Tupeu de infractor legiuitor

Avem ghinion. Căci altfel nu-mi explic de ce nu se găsește un cetățean român care să mă convingă că merită să fie ce-a ajuns: ministru, parlamentar, președinte etc. Mă iertați de par prăpăstios, dar tocmai ce-am aflat că ieri a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare fostul ministru al Justiței din România. O știre cam acoperită de zăpadă. Și totuși… încă un infractor. Dovedit. Tudor Chiuariu. Un tip cu mult tupeu, pe care mi-l amintesc din perioada în care, din scaunul de ministru și de la televizor, cerea mulți/multe (…completați voi…). Am verificat. Nu eram singurul care l-ar fi luat la șuturi întrebări pe Chiuariu cu privire șansele unei cariere de vînzător în Piața Niculina din Iași. Un angajat al Ministerului de Justiție căuta pe Google, prin 2007, expresia “chiuariu prost“. Povestea o puteți citi cu un click aici. Părea hazlie atunci, dar astăzi avem certitudinea că angajatul respectiv era un tip conștiincios.

Nu știu cum să vă spun, dar Tudor Chiuariu a făcut multe prostii la viața lui. În primul rînd că a acceptat postul de ministru, deși cred că era mai bine pentru el (și mai ales pentru noi) să accepte un job de vînzător bilete RoBingo în Piața Agroalimentară Nicolina din Iași. Și-o fi spus că dat norocu’ peste el cînd l-a trimis Fenechiu să facă ordine-n justiție. Nu avea de unde să știe pe atunci că Justiția va face singură ordine cîțiva ani mai tîrziu, după plecarea lui de la administrarea Justiției. Vă amintiți cînd Chiuariu a luat elicopterul Poliției pentru a inaugura o piscină la o școală din Suceava? 7000 de euro a costat deplasarea lui Chiuariu, aflăm dintr-un articol Hotnews. Ei bine, aici nu mai e vorba de prostie. E altceva: tupeu de infractor!

Bun. Deci Chiuariu a fost condamnat. Definitiv. La închisoare cu suspendare. Ce credeți voi că face tupeistul? Bănuiți că lasă capul plecat și anunță că demisionează din funcțiile publice pe care le deține în continuare? Neah…. Omul zice-așa: “Dreptatea a fost înfrîntă de o hotărîre dată fără probe și fără baza legală“. (de aici)

Pentru cine nu știe, Chiuariu este astăzi legiuitor. Adică face legi. E senator al României și președinte al Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat. Vă dați seama? Un infractor care face și aprobă legi…

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *