat suntem mereu atat de suprinsi ca ce sa vezi iarna ninge … ca la anul viitor sa zica avem nevoie de mai multi bani sa nu mai fim la fel de prost pregatiti ca data trecuta … si tot asa la infinit ca noi nu suntem pregatiti niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *